Skocz do zawartości
Gość

Metal, rock, gotyk i pochodne

Rekomendowane odpowiedzi

VITAL REMAINS W POLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wraz z TRAUMA i DISSENTER

24.10.2005 Torun (POL) - Od Nowa

25.10.2005 Warszawa (POL) - Progresia

26.10.2005 Lodz (POL) - Dekompresja

27.10.2005 Wroclaw (POL) - Diabolique

28.10.2005 Katowice (POL) - Mega Club

:):):):):):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie! Musicie to zobaczyc :lol: Poczatkowo chcialem to wrzucic do topicu smiechu, ale tutaj chyba jednak bardziej pasuje :D .

http://www.covenworldwide.org/forum/viewto...der=asc&start=0

Te obrazki sa genialne :lol2:

Ps.

Zalecana znajomość angielskiego na poziomie bardzo dobrym;]

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zaczelem sluchac zespolu Interpol

Bardzo przyjemne, alternatywne granie :) Szczegolnie piosenka "C'MERE ". Swietna jest tez piosenka "Fix You" Zespolu Coldplay. A co sadzicie o nowej piosence Depeche Mode (Precious) ? Wg. mnie jest swietna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie! Musicie to zobaczyc :lol: Poczatkowo chcialem to wrzucic do topicu smiechu, ale tutaj chyba jednak bardziej pasuje :D .

1661551[/snapback]

ZAJE.ISTE !!!! W życiu nie widziałem tak świetnie zrobionych rysunków :) Gość wymiata.

edit: no i oczywiście te komentarze :) ale gość ma naprawde talent, że też nie zatrudnił się w jakiejś gazecie :blink:

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie moze cos o nowej płycie Tool`a?

Kumpel mi niedawno napomknal ze maja cos nagrac, jednakze na ich stronie nie znalazlem zadnej informacji...

Moze Wy cos wiecie z jakichs pewnych przeciekow :)

1662458[/snapback]

na oficjalnej stronie zespołu możnma wyczytać tą inforamcje. żadnych szczegółów nie podają.

nie chciało mi się czytac całego wątku, ale gorąco polecam nowy album zespołu Opeth - Ghost Reveriers.

uważam opeth za najlepszy zespół w swojej klasie (można nawet stwiedzić że tworzą odrębną klasę w muzyce - takie są opinie różnych ludzi ;) )

ogólnie wolę muzykę celtycką, a najlepsze uwazam połączenie gotyku, celtyku i death metalu (zespol Ashtar jest takim przykladem)

no i polecam jeszcze album akustyczny godsmacka i budki suflera :D

Edytowane przez mystery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chciało mi się czytac całego wątku, ale gorąco polecam nowy album zespołu Opeth - Ghost Reveriers.

uważam opeth za najlepszy zespół w swojej klasie (można nawet stwiedzić że tworzą odrębną klasę w muzyce - takie są opinie różnych ludzi ;) )

ogólnie wolę muzykę celtycką, a najlepsze uwazam połączenie gotyku, celtyku i death metalu (zespol Ashtar jest takim przykladem)

Co do Opeth jako zespołu sie zgadzam, aczkolwiek nowy album średnio mi się podoba - imho jest zbyt monotonny i powiela schematy genialnego Blackwater Park oraz Deliverance. Chociaz kawałek Ghost of Perdition jest swietny :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ghost of perdiction także przypadł mi do gustu, jak również atonement :)

ciekaw jestem czy oby chłopakom nie wyczerpały się pomysły, a może weszli na komercyjną ścieżkę kariery? po pierwszym przesłuchaniu miałem mieszane uczucia, nie bardzo podobało mi się ogólne brzemie, ale po kilku kolenych godzinach z tym albumem stwierdziłem, ze nie można go odrzucić mimo że może wydać sie trochę monotonny.

draperry falls jednak ciagle rządzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak oglądacie czesto teledyski to zauwazacie błedy na nich??

Ja np. jak ogladalem duzo Rammstein - Keine Lust

to w pewnym momecie jak facetka zakłada perkusicie recznik na kark to w nastepnym ujęciu juz go niema na dalej ma :]

tak samo tez teledyk Amerika to jak sie przyjzycie to w pewnym momęcie perkusista nie uderza w werbel :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że dawno tu nikt nie zaglądał...

To może napiszę coś o wideo:

Polecam koncert Huntera z woodstocku 2003 - jest boski jednym słowem,

a fanów Metallici, którzy nie objerzeli dokumentu Some Kind Of Monster zachęcam do obejrzenia, trochę można się dowiedzieć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to właśnie obejrzałem SKOM - rzeczywiście nieźle zrobiony dokument. Ciekawe są fragmenty przesłuchań kandydatów na basistów no i oczywiście płaczliwe wynurzenia Rudego :D Poza tym można się dowiedzieć ile trzeba włożyć wysiłku w celu nagrania marnej płyty.... Dla fanów Mety lektura obowiązkowa.

A z innej beczki - wiadomo coś o nowej płycie KATA ? Wyszła wczoraj - mam zamiar kupić ale nie wiem czy warto. Słuchał ktoś już tego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu video to polecam także DVD Vadera Night Of The Apocalypse - chłopaki łoją aż miło, polecam dla fanów bardzo mocnych brzmień.

Odnośnie koncertów: Hunter rozpoczął T.E.L.I... tour promujący najnowszą płytę, przy okazji chłopaki obchodzą 20-lecie :D, ja prawdopodobnie wybieram się na koncert do 100licy 6 listopada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos wie dlaczego tak naprawde wywalili wokaliste Nightwish'a??:>

1719155[/snapback]

Chyba raczej wokalistke :)

Pozatym jest przeciez w liscie (jest na ich stronie w najnowszym newsie) wyraznie napisane o co sie rozchodzilo. Wszystkie inne zrodla tematyczne potwierdzaja, ze w ostatnim roku nie dzialo sie dobrze z Tarja i jej fochami, takze nie ma powodu, aby w to nie wierzyc.

Przykra sprawa, bo co by o niej zlego nie powiedziec, glos ma nieprzecietny, ale nikt nie jest niezastapiony, a jesli faktycznie byla z niej az taka "suka na kase" to nie dziwie im sie, ze ja wywalili... Pozostaje miec nadzieje, ze nastepna wokalistka podola zadaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie...

mnie tylko martwi to, że jakaby to nie była (znana czy też nie), będzie cały czas porównywana do Tarji...a to na pewno jej na dobre nie wyjdzie...:|...

ale myślę że skoro odważyli się ją wyrzucić to wiedzą co dalej...

taką mam przynajmniej nadzieję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musza wiedziec co dalej.. to nie wyglada na decyzje podjeta w 5 minut.

Ale jak to mowia.. pozyjemy zobaczymy. Trudno bedzie o drugi tak orginalny wokal, ale ja ich jeszcze nie skreslam. Poczekamy na nowy album i wtedy sie zobaczy czy to koniec NW czy moze odrodzenie :]

Ciesze sie tylko, ze zdecydowalem sie pojechac w tym roku do Chorzowa na koncert. Gdybym nie pojechal, a album z nowa wokalistka okazalby sie klapa to plulbym sobie w brode, ze zmarnowalem taka okazje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzieliście kolejny/najnowszy teledysk z Dark Angels ? Tu jest link, cienka kopia :P Gdzieś czytałem, że w Polsce mają nakręcić kawałek klipu... buuu :P jednak w tym nie ma ;) Aha no i cały czas nie mogę wyjść z podziwu tej płyty!. Jest genialna, Max rox :P jego ciężkie brzmienie/rify są boskie.

Aha piosenka Frontlines.

pozdro.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po przesłuchaniu nowej płyty Rammstein - Rosenrot, utwory są ok, chyba nawet bardzie przypominają mi wykonaniem Mutter aniżeli Reise Reise.

Na płycie nie podobają mi się 2 utwory: jeden wykonany wraz z niejaką Sharleen Spiteri i drugi Te Quiero Puta! - coś w stylu niby to chyba hiszpańskim, dla mnie kompletny niewypał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądał ktoś nowy „teledysk” :rolleyes: do Korn – Twisted Transistor

jak nie to polecam, prawdziwy korn :wink:

http://www.hdpvidz.com/cgi/getfile?action=...A3E351B374A069D

Ten teledysk wymiata :lol2: Najlepsza jest ta akcja z karawanem, bedąca nawiazaniem do czasow kiedy Davis byl pomocnikiem koronera :lol: W ogole to jestem ciekawy nowej plyty:>

Polecam jeszcze najnowszy album HateSphere "The Sickness Within" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam czego sluchać już od dawna :( Ciągle na zmianę Cannibal Corpse, Morbid Angel i Deicide. Czy nie wymyślono nic w death-cie nic lepszego ( mocniejszego) ? Był episod z Corpse Fucking Art, ale to nie ta klasa...

PS- na krótko mnie naszło znowu na Dżem, ale już przeszło na szczęście :P

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

wlasnie słuchałem niektórych kawałków z płyty Rosenrot Rammsteina

jak dlamnie OK podoba mi sie bardziej niz reise reise.

Jak dlamnie to i tak wolałbym starego rammsteina najlepsze ich albumy dla mnie to Herzeleid, Sehnsucht Mutter reszta tez jest fajna ale juz sie nieda jej przesłuchać w całosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi