Skocz do zawartości
kiwi77

jaki zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki zasilacz sobie kupic do ASUS a7V8X-X i Battona 2500+

Codegona 300W czy Tracer long 350W(oba są z obudową). Na lepsze mnie nie stać a z podkręcaniem nie bedę cudował. A może poradzicie inny z tej półki cenowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tracer350W=Megabajt 300W = gorszy shit od codegena

jesli ten codegen to model 300x a nie 250x to go bierz a jesli to to drugie to i tak zle i tak niedobrze ja bym to wyciagnał i kupił chociaz głupiego CRS 300W z zabezpieczeniami i PCF (b.cichy!!)za 24zł na allegro ...(w tej chwili ciagnie moj cfg) przynajmniej ci nie spali kompa no a o podkrecaniu na kazdym zasilaczu nie ma mowy :lol:

albo wyrwij obudowe z FELKIEM on wytrzyma nawet z małym o/c ale jest glosny niestety :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w ogole nie polecam ani jednego ani drugiego ja i jeszcze pare osob z forum mialo problem z Megabajtem300W ze komputer sie po chwili dzialania wylaczal.http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=78871&highlight= Wlasnie z Bartonem 2500+ wiec jesli skladasz kompa to lepiej doloz troszke i kup chefteca! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze weź pod uwagę, że nowy Codegen wytrzyma z rok, może ciut więcej i padnie... ja mam aktualnie Codegena 300W, tyle, że poreperacyjnego, jeszcze roku nie ma ale ponoć wytrzyma dłużej, nie wiem nie sprawdzę, bo właśnie kupiłem nowego proca i P4 już do Codiego nie podłączę, aż taki hardcore to nie dla mnie :))) Ale Barton @3200+ też żre sporo prądu, pamiętaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio wbrew moim zaleceniom poszly dwa takie bartony 2500+ z obudowami i zasilaczami tracera i jakos na razie dzialaja :]

nie byly krecone i z raczej marnymi grafami ale plytami na nf2 . . .

w podstawie wydaje mi sie ze nie bedzie problemu z dzialaniem takiego tracera a z OC . . .

Co to wogule jest ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi