Skocz do zawartości
Gość

Metal, rock, gotyk i pochodne

Rekomendowane odpowiedzi

ze swojej strony chciałbym zaprosic wszystkich na union of rock do węgorzewa. impreza startuje dziś, ale ja czekam do soboty, bo zagra (uwaga) SOULFLY!!

w szoku jestem, że do tej w sumie niewielkiej mieściny zawita tak znany zespół. a bilety też powodują opad szczeny, bo rapterm 27 złotych to nie jest dużo :P

więcej na www.rock.wegorzewo.pl

pozdrawiam

mystery

Edytowane przez mystery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w sieci ukazał się teledysk do piosenki The Reincarnation of Benjamin Breeg z nowej płyty Iron Maiden A Matter Of Life And Death mającej ukazać się na początku września.

Nigdy nie byłem fanem Iron Maiden, ale znowu mam wrażenie, że będzie to kolejna płyta podobna do reszty czyli "na jedno kopyto i jedziemy"... Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszał już ktoś najnowszy album Rise Against - The Sufferer And The Witness?

Jak tak to co o nim sądzicie?

Wg. mnie album bardzo dobry, utrzymuje poziom poprzednich.

Jestem dopiero co po przesłuchaniu i według mnie album trochę monotonny (z małymi wyjątkami), brakuje tego zróżnicowania w utworach jak np. na "Revolutions Per Minute ". Pozatym całkiem dobry album chociaż nie tak dobry jak wcześniejsze.

To jest moje pierwsze wrażenie :) , może po dłuższym odsłuchu mi sie odmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten nowy kawałek ironow jest taki mocnomocnomocno sredni.

Myslalem ze uslysze cos nowego, ale gdzie tam...

Zobaczymy jak bedzie wygladac cala plytka, jezeli tak samo, to niewroze albumowi sutkensu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@leborg

Weź poduwagę jedno. Ironi to już legenda, nie mogą sobie pozwolić na eksperymenty bo starzy fani by ich zjedli gdyby coś nie wszło. Oni muszą gonić swój własny ogon i tyle. Zobacz co się stało z Metallicą, ich ostatnią płytę która okazała się klapą i jednak większości nie przypadła do gustu. Nie ta liga. To tak jakby U2, czy Rolling Stones zaczeli eksperymentować....fee ja sobie tego zwyczajnie nie wyobrażam.

Co do samego kawałku to liczyłem że będzie bardziej z "przytupem" a to bardziej taka balladka ale nie jest zły. Na szybko wyłapałem jedną rzecz, otóż Dickinson już nie ciągnie tak wysoko swoich wokali, może to tylko na tym kawałku - nie wiem, ale to dobrze że trochę "spuścil z tonu" bo latka uciekają i głośik już nie ten co trzeba.

Jednak ja poczekam na album i wtedy sie wypowiem, narazie jestem happy że Panowie coś wciąż tworzą i wypuszczaja albumy ;]

Edytowane przez KosiMazaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@leborg

Weź poduwagę jedno. Ironi to już legenda, nie mogą sobie pozwolić na eksperymenty bo starzy fani by ich zjedli gdyby coś nie wszło. Oni muszą gonić swój własny ogon i tyle. Zobacz co się stało z Metallicą, ich ostatnią płytę która okazała się klapą i jednak większości nie przypadła do gustu. Nie ta liga. To tak jakby U2, czy Rolling Stones zaczeli eksperymentować....fee ja sobie tego zwyczajnie nie wyobrażam.

Co do samego kawałku to liczyłem że będzie bardziej z "przytupem" a to bardziej taka balladka ale nie jest zły. Na szybko wyłapałem jedną rzecz, otóż Dickinson już nie ciągnie tak wysoko swoich wokali, może to tylko na tym kawałku - nie wiem, ale to dobrze że trochę "spuścil z tonu" bo latka uciekają i głośik już nie ten co trzeba.

Jednak ja poczekam na album i wtedy sie wypowiem, narazie jestem happy że Panowie coś wciąż tworzą i wypuszczaja albumy ;]

No ja rowniez ciesze sie wciaz cos tworza, ale jednak wolalbym zeby bylo to cos lepszego...:)

Ogolnie przy tym kawałku mam wrazenie ze "gdzies to juz slyszalem..."

Intro oczywiscie jest snakomite....:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko słysze że Ironi grają ciągle tak samo to mi sie w brzuchu przewraca i agresji dostaje :wink: . Osoba która tak mówi to chyba słyszała tylko jeden album.

Pierwsze dwa albumy- całkowicie inne od reszty, krótsze, agresywne punkowo brzmiące utwory

Kolejne 3 podobne do siebie -uważane za najlepsze w hisotrii zespołu, troche dłuższe mniej zadziorne utworki

Kolejne 2 (seventh son i somwhere in time) -znowu coś innego ( w sumie zupełnie nowego) , bardzo melodyczne , syntezatory

Kolejne 2 - jakieś takie dziwne- w sumie zespół przeżywał wtedy taki kryzys.

Kolejne 2- nowy wokalista , o wiele bardziej przygnębiające , melancholijne , niepodobne do poprzednich . W sumie są szeroko krytykowane , ale jak dla mnie świetne.

Reszta (brave new world i dance of death)- też nie są podobne do poprzednich , w szczególności Dance -bardzo długie , progresywne kawałki - porównajcie to do killers czy number of the beast- toż to prawie inny zespół.

A co do singla - też troszeczke niepodobny , o wiele cięższe gitary , mocarna produkcja ( zaleczam sciągnąć mp3 , bo w teledysku brzmi to całkiem inaczej) , bardzo podobny do solowych wystąpień Bruce'a - w szczególności do ostatniego Tyrany of Souls

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszał już ktoś nowy kawałek(warlords) Vadera? Można pobrać ze strony zespołu. IMHO całkiem niezły :> a nawet baardzo niezły...No i niedługo trasa koncertowa :D Ja sie wybieram, w tamtym roku byłem, było niezle, fajne zespoly. W tym roku Vader + Azarath + Vesania + cos tam jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko słysze że Ironi grają ciągle tak samo to mi sie w brzuchu przewraca i agresji dostaje :wink: . Osoba która tak mówi to chyba słyszała tylko jeden album.

Pierwsze dwa albumy- całkowicie inne od reszty, krótsze, agresywne punkowo brzmiące utwory

Kolejne 3 podobne do siebie -uważane za najlepsze w hisotrii zespołu, troche dłuższe mniej zadziorne utworki

Kolejne 2 (seventh son i somwhere in time) -znowu coś innego ( w sumie zupełnie nowego) , bardzo melodyczne , syntezatory

Kolejne 2 - jakieś takie dziwne- w sumie zespół przeżywał wtedy taki kryzys.

Kolejne 2- nowy wokalista , o wiele bardziej przygnębiające , melancholijne , niepodobne do poprzednich . W sumie są szeroko krytykowane , ale jak dla mnie świetne.

Reszta (brave new world i dance of death)- też nie są podobne do poprzednich , w szczególności Dance -bardzo długie , progresywne kawałki - porównajcie to do killers czy number of the beast- toż to prawie inny zespół.

A co do singla - też troszeczke niepodobny , o wiele cięższe gitary , mocarna produkcja ( zaleczam sciągnąć mp3 , bo w teledysku brzmi to całkiem inaczej) , bardzo podobny do solowych wystąpień Bruce'a - w szczególności do ostatniego Tyrany of Souls

Dokladnie, trzymaja ten sam styl ale albumy nie sa takie same :D

Moze mieliby grac jak Metallica, ktorzy po 5 albumie zaczeli dawac [gluteus maximus] i nagrywac komercyjny shit??

A te albumy z Blazem mialy taki charakter bo odzwierciedlaly tez nastroje panujace w okol zespolu (rodzina itp.)

Co do singla to slyszalem teledysk, ciekawie sie zapowiada nowy album, mowisz ze tez mp3 jest? Dobrej jakosci?

Edytowane przez SKRYTOBOJCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszał już ktoś nowy kawałek(warlords) Vadera? Można pobrać ze strony zespołu. IMHO całkiem niezły :> a nawet baardzo niezły...No i niedługo trasa koncertowa :D Ja sie wybieram, w tamtym roku byłem, było niezle, fajne zespoly. W tym roku Vader + Azarath + Vesania + cos tam jeszcze.

Utwór niczego sobie :wink: ! Jednak Vader to Vader... B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

To wlasnie......Ten nowy singiel mnie rozczarowal.Taki bzdet o niczym.Gitary troche ciezsze niz normalnie,ale zero smaczkow gitarowych.Nawet normalnej ironowskiej solowki nie ma....Oby cala plyta taka nie byla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi