Skocz do zawartości
dar3k

EPoX 8RDA+ i WC maly problem z grzaniem sie stabilizatorow..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zalozylem WC wszystko ladnie i pieknie ale obok procka sa stabilizatory i one sie grzeja wczesniej jak byl wiatrak to sie nie grzaly bo na nie lecialo zimne powietrze a teraz sie grzeja czy one moga nie byc chlodzone czy musze zastosowac wiatrak na nie :(

a chodzi mi dokladnie o to:

Dołączona grafika

zaznaczone czarnym polem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radiatory na mosfety powinny rozwiazac problem, a co do tych mosfetow/stabilizatorow to z tego co wiem, to sa przystosowane do pracy w temperaturze okolo 100*c taka temperatury nic im nie robi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie zrobilem cos takiego jak ponizej i spisuje sie rewelacyjnie - choc radiatorki sa cieple, to wokol reszta elementow chlodna 8)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Przy okazji ten ukladzik na gorze tez mozesz oblozyc radiatorkiem :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co przykleilem :?: To chyba widac na zdjeciach :-). Oprocz tego jest jeszcze kilka innych "oradiatorowanych" ukladow na plycie.

Jesli pytasz czym przykleilem, to uzylem tasmy termoprzewodzacej (Rosio). Ostatnio modowalem zasilke, zeby wlasnie lepiej chlodzic mosfety i musialem ten najwyzszy radiatorek zdjac na chwilke - tasma 3mala go dosc mocno, wiec nei ma obawy ze odpadnie ale jednoczesnie umiejetnie da sie spokojnie oderwac :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...