WaWrzOL Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Przewaznie opini sa wyrazana na temat zachodnich kapel, a czy komus smaokuje nasz rodzimy Frontside? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 mi sie strasznie podoba Kult i kazik nawet ostatnio byłem na kacercie kultu była bardzo kąkretnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 A co powiecie o nowym albumie Huntera? Mi bardzo przypadl do gustu. Szczegolnie utwor BialoCzerw po ostatnich wyczynach Mlodziezy Wszechpolskiej (nazistowskie pozdrowienia) nabiera specyficznego smaczku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Mi jakoś T.E.L.I. nie przypadło do gustu :/ wręcz przeciwnie ;P tzn poprzednia płyta lepsza :> A ostatnio to wogóle wróciłem do nieśmiertelnej Pantery ;))) i muszę co dziennie posłuchać :D czasem mam takie naloty hehe I co powiecie o Octavarium, Dream'ów :] moim zdaniem super... jak każda ich płytka. W Poznaniu też dali piękny popis :) pozdro. Edytowane 10 Listopada 2005 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) Gotyk, gotyk, gotyk i jeszcze raz gotyk :) I to dzieki pewnej wspanialej osobie ktora otwarla mi oczy i pokazala co to prawdziwa i cudowna muzyka. Slucham przedewszystkim: Closterkeller - niesamowite teksty, mowilace wiele, na poczatku nie moglem sie jakos do nich przyzwyczaic, ale teraz slucham glownie tego zespolu, moge smialo powiedziec, ze kocham go :) Artrosis - od tego sie zaczelo, rowniez uwielbiam ten zespol, jednak teksty nie sa takie smutne jak Clostera, maja cos w sobie co do nich przyciaga bardzo :) Medeah ma niesamowity glos... Moonlight - moj kolejny zespol, uwielbiam sluchac glosu Maji, doskonale teksty i glos, takie utwory jak Taniec ze Smiercia, Luna, Zbrodnia i Kara oraz wiele innych zawsze bede sluchal... Gdy jestem w fatalnym nastroju slucham Cradle of Filth, wtajemniczeni napewno wiedza co to za kapela... Edytowane 11 Listopada 2005 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 A co powiecie o nowym albumie Huntera? Mi bardzo przypadl do gustu. Szczegolnie utwor BialoCzerw po ostatnich wyczynach Mlodziezy Wszechpolskiej (nazistowskie pozdrowienia) nabiera specyficznego smaczku :) Bardzo dobra płyta z dobrymi tekstami, praktycznie wszystkich utworów słucham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbikz Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Ja ostatnio slucham nowego albumu Riverside - Second Life Syndrome, calkiem calkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Przesłuciach!ę kilka polskich kapel black/death metalowych. Polecam szczególnie Dies Irae, Decapitated i Frontside (świetny wokal). O Vader i Behemoth nie wspominam, bo to już dość znane firmy na naszym rynku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 @norbikz --- ooo kogo ja tu widze , witam progresywnego towarzysza :] u mnie ostatnimi czasy w odtwarzaczu kroluje Diary of dreams Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Moze mi ktos polecic kapele grajacą podobnie do Opeth? Juz nawet nie chodzi mi o to, zeby dorownywala mu poziomem (bo takiej to chyba nie ma:>), ale zeby growl przeplatał sie ze spokojnymi fragmentami i melodyjnym wokalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Jezeli dopuszczasz wokal damsko-meski to Tristania i Therion sa IMHO dosc podobne (a szczegolnie ta pierwsza). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Theriona znam i cenie - to drugie obadam;] Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Frontside to całkiem ciekawa kapela, nawet mi się podoba :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 nowa płytka systemu już jest...nawet interesująca, chociaz jak dla mnei za mało spokojnych kawałków <: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 u mnie ostatnimi czasy w odtwarzaczu kroluje Diary of dreams u mnie tez, od razu sie zakochalem w tym zespole ;]] do tego polecam Devill Doll, plytka The Girl Who Was Death, genialna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenris_Yeager Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Czołgiem! A co myslicie o najnowszym dziele RAMMSTEIN-a "ROSENROT" ... jak narazie Benzin i Te Quiero Puta przygniotły mnie pieknem swej prostoty :gitarzysta2: Ja wciąż jestem wierny Paradise Lost i AION :) ale nie ograniczam się tylko do tych 3 kapel ;) Gracie może w jakiś "kapelkach" ?? ;) :gitarzysta2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Rosenrot przypadł mi do gustu, do tych dwóch kawałków co podałeś dorzuciłbym "Mann gegen Mann". A polecam jeszcze pierwszą koncertówkę Slipknota - 9.0:Live naprawdę dużo energii w niej jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Ostatnio jestem na etapie przesłuchiwania Grabaż i Strachy Na Lachy - kawałek Raissa wymiata, POLECAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Z Rosenrot najbardziej przypadły mi do gustu: Rosenrot Mann gegen Mann Benzin Boskie są :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 ...będziecie się smiali bo to troche chłopczęcy zespół ale co mi tam :P Słucham sobie właśnie nowej płyty Nickelbacka i w zasadzie... sssie, ale jeden kawałek rządzi: Side of a bullet. Gitara jest perfekcyjnie wypieczona, a mięcho soczyste, że się tak wyrażę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 czemu mielibyśmy śmiać...:) trzeba się będzie zaopatrzyć celem obaczenia (a raczej osłuchania)... co do Rosenrot... widać naleciałości z ReiseReise (w końcu większość z kawałków to utwory nagrane w czasie tamtej sesji)...ogólnie mi się podoba... ps...szukam jakiś kawałków/płyt w klimatach Wolfsheart'a Moonspella...poleci ktoś coś ??... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Gotyk, gotyk, gotyk i jeszcze raz gotyk :) I to dzieki pewnej wspanialej osobie ktora otwarla mi oczy i pokazala co to prawdziwa i cudowna muzyka. Slucham przedewszystkim: Closterkeller - niesamowite teksty, mowilace wiele, na poczatku nie moglem sie jakos do nich przyzwyczaic, ale teraz slucham glownie tego zespolu, moge smialo powiedziec, ze kocham go :) Artrosis - od tego sie zaczelo, rowniez uwielbiam ten zespol, jednak teksty nie sa takie smutne jak Clostera, maja cos w sobie co do nich przyciaga bardzo :) Medeah ma niesamowity glos... Moonlight - moj kolejny zespol, uwielbiam sluchac glosu Maji, doskonale teksty i glos, takie utwory jak Taniec ze Smiercia, Luna, Zbrodnia i Kara oraz wiele innych zawsze bede sluchal... Gdy jestem w fatalnym nastroju slucham Cradle of Filth, wtajemniczeni napewno wiedza co to za kapela... tak gotyk dobry jest, sam lubię niektóe zespoły z pogranicza tej dziedziny. nie znam żadnej czysto gotyckiej kapeli, a jedynie mieszanki z rociekm czy metalem. stwierdzenie że moonlight gra muzykę gotycką jest róznoważne z tym że metallica gra disco polo nic nigdy mnie nie przekona że jest inaczej... co do closterkellera to żenada, jedynie artrosis jest świetny (oczywiście jeżeli chodzi o gotyk, bo moonlight jest ogolnie lepszy...) pewnie zaraz się posypią na mnie różne takie, ale naprawde moonlight to NIE gotyk. ktos poruszał temat opeth... tak to moim zdaniem najlepszy zespół w swojej klasie - uwielbiam (jedeny death metal jaki lubie, chociaż opeth nie można jednoznacznie zaszufladkować, co wychodzi im na dobre :) ) i z chęcia bym posłuchał jakieś zespołu podobnie grajacego jeżeli istnieje. a therion i tristania są dalekie od tego pozdrawiam mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Na oficjalnej stronie Metallicki można zobaczyć dwa utwory z ostatniego supportu Rooling Stones'ów z 13 i 15 listopada: http://metallica.com/index.asp?item=13501 Po roku przerwy nic nie stracili, co więcej według mnie wykonanie tych utworów jest lepsze aniżeli na zeszłorocznej trasie koncertowej (chodzi w szczególności o wokal i brzmienie perkusji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 ja slucham SYSTEM OF A DOWN, SLIPKNOT, DISTURBED, GODSMACK, GUANO APES, SCARS OF LIFE ;] to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 The Art Of War - Vader - zdecydowanie chłopaki nie stracili formy, kolejna dobra robota, co prawda to tylko EP'ka ale zawsze coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Hypnotize<Mezmerize, ale i tak swietna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 nowa płyta moonlight - donwwords - dobra, polecam (choc mimowszysrko bardziej podoba mi sie audio136) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 The Art Of War - Vader - zdecydowanie chłopaki nie stracili formy, kolejna dobra robota, co prawda to tylko EP'ka ale zawsze coś... Potwierdzam :P epka miażdzy, this is the war i lead us, słyszałem 2miechy przed premierą na koncercie i juz wtedy mnie zmiotło.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrogPL Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 A kto z Was lubi posluchac wydzieranie sie Daniego z Cradle of filth? :D <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) ja slucham SYSTEM OF A DOWN, SLIPKNOT, DISTURBED, GODSMACK, GUANO APES, SCARS OF LIFE ;] to tyle. Swój chłop :D praktycznie słucham to samo co ty tylko z tą różnicą, że nie słyszałem jeszcze SCARS OF LIFE :( ale dzisiaj lub jutro to nadrobię :) w zamian polecę ci spoko kapele Mudvayne. happy roxxxxxxxx i cos może lżejszego :D Katie Melua szczególnie pioseneczkę Crawling Up A Hill. wokalistka ma naprawdę fajny głos edit no juz trochę obsłuchałem tego scars of life i jakoś nie przypadł mi do gustu Edytowane 30 Listopada 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...