Skocz do zawartości
Bulbe

Jaką pamięć wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie odsyłajcie mnie od razu do wyszukiwarki, wiem, że temat był niejednokrotnie poruszany, ale chciałbym poznać opinie użytkowników, którzy mają interesujące mnie rozwiązanie w praktyce ;)

Otóż chcę kupić 1GB RAM'u do Abita NF7-S v.2.0. I tu moje pytanie - jakich sprawdzonych już kości DDR400 (2x512MB) pracujących w dualu używacie?

Naczytałem się sporo o Geil'ach, Corsair'ach, Twinmos'ach Twister'ach i widzę, że są dość rozbieżne opinie.

Aha, mój procek - AMD 2600+ (nie Barton).

Pozdro

Bulbe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A ten RAM ma być dobry do O/C??

Hmmm, powinien się nadawać, niekoniecznie do ekstremalnego podkręcania, ale trochę % mocy zawsze się przyda. Ważne żeby były to kości JUŻ SPRAWDZONE w pracy w dualu na nForce'ie - komp MUSI pracować stabilnie (WC w drodze).

Bulbe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

A ten RAM ma być dobry do O/C??

Hmmm, powinien się nadawać, niekoniecznie do ekstremalnego podkręcania, ale trochę % mocy zawsze się przyda. Ważne żeby były to kości JUŻ SPRAWDZONE w pracy w dualu na nForce'ie - komp MUSI pracować stabilnie (WC w drodze).

Bulbe

Ja mam Kingston 256 400 CL3 .Co do 1GB to nie miałem okazji sprawdzić, ale u mnie na 2*256@400mhz cl2,5 jest stabilnie. Co do możliwości o/c to u mnie przy FSB 220 komp nie przechodził Prime i to właśnie chyba przez ten RAM. Próbowałem przy napięciu dla RAM@2,9, może wyższe napięcie pomogłoby. Ogólnie RAM ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi