Skocz do zawartości
Q

Kolejny problem by Q ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wiem że mam problemy od czapy. Ostatnio pytałem gdzie mogę skołować gumeczki na procesor :) Tym razem potrzebuję przycisku start i reset do płyty głównej. Chodz mi o to co dają z obudową. Moje się popsuły i aktualnie włączam kompa śrubokrętem :) co jest powiedźmy dość nie wygodne. Więc gdzie mogę dostać takie cudaki? Btw. dziś jest pon. A nie chce sie z tym męczyc do soboty czekając na WGK.

pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idziesz do elektronika , i prosisz o 2 mikrostyki ( lub , mikro przelaczniki ) lutujesz 2 kabelki wpinasz w mobi i oto masz ( famfary )

Restes i power on :]

koszt ( hmm ok 1zl )

ewentualnie jak masz stara myszke to wylutowywujesz przyciski i juz :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile przycisk "reset" można zrobić z mikrostyku myszki to juz z "power-em" bedzie problem ponieważ musi on byc przystosowany do napięcia 230V a obawiam się że myszkowy mikrostyk nie przeżyje tego. A jesli nawet, to szybko się wypali i będzie zabawa od nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile przycisk "reset" można zrobić z mikrostyku myszki to juz z "power-em" bedzie problem ponieważ musi on byc przystosowany do napięcia 230V a obawiam się że myszkowy mikrostyk nie przeżyje tego. A jesli nawet, to szybko się wypali i będzie zabawa od nowa

co ty du.pisz jakie 220 ( no chyba ze mowisz o at ) , natomiast atx nie jest wlaczany bezposrednio z 220 ( na mikrosliczu jest minimalne napiecie , nie mierzylem , ale wydaje mi sie ze od 2,5 v do 5 v ) to wszystko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty du.pisz jakie 220 ( no chyba ze mowisz o at ) , natomiast atx nie jest wlaczany bezposrednio z 220 ( na mikrosliczu jest minimalne napiecie , nie mierzylem , ale wydaje mi sie ze od 2,5 v do 5 v ) to wszystko   :P

HYh ubiegłeś mnie :P też mi nie pasowało żeby przez płyte ATX mknęło 220 V :D:D:D:P :twisted: Chociaż jak burza i przepięcie walnie w kompa... lub zasilka padnie i pośle na mobo 220V to mknie równo siejąc zniszczenie Dołączona grafika

a pozatym dziś Sobota więc zdaje mi się że już problem nieważny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi