MisiekLover Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Ja natomiast dzisiaj dostałem najnowszą płytę Alice Coopera - Along Came A Spider ! Co mogę powiedzieć ? Na to właśnie czekałem. Naprawdę mistrzowska płyta. Muzyka, teksty, i fabuła płyty 10/10 Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) The Day That Never Comes rządzi! Reszta mi się w ogóle nie podoba, mimo kilkukrotnego przesłuchania. Może jeszcze The Unforgiven III ujdzie... Edytowane 4 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Mi tam nowa Metallica podoba choć The Unforgiven III powinno być lepsze, "tytuł" zobowiązuje :rolleyes: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Ano zobowiązuje, mówię Wam, że to przez ten głos Jamesa :lol:...ale wstęp pierwsza klasa..przywołuje z pamięci S&M imho ;) The Day That Never Comes rządzi! true :] jeszcze mi Suicide&Redemption przypadło do gustu ogólnie daje radę i to jest ważne bo następnego St.Anger bym nie zdzierżył <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 napisze tak, Death Magnetic do mnie przemawia, imho bardzo melodyjna płyta, riffy na bardzo wysokim poziomie co ważne jest dużo gitarek co mnie bardzo cieszy, mimo, że głoś Jamesa już nie ten ale daje rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Właśnie niedawno zakupiłem "Death Magnetic". To będzie płyta roku bez dwóch zdań :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Death Magnetic - bardzo pozytywnie :) no i nie ma tych garnkowych perkusji z St.Angera ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Mysteria - Temple of The Scorn milusia plyteczka ;] Ale ja lubie poprostu takie klimaty. Troszke melodyjne z mrocznym growlingiem i szczypta folku ;] Jak ktos zna podobne zespoly do Mysteria i Sirrah (polecam plyte Acme) to prosilbym o podanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 napisze tak, Death Magnetic do mnie przemawia, imho bardzo melodyjna płyta, riffy na bardzo wysokim poziomie co ważne jest dużo gitarek co mnie bardzo cieszy, mimo, że głoś Jamesa już nie ten ale daje rade :) głos już nie ten, ale widzę, że nikt z was nie zwrócił uwagi na jeden nieprzyjemny aspekt tej płyty. Jest ona tragicznie nagrana pod względem jakościowym. Strasznie czasami dudni. Mam nadzieję, że wyjdzie jakaś poprawiona wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Lepsze to niż poprzednia płyta imo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 to jest niezaprzeczalny fakt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Co jak co ale ta ma coś w sobie im częściej jej nasłuciach!e tym bardziej mi się podoba a to dzieje się nie często :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Gdyby ktoś jeszcze nie słyszał w wieku 65 lat zmarł Richard Wright (1943 - 2008) http://www.pinkfloyd.co.uk/index.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Death Magnetic - wkoncu to co powinni zagrac :) The day that never comes - piekne :), Suicide&Redempion - super :) A jezeli chodzi o St. Anger to jedyne co bylo w nim dobrego ( jak dla mnie ), to to, ze szybko przy nim usypialem, nudy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Mysteria - Temple of The Scorn milusia plyteczka ;] Ale ja lubie poprostu takie klimaty. Troszke melodyjne z mrocznym growlingiem i szczypta folku ;] Jak ktos zna podobne zespoly do Mysteria i Sirrah (polecam plyte Acme) to prosilbym o podanie ;] Sirenia, Tristania, Season's End, On Thorns I Lay, The Sins Of Thy Beloved, moze After Forever jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Nie wiem czy ktoś z Was słyszał o Black River: http://pl.youtube.com/watch?v=Q8CiouJzvVY dają Poloczki rade ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Nie wiem czy ktoś z Was słyszał o Black River: http://pl.youtube.com/watch?v=Q8CiouJzvVY dają Poloczki rade ;p Definitywnie :D , w każdym razie album kupie na 100% . Ostatnio kupiłem parę płyt i między innymi Death Magnetic, zupełnie w ciemno, a jakimś wielkim fanem tej kapeli nie jestem. I co muszę powiedzieć yeahh!!! więcej tego [ciach!]a. Metallica w takiej formie? Bez wątpienia rewelacyjny album, co prawda poprzedniego nie słuchałem (wystarczyły mi niepochlebne opinie). Ten przesłuchałem już kilkanaście razy. Niestety jest też spora łyżka dziegciu, jest to jeden z najgorzej zrealizowanych CD jakie kiedykolwiek słuchałem, początkowo przesłuchałem na iriverze w łóżku(jestem chory),bo nie miałem siły siedzieć przy kompie.No i to co usłyszałem mnie przeraziło, początkowo sądziłem ,ze to jakimś cudem wina kodeka (LAME 3.98 v2) ,ale jak na drugi dzień przesłuchałem CD- wiedziałem z czym mam do czynienia. Potworna kompresja dynamiki, skutkująca niemal ciągłym clippingiem*, inaczej mówiąc przeraźliwie głośna ściana dźwięku ,a w momencie wejścia riffu z perkusją mamy miks totalnie zniekształconych instrumentów .Słuchać to już w pierwszym utworze. Początkowo myślałem ,że jestem przewrażliwiony ,ale zapytałem wujka google i... nie jestem sam. Jest nawet petycja o powtórna re-edycje albumu, tymczasowo można z torrentów zassać Death Magnetic (FLAC)wyciągnięty z Guitar Hero 3. I tą wersję polecam, natomiast oryginał ...no cóż -zalecam porównanie. *najnowszy Acid Drinkers jest również zrealizowany zgodnie z nową zasadą głośniej=lepiej , i clipping również występuje ,ale to co zrobili "specjaliści" odpowiedzialni za DM to kpina ze słuchaczy-to ma nie brzmieć dobrze na tanich głośniczkach w telefonie / Myspace tylko na normalnym sprzęcie Hi-Fi. A Acidów polecam-nigdy ich za duzo nie słuchałem, ale ten album warto nabyć zwłaszcza , że doczekaliśy czasów ~30zł za CD(a nie min.50). Jak ktoś tęskni za graniem rodem ze Seattle polecam ->godsmack Edytowane 2 Października 2008 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 dajcie spokój z Metallicą polskie zespoły progresywne wymiatają: Abraxas, After, Riverside (chyba wszyscy znają), Moonrise, Indukti, Mindfields, Quidam kilka linków: http://pl.youtube.com/watch?v=bnxF7R6OMQE http://pl.youtube.com/watch?v=bJLFkIX8p2s (mój nr jeden) http://pl.youtube.com/watch?v=vd5E8FiKzY0 a z zagranicznych ta płytka mnie wgniotła ostatnio http://www.dawnprog.com/audio.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Powiem szczerze ze ciut mnie dziwia wasze oceny Metallici, ok graja fajnie, mocniej , szybciej, milej, ale jest jedno ale. Wokal! Wydaje mi sie sporo za slaby do tego brzmienia, jakis za miekki, za delikatny, za cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Płyta nie może być idealna ;) także ode mnie dostaje 8,5/10 przez kilka niedogodności między innymi sposób nagrania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 tyle, że do ideału to jej trochę daleko... James to chyba na trzeźwo wszystko śpiewał, dlatego tak wyszło.. tak btw, na koncert Anathemy ktoś się wybiera ? (20 Wwa, 21 Krk).. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 ILLUSION wraca B-) http://muzyka.onet.pl/10174,1840780,newsy.html Czy ktoś z PurePeCetowców się wybiera ? Bo ja na 100%.Na samą myśl mam ciary na plecach.Mój ulubiony zespół za czasów młodości :lol2: Od niego zacząłem słuchać mocnej muzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 tyle, że do ideału to jej trochę daleko... James to chyba na trzeźwo wszystko śpiewał, dlatego tak wyszło.. tak btw, na koncert Anathemy ktoś się wybiera ? (20 Wwa, 21 Krk).. Jak będą we Wrocławiu to chętnie znowu się wybiorę ;) btw, nowy album (Hindsight) obudził wspomnienia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 A Acidów polecam-nigdy ich za duzo nie słuchałem, ale ten album warto nabyć zwłaszcza , że doczekaliśy czasów ~30zł za CD(a nie min.50).+1 Próbka: http://pl.youtube.com/watch?v=1y6Fj8q7HjE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) +1 Próbka: http://pl.youtube.com/watch?v=1y6Fj8q7HjE Czad :shock: B-) U mnie w głośnikach ostatnio na przemian Death Magnetic i nowy Slipknot (singiel) Polecam! A w kolejce jeszcze nowe płytki Trivium (singiel), Acidów no i oczywiście AC/DC Takiego wysypu nowości dawno nie miałem. Kiedy ja na to znajdę czas? :wink: Edit: linki Edytowane 18 Października 2008 przez Cortezon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Death Magnetic mnie się nie podoba, płyta za długa, końcówki utworów nudne i beznadziejne. The day that never comes to imho najlepszy kawałek, z nudną końcówką. Wokal też najlepszy nie jest no i nagranie, jak to wcześniej wspomniano żałosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Death Magnetic mnie się nie podoba, płyta za długa, końcówki utworów nudne i beznadziejne. The day that never comes to imho najlepszy kawałek, z nudną końcówką. Wokal też najlepszy nie jest no i nagranie, jak to wcześniej wspomniano żałosne. Kto co lubi... "The day that... to wg mnie jeden z najsłabszych momentów na krążku. A długość płyty jak i samych utworów to dla mnie również duży plus - uwielbiam ich kompozycje z And Justice for All Samo wydanie (mowa oczywiście o digipacku) bardzo oryginalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emir Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Ktoś słyszał nową płytę amon amarth? Ostro daje po uszach. Co do Metallici... Płyta jest w porządku. Jakoś nie widzę miejsc na niej, do których bym mógł się przyczepić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Twilight of the Thunder God? Nie jest złe ale słyszało się lepsze - Amona słucham rzadko, bardziej dla uzupełnienia słuchanej muzyki. Z tego albumu najbardziej mi podpasowało Varyags of Miklagaard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emir Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Jak na dzisiejszą scene to ten albmu jest ok. Mi się najbardziej podobał Live for the kill, chociaż ostatni też był dobry. Embrace.. Teraz przyszło mi słuchać celticów płyty moich kuzynów zrobiły mi format w głowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...