davidian Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Witam! Mam taki problem, ze raz na jakis czas (mniejwiecej raz na dzien) przy wlaczaniu windowsa pokazuje mi sie ekran stop z informacja: Unmountable boot volume i nieraz dzieje sie to np.5 razy z rzedu a czasami komp startuje bez klopotow?? Nie wiem co robic czekam na rade. Aha, moj windows to XP Pro. Po takich akcjach gubi czesto mi sterowniki najczesciej od grafiki:( Myslalem ze to wina zasilacza wiec kupilem nowy ale jeszcze nie mialem czasu zamontowac.Teraz coraz bardziej obawiam sie ze to wina dysku:( Dysk jak w podpisie, FAT32 partycje byly zalozone jeszcze w FDISK jest ich 4. Pomocy !! Znalazlem cos takiego: Stop 0x000000ED: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. Błąd spotykany gdy dysk twardy lub kontroler IDE pracuje w zbyt szybkim trybie transferu Ultra DMA. Sytuacja taka występuje, gdy np. zostanie podłączony dysk UDMA/66 do płyty głównej z kontrolerem UDMA/33 i starym BIOS-em, błędnie konfigurującym w takim przypadku kontroler. Także źle wykonana taśma 80-żyłowa może powodować błąd STOP 0xED. Jeśli drugi parametr błędu ma wartość 0xC0000032, to znaczy, że uszkodzeniu uległa struktura logiczna systemu plików. Próba naprawy wymaga uruchomienia konsoli odzyskiwania z płyty instalacyjnej Windows XP i wywołania programu chkdsk /r. Ale prosilbym o wyjasnienie czego to dotyczy?? Pozdrawiam i dzieki Davidian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 tak jak piszesz, mzoe być walnieta struktura logiczna dysku.Zalecam wywalenie wszystkich partycji i ponowne zrobienie ALE przez instalatro winaxp.On robi tylko pierwszą partycje systemową ale po instalacji systemu mozesz w narzędziach administracyjnych dorobić reszte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 też tak miałem, raz jak spadł mi głośnik, drugi raz jak zkopały mi się stery do dźwięku, pomagał - FoRmAt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 u mnie komunikat pojawial sie z powodu uszkodzonej tasmy PS a nie lepiej na NTSF'a przerobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 no to format, tak czy siak, i nowe partycje pod NTFS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...