Skocz do zawartości
giusepe

Trance / house / techno

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do ściągania drugiej czesci mojego seta z 1 września:

Dj Neon - Live @ Home 01.09.2004 (part 2) (42Mb)

Prosze o opinie, krytyke i ewentualne pochwały ;]

ps1. Set zaczyna sie dokladnie w momencie konca pierwszej jego czesci wiec mozna sobie zlaczyc np. soundforgem ;]

ps2. Ciutke na końcu traktorek mi synchro zgubił heheh.. sorry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzent na domowe warunki ok:

2x Stanton sTR8-80

Vestax PMC17A

(jesli gdzies gram to glównie na Technics 1210 MK II/MK 5 (czasem zdarzaja sie Vestaxy PDX 2000) i Pioneer DJm500/600.

Vinyle mam glównie z electro, tech electro, techno, minimal i troche schranzu, ale vinyle z trancem ma mój znajomy DJ Malec (gral w 2003 na Mayday :P) i pewien kumpel blok obok, wiec nie bedzie chyba problemu z porzyczeniem :P

Forum troche zeszlo na psy i próbuje nawrócic wiare na takie gatunki jak trance, minimal, schranz i ew. electro ;-) Oni tam umieszczaja glownie hardstyle i komercje, ale sa osoby, które sluchaja trance'u.

Jesli beda jakies pierwsze komentarze to wrzuce pare cytatow z opnia :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzent na domowe warunki ok:

2x Stanton sTR8-80

Vestax PMC17A

(jesli gdzies gram to glównie na Technics 1210 MK II/MK 5 (czasem zdarzaja sie Vestaxy PDX 2000) i Pioneer DJm500/600.

Vinyle mam glównie z electro, tech electro, techno, minimal i troche schranzu, ale vinyle z trancem ma mój znajomy DJ Malec (gral w 2003 na Mayday :P) i pewien kumpel blok obok, wiec nie bedzie chyba problemu z porzyczeniem :P

Forum troche zeszlo na psy i próbuje nawrócic wiare na takie gatunki jak trance, minimal, schranz i ew. electro ;-) Oni tam umieszczaja glownie hardstyle i komercje, ale sa osoby, które sluchaja trance'u.

Jesli beda jakies pierwsze komentarze to wrzuce pare cytatow z opnia :-)

Szkoda ze nie mieszkam w Katowicach, chetnie bym zobaczyl, posluchal i jakies placki zarzucil ;]

ps. Ale sie migasz .. daj ten adresik ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh w sumie to jedyny + mieszkania w Katach to to, ze mam blisko na Mayday :P Zeby wybic sie jakos w DJ'ingu trzeba mieszkac w Wa-wie, Poznaniu , albo najlepiej mieszkac w Niemczech lub Angli i byc rezydentem najlepszych klubow na swiecie, czyli Tresor, Ministry of Sound itd. :P

Wracajac do Twojego setu to powiem, ze bardzo fajne walki dobrales.

Szczerze mówiac nie znam ich - u nas gra sie glównie Marco V, Paul van Dyk, Tiesto , Motorcycle (As the Rush comes ) , AvB ... ostatnio duzo komerchy zaczyna goscic nawet w tych ambitniejszych klubach , bo niestety coraz nowsze roczniki wchodza w ta muze i dla nich szczyt ambicji to Rocco, Brooklin Bouce itp. shit .

http://members.lycos.co.uk/piramidaforum/ - jest to nieoficjalne forum klubu muzycznego Piramida w Chorzowie. Ja tam chodze wyrywkowo, ale kiedys chodzilem czesciej, bo nie bylo wixy. Teraz troche sie klub stoczyl wiec nie zdziw sie jak sie jakis wixa driver znajdzie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jest takie zabezpiecznie przed tymi co tylko cisna muze, a nie udzielaja sie wogóle na forum.

http://members.lycos.co.uk/piramidaforum/v...topic.php?t=455

Ponizej daje Wam pewien tranceowy secik mojego kumpla DJ Fingera .

Wszystko zrobione na vinylach :

http://www.finger.superhost.pl/Liquid%20So...Live%202002.mp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx Piratez przesluchalem, moje wrazenia:

1. Nudny ;]

2. Widac ze Tiesto nie mial tego flow co np. rok temu.

3. Zauwaza sie dzisiejsza ostra zmiane stylu w porownaniu do tego co bylo 4 lata temu: bardziej wyrazne sciezki melodyczne, glebszy bas, mniej stringow, ogolnie taki progressiv sie pomalu z trancu robi ;]

4. Przejscia, mixowanie itd. strasznie sie Tiesto rozwinal od TE2000. Olbrzymi skok pod wzgledem techniki grania, doboru kawalkow i wplywania na emocje ludzi.

Ogolnie: lesson learned, jeszcze raz dzieki ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o trance lub hard trance to polecam kai'a tracida

szczególnie podoba mi sie jego set z Nature One 2004 (jest na www.globalclubbing.ru)

znak ktoś może stronke z innymi jego setami?

na www.hottrance.com sa jeszcze 2 jego sety<<najpierw sie zarejestroj (na tej stronce znajdziecie 170 setow roznych wykonawcow , najlepsi DJ wiec polecam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to neon pare cytatów tutaj wkleje odnosnie Twojego setu :

anka

DVD Maniak

Wysłany: Wto Wrz 07, 2004 7:47 pm    Temat postu:    

--------------------------------------------------------------------------------

No spoko, zeczywiscie lajtowe  Takie wieczorkiem do posluchania  

Dzienx  

//...:::PIRA FOREVER:::...\\  

//__PuT_YouR_HaNdS_Up_In_ThE_AIr__\\ 11.09__DJ.ISAAC _-^-_  

Powrót do góry          

Ania Żabcia

DVD Guru

Wysłany: Wto Wrz 07, 2004 8:59 pm    Temat postu:    

--------------------------------------------------------------------------------

Muza lajtowa, spoko sie slucha  

lubie czasem takie cos posluchac  

wycisza mnie :

...:::Nie Ma Zbrodni Bez Ciała:::...  

Powrót do góry          

Finger

DVD Member

Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 12:00 am    Temat postu:    

dobry dobor materialu, ale biorac pod uwage na czym byl robiony to technicznie kicha

...::: In Trance I Trust :::...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAM NOWE ENERGY vol9!!!! YEA!!!!

W końcu nowe!!! Napewno się wam niespodoba... ale to normalka :D Przyzwyczaiłem się :)   Ale piosenki naprawde super!!!

wiesz co ale chyba sciagne ta skladanke i zobacze co to wogole jest ;]

BIG EDIT:

Ja przytym wymiekam: Johan_Gielen_-_Live_at_Umania_Grand_Opening_(Freshfm)_05-09-2004-4CHOON\01_johan_gielen_-_live_at_umania_grand_opening_(freshfm)_05-09-2004 najlepszy set tego roku !!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dasz do niego link? Też se ściągne ;)  Bo do tych energy dawałem już... :D

MOge dac torrenta ;] kto Chce to na PW bo to chyba by bylo niezgodne z regulaminem jak bym podal stronke ;] a linka nie wkleje bo trzeba tam sie zarejestrowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko: Na jakim sprzecie sluchacie swojej muzy, bo zauwazylem ze duzo kawalkow moze sie bardziej podobac na sprzecie z mocnym bassem, a powodowane jest to tym ze glowna linia melodyczna jest ulozona na niskich tonach. W moim przypadku jest to wzmacniacz 2x120W niemieckiej firmy Dual CV, moge o nim tylko powiedziec dynamika dzwieku i glebia basu zmiata mojego soniaka 2x60W. Do tego 2 Monitorki firmy Empire 50W z naprawde zajebistymi gwizdkami i recznie robiony pasywny sub na glosniku Alpharda 200W. Calosc gra bardzo czysto (ze wzgledu na wyzej wspomniane gwizdki), a bass jest miekki i gleboki. Wiem ze to nic w poruwnaniu z z profesjonalnymi monitorami np. Alesis, ale rozwala kazdy systemik glosniczkow komputerowych typu Creative 4.1 czy cos w tym stylu.

Pochwalcie sie bo jestem poprostu ciekaw ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi