Masterone Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Witam !!! Mam pytanie czy ktoś coś wie o KT880? Nie chodzi o to co potrafi ale gdzie go w Polsce kupić. W sprzedaż jest tylko GIGABITE. Ale nigdzie nie ma MSI, ASUS, Abit. Czy ktoś coś takiego kupił? Jak to działa. Wiem że zależnie od testu raz jest trochę wolniej a raz szybcien od NF2 ULTRA. Co wy na to? Mam ochotę to kupić ale potrzebuję rady. Acha i żeby było jasne proszę bez postów typu kup ABITA NF7-s lub inne (na NF2 ULTRA) Miałem taką i się z nią rozstałem. Moja decyzja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinN Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Dołączam się do pytania. ;-) Mnie interesowałaby płytka Soyo Dragon2 właśnie na tym chipsecie - czy ktoś wie gdzie w Polsce jej szukać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Tutaj jest Asus na VIA KT880 http://sklep.gral.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sernikus Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 mialem gigabyte`a na kt880 i teraz mam asus`a a7v880 . poniewaz zbyt dlugo gigabyte`a nie mialem (pojawila sie mozliwosc zakupu asus`a i ... kupilem oczywiscie) to nie przetestowalem go tak dokladnie jak asus`a. zaczne od minusów - obie plyty nie chcialy chodzic na AGP8X z gigabyte`em 9800pro. nie i juz . nie pomagaly zadne cuda z reinstalacjami , zasilaczami , pamieciami. a wyprobowalem 2 takie karty. nie mialem tylko okazji sprawdzic zadnej nvidii... dopiero przelaczenie w tryb agp 4x przywrocilo pelna funkcjonalnosc i stabilnosc. teraz asus - chodzi stabilnie jak skala w takim config`u - athlon xp 2500+ (barton) @2200MHz (11x200MHz) 4x256Mb Twinmos 400DDR (2 na M.Tec`ach i 2 na Twinmos`ach) hula toto w DUAL CHANNEL w dodatku ustawilem CL 2.0 , napiecia dla pewnosci podwyzszylem o jedno "oczko" - 1,7V i 2,55V nap. agp nie ruszalem , 9800pro nie krecony , dvd pioneer, barracuda 80Gb . oczywiscie jest blokada agp/pci . (ale gigabyte chyba nie ma .... nie jestem pewien na 100% bo walczylem z grafika i nie mialem ochoty na jakiekolwiek podkrecanie) . asus tym bardziej mnie (pozytywnie) zaskoczyl ze chodza 4kosci 400Mhz (i to w dodatku na CL2.0 -a nominal to 2.5 ) a asus sam w instrukcji zaleca max 2 kosci 400 .... i to chodzi w dual`u (zysk prawie zaden , ale zawsze...) napisalem juz do asus`a w sprawie tego agp8x ... btw - 3dmark03 to 5570-5590punktow. jezeli jakims cudem udawalo sie przejsc 3dmarka z agp8x to roznicy nie bylo ... radeon to gigabyte r350 380/680 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 masz zablokowanego bartona?Ciekawi mnie ile byś max pojechał magistralką do góry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sernikus Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 tak. mam zablokowanego xp.... max dla asus`a to 226MHz...... w Bios`ie rev. 1003 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...