Skocz do zawartości
lead

Karta sieciowa bezprzewodowa-komp sie przycina i dzwiek rwie

Rekomendowane odpowiedzi

W kompie jest karta sieciowa bezprzewodowa i jak tylko dioda z tylu zamroga to w tym momencie komp sie przycina, dzwiek zaczyna rwac i w grach to samo

Zauwazylem ze zajetosc procesora wtedy wzrasta na ok 30 procent

Sytuacja ta dzieje sie na roznych kartach i na roznych kompach...

Spotkaliscie sie z takim czyms ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

miałem to samo ale w kartą realteka - co jakas minute wszystko mi zwalniało (przycinało się) - w grach , programach , wszędzie - myslalem ,ze szału dostanę -Rozwiązaniem mojego problemu było instalowanie innej (nie była nowsza) driverów - pomogło.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a konkretnie modele ?

Ja w sieci używam ralinka/dwl 520+ i powoli dodaje planetki wl 8310.

wszystkie chodzą dobrze

aczkolwiek dla admina liczy się nie tyle co stabilnoc u klienta co cena karty, dlatego ne lećcie jak łosie na to zę admin wam da za 150zł instalacje tylko pogadajcie powiedzice że chcecie mieć dobry stabilny net bez przywieszek kompa i jesteście w stanie dopłacić te 50 czy 100zł dzięki czemu macie pewność że otrzymacie coś dobrego.

ja mam nawet w cenniku dopłate +80zł do kart wl-8310, które mają także tryb 108Mbps <super-g> i w przyszłości będe przełączał częsc ludzi z tymi kartami na szybsze nadajniki

ale na dzien dzisiajsyz karta ma moc okło 50mW i czułość -92dBm dzięki czemu spokojnie chodzi na dłużych linkach a o problemach z działaniem tego modelu jeszcze nie słyszałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi