Gość lechu1777 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Orgasm nie jest disco polo tylko kawałkem manieczki z klubów uznanych...Nie wszystkie najlepsze są kawałki które wychodzą na CD w sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 no to jak nie disco polo to wixa. na dobra sprawe jeszcze gorzej... a manieczki to, delikatnie (ale naprawde bardzo delikatnie) mowiac to nie nasze klimaty, tak samo kawalki ktore wychodza na cd w sklepach na mekaturboskładankach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Dobra każdy co innego. A DJ Splash który jest bardzo nieznany? Wiele jest takich DJ'ów nie wylansowanych którzy są wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 zassałem sobie filmik z sensation white 2005 i musze powiedzieć, że nie potrzebnie, wg mnie słaby tylko ostatnie 15 min jeszcze jest jako takie... p.s ma ktoś link do nowego ASOT'a ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Turzol pozwolisz, że Cię zacytuję.... lechu1777 prosimy Cię: Ić stont :mur: Widzisz lechu1777 miałem Ci napisać ostro, ale napiszę zrozumiale. Otóż, w tym topicu piszemy o normalnym trance/house/techno, a nie wypocinach granych w manieczkach, które Tobie się wydają tymi gatunkami. Być może nie słyszałeś nic granego poza manieczkami i dlatego piszesz takie rzeczy. Polecam przejrzeć choć część tego tematu, zapoznać się z wykonawcami, o których tu piszemy i może wtedy otworzy Ci się okno na świat. O Dj'u Splash'u albo jego samego zapewne słyszałeś na manieczkach albo imprezie manieczkopodobnej, a my tu zebrani nauczeni doświadczeniem uważamy, że jeśli stamtąd go znasz/słyszałeś o nim, to nie może być to dobry DJ. Nie traktuj tego tekstu jako obrazy, ale rozejrzyj się po świecie, posłuchaj Europy przez duże E i zobaczysz, że tylko dla tych co nie wychylili nosa poza mańki, one są najlepsze. Envio - For You (nie outro reconstruction, tylko full albo full recon) Ja wynalazłem coś takiego na mule: ENVIO for you (servek original mix). Ma to długość 7:32 min., ale nie mam pojęcia czy o to Ci chodzi. W razie co to napisz na PW, albo tutaj, to Ci wyślę. P.S. Na mule jest też wersja o dług. 8:54 min., ale bez opisu i sądzę, że ta prawie 9-minutowa to oryginał. Ale u mnie się dopiero ściąga. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez olgierd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 @lechu1777, polecam zorientowac sie w muzyce trance troche... na poczatek moze posluchaj sobie a state of trance armina van buurena, jest to, powiedzmy, dobry wstep, takie cos zlozone ze wszystkiego, dopoki nie zaczniesz rozwijac w sobie wlasnego gustu muzycznego i nie zainteresujesz sie jakas konkretna odmiana EDM... @olgierd - Servek Org. Mix to jest outro recon wlasnie, ktory mam, a tamte inne wersje to zdaje sie ze tez nie sa fulle, bo w sumie wszystko sciagalem co mialo jakis wiekszy rozmiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Az sie chce powiedziec "Ekwador, lecimy!" ;) A jesli ktos chce (Sector) mix markusa Your Loving Arms to zapraszam na ftp-a. B) PS. Czy ktos kupowal juz np. na beatporcie? Jak to wyglada? Edytowane 10 Czerwca 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 DJ SPlash to nie manieczki tylko DJ'ej ;) Temat nie jest tylko o trance :D Mam kawałki armina, wporządku :D Widze że mam indywidualne podejście do muzyki tzn."słucham to co fajne a nie patrze na to jak się nazywa i kto to gra" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 To sluchaj nikt Ci nie broni, jednak nie licz na poparcie udzielajacych sie tu ludzi :P Gdyby Twoj DJ Splash gral na poziomie powiedzmy AvB, to nie boj nic, napewno bysmy o tym uslyszeli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Miałem zamiar się nie odzywać, ale ... DJ SPlash to nie manieczki tylko DJ'ej ;) Temat nie jest tylko o trance :D Mam kawałki armina, wporządku :D Widze że mam indywidualne podejście do muzyki tzn."słucham to co fajne a nie patrze na to jak się nazywa i kto to gra" ;) Tak temat nie jest tylko o trancie, ale także o house'ie oraz techno, ale niestety IMHO to co wymieniłes w poprzedni poście nie kwalifikuje się do żadnej z wyżej wymienionych kategorii nawet Ian Van Dahl choćbym nie wiadomo jak chciał, chociaż i tak jest to najbliżej nie wiem jak to nazwać "disco - trance" ?? :blink: Masz indywidualne podejście do muzyki ?? nie wiem co pod tym rozumiesz :( Każdy człowiek ma indywidualne podejście do muzyki bo inaczej słyszy i każdy ma inny gust, każdemu co innego się podoba. To, że dużo osób słucha Armina i lubi jego styl nie znaczy, że każdemu innemu musi się podobać. Jak zagra słabo w ASOT czy gdzieś indziej to otwarcie to napiszę BO TO MOJA OPINIA na temat jego setu, a nie ma na temat tego, że nazywa sie Armin Van Buuren. Jak zagra jakieś fajne kawałki (tak jak classic hour w ostatnim ASOT ) to go pochwalę. Jak kilka lat temu moi znajomi słuchali np. setów Westbama, DJ Jean, Judge Jules itd. mnie strasznie kręciły sety Armina... i wszyscy po mnie jechali, że czego ja słucham, że jakiś shitty trance z Holandii, że jeśli trance to ewentualnie Van Dyk i nic więcej. Podobnie było jak odkryłem pewnego dj, który nazywa się Tiesto pare lat temu, a teraz proszę : nagle wszyscy słuchają Tiesto i wychwalają, mówiąc, że jest najlepszym DJ'em. Ja twierdzę, że jest odwrotnie...kiedyś był najlepszy, podobnie jak Armin, ale to nie o tym miałem pisać... ...słucham to co fajne a nie patrze na to jak się nazywa i kto to gra... To popatrz. zupełnie jak Ja ... mam nadzięję, że nie tylko ja ;) I otwarcie o tym mówimy, a to, że po Tobie (Twoich preferencjach muzycznych) koledzy trochę pojechali świadczy tylko o tym, że nie słuchają takich klimatów i chcieli Cie nawrócić na "dobrą drogę". Sorry, ale z całym szacunkiem dla Twojej osoby klimaty jazdowiczów i manieczek wogóle mnie nie kręcą. Banda, która jedyne co widzi w tej muzyce to okazję, żeby iśc na imprezę i się naćpać...oczywiście jak to niektórzy mówią musi jeszcze fajnie dawać....czyli bez 148 BPM nawet nie podchodzą do tańczenia bo za wolno i "bez kopa"... znam pełno takich przypadków i stąd moje zdanie ... Nigdy w życiu nie oceniał muzyki po wykonawcy : jeśli chodzi o samą muzykę elektroniczną to staram sie być na bierząco we wszystkich gatunkach (no może poza electro i electro - house'em bo jakoś do mnie nie przemawiają) od goa (psychodelic trance) poprzez trance, progressive, house, tribal na techno minimal kończąc.... jak Carl Cox zagra fajnego seta house'owego z przyjemnością posłucham, jak zagra set z cięższymi klimatami to też z chęcią posłucham, więc proszę nie zarzucaj nam tekstów w stylu : ...słucham to co fajne a nie patrze na to jak się nazywa i kto to gra... bo z Twojego posta zrozumiałem, że większość kręci się koło manieczek. Napisz może co jeszcze ostatnio słuchałeś oprócz DJ SPlash to porozmawiamy na ten temat. peace Edytowane 10 Czerwca 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seentag Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Napisz może co jeszcze ostatnio słuchałeś oprócz DJ SPlash to porozmawiamy na ten temat. Beattraax, Clubbasse, L Project, Tiddey. :lol2: :lol2: sorry nie mogłem się jakoś powstrzymac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 DJ SPlash to nie manieczki tylko DJ'ej ;) Temat nie jest tylko o trance :D Mam kawałki armina, wporządku :D Widze że mam indywidualne podejście do muzyki tzn."słucham to co fajne a nie patrze na to jak się nazywa i kto to gra" ;)młody dorasta , tzreba go nawrocic jak xpktora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 iksakli ;) Wystarczy link do ASOT 250- 8.5h muzy i chopak jest z nami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ludzie - jak sie nazywa ten nowy equador,w ktorym przez caly czas spiewa jedna panienka?? Nikt mi nie umie na to odpowiedziec a pytalem mega znawcow.Podajcie mi wykonawce i tytul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 ten nowy equador A co to jest ?? ma to coś wspólnego z pewnym "klubem" ekwador ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) ale sie uczepiliscie lecha.... ja zanim zaczalem czytac ten temat nie wiedzialem co to asoty i sluchalem wszystkiego co fajne (czyt. co mi sie podobalo) Ja wole muze szybka z basem, w asotach troche tego jest ale wiecej jest powolnej muzy takiej "smetnej". Jeszcze sie na to nie przestawilem ale powoli powoli :P a przed asotami sluchalem: east clubbers, rocco, c-bool, cascada, 666, 89ers, 2vibez, master blaster, dj tiesto, dj dean, braincreator, d-ray, mbrother, mike mcpower, paul van k, i wielu innych. Oczywiscie nie wszystkie ich piosenki tylko te fajniejsze co mi sie podobaly :P imho Ferry Corsten rLz ;) Edytowane 10 Czerwca 2006 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nie mozna jechac na takich ludzi co lubuja sie w mbrotherach i innych tego typu wynalazkach. W koncu kazdy ma inny gust i slucha co lubi, jego sprawa (No chyba ze wali na pol bloku to wtedy powiesic ;) ) Wixa :) PS. Andy Moor rules ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Jeszcze sie na to nie przestawilem ale powoli powoli Lepiej powoli niż wcale :P :wink: Buehehe, obejrzyjcie ten filmik, do którego jest link w link od insekt'acc. Ja pie*dole jaka remiza :blink: :lol: Dla nieznających niemieckich wulgaryzmów przybliżę, że słowo vixen, od którego pochodzi wixa w języku potocznym oznacza walenie, ale bynajmniej nie bassami po uszach... :wink: Szukam SASSOT where it all begun vs KAREN OVERTON your loving arms (accapella) z ASOT'a 244, tylko oczywiście kompletnego. Ma ktoś może? Edytowane 10 Czerwca 2006 przez olgierd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Witam Potrzebuję cue do Asota 250 z tym, żeby pasował do wersji z astateoftrance.be , bowiem w tej wersji czas poszczególnych setów się zmienił i co za tym idzie cue od tego z tt lub tmb nie bangla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Sensation White - 28 paździrnik@hala ludowa Wrocław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 http://soda.pl/strona.php5?dzial=5 tutaj macie sety mojego znajomego, imo warto posłuchać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Nowy set Tiesto @ http://themixingbowl.org/ DJ Tiesto Live @ Nature Challenge, Rotterdam - 2006-06-10 01. Progression - Technophobia 02. JES - People will go (Steve Forte Rio remix) 03. Tiesto - Lethal industry (2006 edit) 04. Interstate - Remember me (Terry Bones remix) 05. Tom Cloud - Told you so 06. Solid Haze & Milez - ID 07. ID 08. Preach - Broken inside 09. John O'Callaghan & Brian Kearney - Restricted motion (Airbase remix) 10. Tiesto - Flight 643 11. Tiesto - Forever today Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 po tej trackliscie patrzac, to on jest jeszcze bardziej przewidywalny niż armin [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) po tej trackliscie patrzac, to on jest jeszcze bardziej przewidywalny niż armin [; Tak jak pisałem w poprzedni poście : imho Tiesto lata swojej świetności ma już za sobą. Co nie zmienia faktu, że jak będę miał chwilę wolnego to set napewno przesłucham. Edytowane 11 Czerwca 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Słucham hmmm Explosion :D A tak ostatnio to Benassi Bros - alize pewny rmx, Casteam - Houseday, Dj Tiesto - Nyana - cd2 - beautyful things czy jak to sie pisze, Beattraax,Dan-J - One Breath , Darude, East Clubbers, energy 2000 (szczegolnie 02.2006 - 04 track), Independacne. Dobra straczy :P No jak mówicie ze to jest takie gorsze od Waszej NAJLEPSZEJ muzy to mnie przekonajcie czego słuchać...CZEKAM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Sluchaj to co ci sie podoba. W koncu nie slucha sie muzyki dlatego ze inni sluchaja tylko dlatego ze sie podoba. A jesli mialbym ci juz jakis set polecic to z pewnoscia znalazlby sie wsrod wielu, bo jednego nie da sie wybrac, ten Tiesto Essential Mix 623 2005.08.07 - Ibiza Speical @ Amnesia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Nie mam więc się nie wsłucham :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 dzisiaj w nocy zarzuce na serwer to sobie sciagniesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Nie mam więc się nie wsłucham :|z tego co widze co sluchasz to napewno Ci sie psodoba D-tune ( sam kiedys tego słuchalem byli najlepsi ) sciagniesz ich kawalki z ich strony www.d-tune.strefapl.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jak zarzucisz to daj link insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...