Skocz do zawartości
Gość

Metal, rock, gotyk i pochodne

Rekomendowane odpowiedzi

nawet nie trzeba ostrych rzeczy sluchac , bo ja np blacku itp nie trawie , ale polecam Black Sabbath albo Led Zeppelin , gwarantuje ze jest to na tyle lekkie ze warto , pozatym to klasyka i muzyka godna polecania sama w sobie

1369925[/snapback]

Pink Floyd, stara Metallica długo by tu wymieniać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A właśnie, posłuchaj to zobaczysz co to znaczy dobra muzyka. A linkin park to komercha dla dzieciaków udających metalowców...

1369883[/snapback]

Gratuluje tolerancji i otwartosci na inna muzyke :? Przyszlo wam do glowy, ze komus sie moze takie brzmienie po prostu podobac? Nie kazdy ma ochote na wysmakowane i wymagajace skupienia kompozycje Zeppelinow czy Pink Floyd.

To nie jest tylko do Ciebie psychodeliczny, ale do wszystkich milosnikow jezdzenia po fanach tej czy innej muzyki (rowniez do autorow tekstow w stylu "brudasy metale" itp.)...

A zeby zostac w temacie - ostatnio dorwalem tworczosc zespolu In Flames i musze powiedziec, ze zapowiada sie interesujaco. Jak przeslucham uwazniej to zdam pelniejsza relacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linkin to najgorszy syf , nie dojrz ze "wokalista " nie ma glosu(...)

1369821[/snapback]

no tu bym się akurat nie zgodził

bo kolo śpiewać umie i głos ma niczego sobie

LP nie lubie i nie słucham, ale nie powiesz mi że Czester (imię jak piesek ;) ) nie umie śpiewać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tu bym się akurat nie zgodził

bo kolo śpiewać umie i głos ma niczego sobie

LP nie lubie i nie słucham, ale nie powiesz mi że Czester (imię jak piesek ;) ) nie umie śpiewać.

1370416[/snapback]

Może chodzi tutaj o barwę. Bo zaprawdę jest ona w stylu boys bandów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@psychodeliczny

z tym już mogę się zgodzić  :rolleyes:

chyba właśnie dlatego ich nie slucham ;)

1370436[/snapback]

Dla mnie taka barwa jest nijaka. Wokalista rockowy tudzież metalowy (nawet nu-) powinien mieć coś w swoim głosie co przyciąga ludzi i tworzy go niepowtarzalnym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zeby zostac w temacie - ostatnio dorwalem tworczosc zespolu In Flames i musze powiedziec, ze zapowiada sie interesujaco. Jak przeslucham uwazniej to zdam pelniejsza relacje :)

Interesujaco, ale do czasu. Np. taki Soundtrack to your escape jest totalna porazka. Jakies popiardywanie, a nie stary, dobry In Flames. Wszystkie wczesniejsze plyta sa raczej ok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie taka barwa jest nijaka. Wokalista rockowy tudzież metalowy (nawet nu-) powinien mieć coś w swoim głosie co przyciąga ludzi i tworzy go niepowtarzalnym...

1370456[/snapback]

sam zaprzeczasz swoim słowom. LP ma male grono fanów praktycznie zaden zespoł metalowy nie ma takiego grona. a co do barwy to czester :lol: ma bardzo dobro.

wyszedl nowy Mudvayne :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam zaprzeczasz swoim słowom. LP ma male grono fanów praktycznie zaden zespoł metalowy nie ma takiego grona. a co do barwy to czester  :lol: ma bardzo dobro.

1371447[/snapback]

ROLF , ROLF i jeszcze raz ROLF , hehe twierdzisz ze "jakosc" zespolu mozna oceniac po isoci fanow ....

po pierwsze primo , popatrz na przecietny wiek sluchacza LP

po drugie primo , jest to zespol stworzony przez marketing , i jestem w stanie sie zalozyc ze gdyby nastalaby teraz moda na ( nie wiem gre na okulele ) LP zmienilby styl i gral na okulele ,

a glos , hlopie czester nie ma glosu , pohukiwania i inne takie to nie glos , zobacz sobie Ozziego ( pomimo tego ze nie ma pieknej barwy glosu ) ale zobacz co moze zrobic z tym glosem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam zaprzeczasz swoim słowom. LP ma male grono fanów praktycznie zaden zespoł metalowy nie ma takiego grona. a co do barwy to czester  :lol: ma bardzo dobro.

1371447[/snapback]

Po 1: nie uważam LP za zespół metalowy

Po 2: jeżeli podoba Ci się taka barwa głosu to możesz zacząć słuchać Backstreet Boys (czy jak tam się to pisze)

Po 3: Jeżeli "jakość" zespołu liczy się przez liczbę fanów to o Michale Wiśniewskim w szkole, by się dzieci uczyły, a Mozarta czy Vivaldiego w życiu by nie poznali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROLF , ROLF i jeszcze raz ROLF , hehe twierdzisz ze "jakosc" zespolu mozna oceniac po isoci fanow ....

1371495[/snapback]

to spójrzcie jak Ozoni są doskonali....

;]]]]]]]

[[[[[[[;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesujaco, ale do czasu. Np. taki Soundtrack to your escape jest totalna porazka. Jakies popiardywanie, a nie stary, dobry In Flames.[...]

1371297[/snapback]

Nie taka totalna porazka :P ,ale plytka bardzo odbiega poziomem od tych starych ktore sa swietne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam witryne www.skaterock.com

mnóstwo darmowych kawałków , lekkich miłych i przyjemnych [ wiadomo ze do jazdy :P ] ale posłuchac normalnie tez mozna.....

szczególnie polecam kawałek moster truxa: Night of the Living Shred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wezcie z tym chesterem....

jak ogladalem ostatnio teledysk (ten z jay z......przeca jak on bedzie tak spiewal, to na ktorym koncercie mu zylka peknie (widac to zreszta...napreza musie taka na szyi :>)

jak on spiewa, to sprawia wrazenie, ajk by sie wysilal niesamowicie.....

on nie ma dobrego wokalu......

porownajcie osbie wokal w zeppelinach z tym czyms....

to jest zupelnie co innego.....

EDIT

nawet nie trzeba ostrych rzeczy sluchac , bo ja np blacku itp nie trawie , ale polecam Black Sabbath albo Led Zeppelin , gwarantuje ze jest to na tyle lekkie ze warto , pozatym to klasyka i muzyka godna polecania sama w sobie

1369925[/snapback]

ale straszne jest to, ze....do tej pory nikt sie nawet do tych dokonan nie zblizyl....

muzyka zatrzymala sie w latach 70-80 :(

Edytowane przez bruce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam HAGGARD !!! wypasiony zespół muza jest zarąbista.....

podpisuje sie pod tym to cos wspanialego:) kwal ciekawej muzyki.

ja slucham: Przede wszystkim KULTU, Kazika, Kazika Na Zywo, z polskich zespolow jeszcze calkiem ciekawie zapowiada sie zespol NEUMA. ulubiony death metal(choc od pewnego momentu to jest synteza Death i hardcore-u) to oczywiscie OBITUATY(dla wtajemniczonych:nastapila reaktywacja i nowy album jush niedlugo:D). stara Metallica, My Dying Bride, Mayhem, System of a Down, Rage Against The Machine, Slayer, SEPULTURA (przede wszystkim Chaos A.D., Roots), Type o Negative, zespol Moonlight nagral jeden album ktory mi sie podoba mianowicie FLOE, nowa plyta rammsteina bardzo ladnie mi wchodzi, Carcass ale tylko album SWANSONG, Emperor. no na razie tyle mi do glowy przyszlo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z innej beczki.

Wróciłem właśnie z koncertu Porcupine Tree i Anathemy w Krakowie. Kto nie byl niech naprawde żałuje. Najpierw Anathema dala popis jak nigdy + zagrali jeden nowy kawałek, a później Wilson z ekipą dali duuuużo lepszy koncert niż jak byli ostatnim razem u nas.

Zdecydowanie najlepszy koncert na jakim byłem do tej pory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zna ktoś coś moze w stylu Nonpoint, P.O.D? bo całkiem mi sie spoodbał taki styl :D

1378214[/snapback]

w tym stylu grają np. Ill Nino

ale ja polecam:

Godsmack

MuDvAyNe

Slipknot

System Of A Down :-P

i tak nie lubiany tutaj Linkin Park

można jeszcze wypisywać sporo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie wiedziałem gdzie to zabardzo umieścić ale wydaje mi się ze tu bedzie najlepiej. poczukuje kawałka (chyba pt. "Bestia") w Polskim wykonaniu a zaczyna się mniej wiecej tak:

"słońce płonęło powoli zmierzchu?

kryjąc swą twarz w otchłani mroku

dzień? zrodziła się bestia

nieśmiertelna wśród buntu stworzyła swój ...."

Z góry dziękuje za pomoc!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi