Skocz do zawartości
giusepe

Trance / house / techno

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie jakby ktos nie wiedzial gdzie to nowy asot jest na forum zehir, a tak wogole to wyszedl nowy album benassiego, ale jak pewnie wiele osob zaowazy to bardzo podobny do poprzednich :-)))) wciaz ten sam rytm/bit :-)

http://images.juno.co.uk/full/CS172974-01A-BIG.jpg

http://images.juno.co.uk/full/CS172974-01B-BIG.jpg

na sieci pokazaly sie jeszcze sety:

Cosmic Gate / Blank & Jones / Marc van Linden - Live at Rosenmontagsrave 2005 (07-02-05):

Black & Jones:

01. Intro

02. Blank & Jones - Perfect Silence (Martin Roth Hardtrance Remix)

03. Kevin - All in my Mind

04. ID

05. ID

06. Apollonia -Andromeda Heights

07. Martin Roth & Frank Ellrich - Orange theme 2004 (Martin Roth Mix)

08. Blank & Jones - Hardest Heart (Original Mix)

09. Soren Weile - Riot

10. Andain - Beautiful Things (Photon Project Remix)

11. Blank & Jones - Nightclubbing (Wippenberg Remix)

12. ID

13. Randy Katana - Fancy Fair 2005 (E-Craig Remix)

14. Keane - Last Time (Martin Roth Remix)

15. ID

16. Blank & Jones - Desire

17. Kosheen - Catch you (Ferry Corsten Remix)

18. Eric Prydz - Call On Me (Apollo & Zeus Remix)

19. ID (Sander van Doorn?)

20. Wolfsheim - Wundervoll (Blank & Jones Remix)

21. Blank & Jones - Nightfly

22. Blank & Jones - Mind of the wonderful

Cosmic Gate:

01. 24 - The Longest Day (Armin van Buuren Remix)

02. DJ Wout - The Truth (Push Remix)

03. Inner State - Changes (John O'Callaghan Remix)

04. Cosmic Gate ft. Jan Johnston - I Feel Wonderful (12Inch Mix)

05. Tiesto - Olympic flame

06. Marksun & Brian - Gran Rey (Ronski Speed Remix)

07. Jochen Miller - Vanity

08. Beam - Amun (Cosmic Gate Remix)

09. Cosmic Gate - Ultra Curve

10. ID

11. ID

12. Randy Katana - Fancy Fair 2005

13. DJ Tiesto - Lethal Industry

14. CYB - Now (Cosmic Gate Infected Dub Mix)

15. Dark Alliance - Genetic

16. Remy & Klinkenberg - Till ya drop

17. DJ Tiesto - Breda 8PM (Montana Edit)

18. Cosmic Gate - The Drums 2005

Marc van Linden:

01. ID

02. Spinn:33 - Instant Rhythm

03. LoStep - Burma (Sasha Remix)

04. Narcotic Thrust - When The Dawn Breaks (Dub Mix)

05. Amiel - Lovesong (Scumfrog Club Mix)

06. Delerium feat. Sarah McLachlan - Silence (Filterheadz Remix)

07. Tilt - The World Doesn't Know

08. Josh Gabriel - Alive (Original Mix)

09. Kyau Vs Albert - Made Of Sun (KvA Hard Dub)

10. Randy Katana - In Silence (Salinas Summer Mix)

11. Marc van Linden - LH 3293

12. Sam Sharp - Deep

13. Marc van Linden & Matys - AM 2 PM

14. Young Parisians feat. Ben Lost - Jump The Next Train (Kyau vs Albert Remix)

15. Paul van Dyk - For An Angel (Marc van Linden Remix)

16. Marcos - Just For A Day (Marc van Linden Remix)

17. Sandra Flyn - Brightness (Nu NRG Remix)

18. Depeche Mode - Stripped (Marc van Linden Remix)

19. Mojado feat. Mr. Sam - Naranja

20. Mojado - El Toro

21. Ralphie B. - Massive (Mirco de Govia Mix)

Ferry Corsten - Live on 99ESC Radio (03-18-2005):

Tracklist

1. ID

2. Sonorous - Last Sunday (Positive Ways Remix)

3. ID

4. Ronski Speed - I.C.

5. FB feat. Edun – Who's Knocking? (Ferry Corsten Remix)

6. Thrillseekers Vs Ferry Corsten - Sublime (Thrillseekers Remix)

7. Rachael Starr - Till There Was You (Gabriel & Dresden's 12 Step Program Mix)

8. Mac Zims - Shock

9. Purple Haze - Adrenaline

Edytowane przez sectOr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze wam powiedziec ze zassalem sobie dzisiaj set Ferrego z Trance Energy 2005:

1. Trance Energy 2005 - Ferry Corsten Live 12-02

2. Trance Energy 2005 - Ferry Corsten Live 13-02

i musze wam poiwedziec ze fery wymiata, takiego wypasionego setu juz dawno nie widzialem !! zwlaszcza tem pierwszy jest na maxa wypasiony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze wam powiedziec ze zassalem sobie dzisiaj set Ferrego z Trance Energy 2005:

1. Trance Energy 2005 - Ferry Corsten Live 12-02

2. Trance Energy 2005 - Ferry Corsten Live 13-02

i musze wam poiwedziec ze fery wymiata, takiego wypasionego setu juz dawno nie widzialem !! zwlaszcza tem pierwszy jest na maxa wypasiony

1342387[/snapback]

ja tam wole Biomechanike ;] ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Może ktoś z was ma konto na mixes.dj i byłby w stanie podać mi login i hasło :?: Załozyłem jednodniowe konto (za darmo) ale niestety nie mogłem ściągać

setów, a widać że na tej stronce jest dobra muza wrrr

:/ może ktoś z was załozył konto na tej stronce przed wprowadzeniem opłat :?:

z góry dzięki i sorry za OT

Edytowane przez master00log

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja nie wiem co wy widzicie w tym avb

totalna komercja

zreszta jak caly dziesiejszy trance

kiedys to moglem znalesc dobrego seta raz w tygodniu teraz musze szukac raz na pol roku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba oczywiste ze kazdy chce zarabiac... Wiec co dziwnego widzisz w komercji? Do tego sie musimy przyzwyczaic. Wszysto idzie do przodu, wiec chyba nie dziwne ze muzyka tez. A jesli mowiac o komercji podajesz za przykald AvB, to naprawde malo o niej wiesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba oczywiste ze kazdy chce zarabiac... Wiec co dziwnego widzisz w komercji? Do tego sie musimy przyzwyczaic. Wszysto idzie do przodu, wiec chyba nie dziwne ze muzyka tez. A jesli mowiac o komercji podajesz za przykald AvB, to naprawde malo o niej wiesz...

1353999[/snapback]

moim zdaniem skoro armin zarabia na zycie sprzedajac plyty i grajaca imprezy za pieniadze to jest komercyjny...ale to temat rzeka, wiec nie sadze zeby trzeba bylo sie nad tym rozwodzic :) najwazniejsza jest muzyka

a ja nie wiem co wy widzicie w tym avb

totalna komercja

zreszta jak caly dziesiejszy trance

kiedys to moglem znalesc dobrego seta raz w tygodniu teraz musze szukac raz na pol roku...

1353742[/snapback]

z Toba w zupelnosci sie zgadzam...mam dokladnie to samo....nie czuje juz tego piekna trance'u tak jak kiedys sluchajac setow van dyk, armina i tiesto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie powiedzialem ze AvB nie jest komercyjny. Raczej powoli przemijaja czasy gdy spora grupa grala dla przyjemnosci. Teraz bardzo sie liczy kasa. A chyba oczywiste ze taki dj musi z czegos zyc. Wiec chyba lepiej jak bedzie zyl z tego co robi naprawde dobrze, niz bedzie "zamiatal chodniki", a po godzinach tworzyl/gral.

Co do obencego trance'u coz... Zmienia sie tak jak i wszystko dookola. Kiedys wlasnie nie panowala taka komercja, raczej bylo mniej wykonawcow ale jakosc muzy byla lepsza. Teraz mozna naprawde wybierac w wykonawcach a i tak nieraz trudno znalezc cos fajnego. Poza tym w przeszlosci nie rozwodzono sie tak nad muzyka elektroniczna, czy jest to schranz, minimal, czy jaksi goa-trance, itd... A mzoe teraz poprostu stalismy sie bardziej wybredni... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak

armina przestalem sluchac chyba od 2002 roku

cos mnie kiedys skusilo i sciagnelem jakies tam asoty

nic fajnego, monotonny nudny trance

w tamtym roku to porzadne sety moge wyliczyc na palcach jednej reki

trance sie zmienia

staje sie strasznie melodyczny

juz nie ma ze tak powiem "jeb niecia"

teraz staram wyszukiwac sie sety

cos ponizej 2002 roku

poprostu jak slysze np. voyage to odplywam...

edit: sciagam 190 asota

i tak pewnie chala bedzie:/

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak

armina przestalem sluchac chyba od 2002 roku

cos mnie kiedys skusilo i sciagnelem jakies tam asoty

nic fajnego, monotonny nudny trance

w tamtym roku to porzadne sety moge wyliczyc na palcach jednej reki

trance sie zmienia

staje sie strasznie melodyczny

juz nie ma ze tak powiem "jeb niecia"

teraz staram wyszukiwac sie sety

cos ponizej 2002 roku

poprostu jak slysze np. voyage to odplywam...

edit: sciagam 190 asota

i tak pewnie chala bedzie:/

1361945[/snapback]

podpisuje sie pod tym !!!! u mnie przelom 2002 i 2003. W pewnym momencie doszedlem do wniosku ze ASOT slucham tylko i wylacznie z przyzwyczajenia, gdyz jak na 2 godz. programu malo, ktory kawalek mnie zafascynowal. Voyage ?? mam nadzieje ze chodzi o yahel'a....yyyhhhh stare dobre czasy....gdy pierwszy raz uslyszalem jak taucher zagral ten kawalek w swoim secie bodajze na mayday'u 2000 to zwariowalem myslalem ze mnie rozniesie. Pozniej tiesto w swoich seta czesto i gesto pogrywal ten numer....szkoda gadac....do dzisiaj mam sentyment jak tego slucham.....

....co do producentow muzyki to jest tego naprawde wiele...szkoda tylko ze jakosc, a raczej kreatywnosc producentow nie jest adekwatna do ich ilosci...

...co nie znaczy ze nie ma juz oryginalnej muzyki...trzeba poprostu troche wiecej czasu poswiecic na przesluchanie tego wszystkiego, zeby wykopac cos dobrego, a czasu wolnego nie za duzo....

peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to, ze starsze sety sa fajniejsze to ejst chyba oczywiste. Ale pisalem o tym wyzej, ze uwazamy tak miedzy innymi dlatego, ze teraz jest taki wybor ze trudno przesluchac wszystko.

To ze trance bardziej melodczny sie staje mzoe i racja, ale jak potrzebujesz (jak to okreslilies) je b niecia, to poslychaj wlasnie czegos typu schranz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam

Markus Schulz - Miami '05

Ţ˛Ű  Disc 01                                                                Ű˛ÝŢ˛Ű  01. Hydroid - Blue Tubes (Intro Mix)                                   ۲ÝŢ˛Ű  02. Interstate - I Found You (Harry Lemon Remix)                       ۲ÝŢ˛Ű  03. Kalafut & Fygle - 3579 KM                                          Ű˛ÝŢ˛Ű  04. Hammer & Bennett - Baltic Sea                                      Ű˛ÝŢ˛Ű  05. Fluid In Motion - Soul Dimension                                   ۲ÝŢ˛Ű  06. Keo - Close Enough (Noel Sanger Mix)                               ۲ÝŢ˛Ű  07. Jose Amnesia Presents Tiffany - Heaven Drops                       ۲ÝŢ˛Ű  08. Lens - Let The Light In                                            Ű˛ÝŢ˛Ű  09. Aronek - Free Yourself                                             ۲ÝŢ˛Ű  10. Ava Mea - In The End                                               ۲ÝŢ˛Ű  11. Sean Walsh Presents Jagermaestro - Quarter Century                 ۲ÝŢ˛Ű  12. Max Graham Featuring Jessica Jacobs - I Know You're Gone           ۲ÝŢ˛Ű                                                                         ۲ÝŢ˛Ű  Disc 02                                                                Ű˛ÝŢ˛Ű  01. Bakke & Ljungqvist - Fanatic                                       ۲ÝŢ˛Ű  02. Steve May - Sublimate                                              Ű˛ÝŢ˛Ű  03. Sundawner - Sorrow                                                 ۲ÝŢ˛Ű  04. Yilmaz Altanhan - Eighties (Original Remix)                        Ű˛ÝŢ˛Ű  05. Nikola Gala - A Dream Came Through                                 ۲ÝŢ˛Ű  06. Attention Deficit - What                                           ۲ÝŢ˛Ű  07. Markus Schulz - Electro Hairspray                                  Ű˛ÝŢ˛Ű  08. Jellisimo - Yael                                                   ۲ÝŢ˛Ű  09. Ozgur Can - Connected (Santiago Nino Remix)                        Ű˛ÝŢ˛Ű  10. Mike Foyle Presents Statica - Space Guitar                         ۲ÝŢ˛Ű  11. Progresia Presents Sokaya - A Little Hazy Morning                  Ű˛ÝŢ˛Ű  12. Hammer & Bennett - Language                                        Ű˛Ý

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec przesuchalem przedchwila aosta 190 i powiem ze poczatek bardzo fajny ;] dalej juz sie zrobil troszke nudnawy ale daje rade

bardzo sie Ciesze ze Mark Shultz znow sie pojawil ;] jego show to poprostu bajka

Piratez to moze zacznij sluchac czegos mocniejszeszego. Co bys polecił z tym twoim "jeb nieciem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to, ze starsze sety sa fajniejsze to ejst chyba oczywiste. Ale pisalem o tym wyzej, ze uwazamy tak miedzy innymi dlatego, ze teraz jest taki wybor ze trudno przesluchac wszystko.

To ze trance bardziej melodczny sie staje mzoe i racja, ale jak potrzebujesz (jak to okreslilies) je b niecia, to poslychaj wlasnie czegos typu schranz.

1362451[/snapback]

mysle ze nie o takie jebniecie mi chodzi...chociaz nie ukrywam ze czasem marco bailey i spolka jak najbardziej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi