Bulbe Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Witam, Nie odsyłajcie mnie od razu do wyszukiwarki, wiem, że temat był niejednokrotnie poruszany, ale chciałbym poznać opinie użytkowników, którzy mają interesujące mnie rozwiązanie w praktyce ;) Otóż chcę kupić 1GB RAM'u do Abita NF7-S v.2.0. I tu moje pytanie - jakich sprawdzonych już kości DDR400 (2x512MB) pracujących w dualu używacie? Naczytałem się sporo o Geil'ach, Corsair'ach, Twinmos'ach Twister'ach i widzę, że są dość rozbieżne opinie. Aha, mój procek - AMD 2600+ (nie Barton). Pozdro Bulbe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 a ograniczenia $ nie ma ?? i czyn ie klepiej bylo by wymienic tego twojego proca ? (jak sie kreci ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulbe Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Cytat a ograniczenia $ nie ma ?? i czyn ie klepiej bylo by wymienic tego twojego proca ? (jak sie kreci ? ) Procka na razie nie chciałbym wymieniać, na pamięć mam jakieś 1300 max brutto. Bulbe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Cytat Otóż chcę kupić 1GB RAM'u do Abita NF7-S v.2.0. I tu moje pytanie - jakich sprawdzonych już kości DDR400 (2x512MB) pracujących w dualu używacie? Bulbe A ten RAM ma być dobry do O/C?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulbe Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Cytat A ten RAM ma być dobry do O/C?? Hmmm, powinien się nadawać, niekoniecznie do ekstremalnego podkręcania, ale trochę % mocy zawsze się przyda. Ważne żeby były to kości JUŻ SPRAWDZONE w pracy w dualu na nForce'ie - komp MUSI pracować stabilnie (WC w drodze). Bulbe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Cytat Cytat A ten RAM ma być dobry do O/C?? Hmmm, powinien się nadawać, niekoniecznie do ekstremalnego podkręcania, ale trochę % mocy zawsze się przyda. Ważne żeby były to kości JUŻ SPRAWDZONE w pracy w dualu na nForce'ie - komp MUSI pracować stabilnie (WC w drodze). Bulbe Ja mam Kingston 256 400 CL3 .Co do 1GB to nie miałem okazji sprawdzić, ale u mnie na 2*256@400mhz cl2,5 jest stabilnie. Co do możliwości o/c to u mnie przy FSB 220 komp nie przechodził Prime i to właśnie chyba przez ten RAM. Próbowałem przy napięciu dla RAM@2,9, może wyższe napięcie pomogłoby. Ogólnie RAM ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...