Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Nie wiem czy to ten topic ale mam pytanko. Jakie polecacie grupy grające melodyjnego i szybkiego PUN'KA może byc nawet bardzo melodyjny bo ja takiej muzie ubustwiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 moim skromnym zdaniem " Dark Tranquility-The Gallery wymiata najlepsza płytka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 jestem już tyle na tym forum, a jeszcze się tu nie dopisałem ]; to ja słucham: - Evanescence - Nightwish - Iron Maiden - Green Day - Good Charlote - KSU - Defekt Muzgó - Kazik, Kult i reszta jego projektów/zespołów ]; - Metallica te głównie ]; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Ostatnio zaczełem słuchać covery Iron Maiden, niektóre zespoły naprawde ciekawie wykonały ich piosenki \ :) np. Etheral - Fear of the dark czy covery wykonywane przez Children of Bodom, polecam posłuchać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) Ostatnio zaczełem słuchać covery Iron Maiden, niektóre zespoły naprawde ciekawie wykonały ich piosenki \ :) np. Etheral - Fear of the dark czy covery wykonywane przez Children of Bodom, polecam posłuchać. 1591694[/snapback] Tak tak jest jazda. A czy ktoś kiedykolwiek słuchał taki zespól jak DANZING (mogłem przekręcić lekko nazwe :blink: ) Zajefajna muza :wink: Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Witam. Mam do was wszystkich gorącą prośbę. Czy możecie wymienić wszystkie tytuły kawałków rockowych(coś w stylu Nickelback, Hoobastank, 3 Doors Down), które były ostatnio dość popularne ? Wszystko co przyjdzie wam do głowy... Bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Witam. Mam do was wszystkich gorącą prośbę. Czy możecie wymienić wszystkie tytuły kawałków rockowych(coś w stylu Nickelback, Hoobastank, 3 Doors Down), które były ostatnio dość popularne ? Wszystko co przyjdzie wam do głowy... Bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam 1597648[/snapback] IRA(polski), Seether, P.O.D...jak coś mi wiecej wpadnie do głowy, napisze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 @pieklo nei wiem czy melodyjne ( jak ja sluchalem takiego typu muzyke i biegalem z irokezem to nei bylo podzialu , punk to byl punk ) dlatego polece Ci Dezertera Wlochatego Smar SW ---> Sila ( myslisz ze jak kilku dbili mi w[ciach!]li to mnie zlamiesz ... ) Azotox polecam Ci jeszcze grupe z bardzo bliskiego mi nurtu skinheadowskiego : redskins , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Tak tak jest jazda. A czy ktoś kiedykolwiek słuchał taki zespól jak DANZING (mogłem przekręcić lekko nazwe :blink: ) Zajefajna muza :wink: 1591721[/snapback] Chodzi ci o Danzig? :) Wstyd przyznać, ale słyszałem ich jedną, jedyną piosenkę - Mother i bardzo mi się spodobała :D. Jakbyś mógł polecić coś podobnego z ich repertuaru, to prosiłbym bardzo ;). A żeby nie było offtopa, oto moja aktualna lista ulubionych zespołów: Iron Maiden Manowar Metallica Judas Priest i pojedyńcze kawałki innych zespołów, np. Nightwish, Deftones, w/w Danzig :D, itp. Polskie grupy niestety niezbyt mi się podobają :/ A co do coverów Iron Maiden, to polecam płytę tribute Transylvania 666 :D, szczególnie podobają mi się covery Moonchild(Sentinel), Flight of Icarus(Tierra Santa) i The Evil That Men Do(Azrael) - polecam! :D Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 A ja sobie ostatnio wałkuję My Dying Bride...akurat ich muzyka odzwierciedla stan mojego ducha obecnie... ...We could have changed the world, had you been here with me. Right now Held you in my arms. In my arms, my love Jesus wept so man could live forever on earth. In peace But my tears They fall for you Only you... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 A ja zawsze byłem jakiś inny, nie wiem czemu. Słucham Marylin Manson, mam prawie wszystkie płytki, a najbardziej przypasiła mi "The Golden Age of Grotesque" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Nie ma to jak solidna dawka TOOLa, ewentualnie SOAD. Niezła mieszanka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 ewentualnie SOAD. Niezła mieszanka :wink: 1604343[/snapback] No ich ostatnia płyta normalnie jest zarąbista :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) posluchajcie sobie tych dwoch piosenek : http://www.trainnet.trzepak.pl/pietia/a/Te...OF.Laughter.mp3 http://www.trainnet.trzepak.pl/pietia/a/Flood.Of.Tears.mp3 ehhh najgorsze jest to ze DoD graja w polsce a ja kasy nei mam :/ no i warszawa Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Właśnie posłuchałem sobie tych utworków, strasznie lightowe :wink: Ściągnij sobie coś Opetha i opisz wrażenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 >> Cypher cos mi sie zdaje, ze Pietia(lania) opetha zna dosc dobrze :P A co do DoD to juz dawno dzieki owemu koledze slyszalem te swietne kawalki, fakt, melancholią zalatują ale.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zwracam koledze honor, nie wiedziałem, że Pietia(lania) zna Opetha. Mimo wszystko nie zaszkodziło go rozpromować przed zbliżającym się Metal Hammer Festival :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 zna zna i to calkiem nizle z progresywnego grania polecam Ci Dream Theater , Arachnes , Pagans Mind , Evergray ( te 2 ostatnie sa naprawde dobre ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 A propos Dream Theater, to właśnie sobie słucham A change of seasons i nadal uważam, że to świetna płyta. Polecam również Tiamat (szczególnie Wildhoney), który zapodział mi się gdzieś na dysku, a ostatnio przypadkiem go znalazłem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Wildhoney...kapitalna płyta...zwłaszcza kawałek Gaia... A jak już mowa o Opeth'cie...co sądzicie o ich nowej płytce ??... dla mnie siakaś dziwna...:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jeszcze nie miałem okazji jej posłuchać, mam nadzieję, że mnie zaskoczy. Swoją drogą, jak ją porównasz do "Orchid" albo "Black water park"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Nowa plyta opeth jest beznadziejna i nudna (ew.beznadziejnie nudna) Nie warto nawet ściągać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Jeszcze nie miałem okazji jej posłuchać, mam nadzieję, że mnie zaskoczy. Swoją drogą, jak ją porównasz do "Orchid" albo "Black water park"?To sie razem pisze - "Blackwater Park". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Dokładnie... Nowa płyta - wg dużo, ale to dużo słabsza od wcześniejszych dzieł zespołu...nie jestem wprawdzie ich zagorzałym fanem ale widzę różnicę w poziomach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Możecie polecić jakiś zespół grający w klimatach Blind Guardian i Iced Earth? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Możecie polecić jakiś zespół grający w klimatach Blind Guardian i Iced Earth? 1615931[/snapback] Nie lubię BG, ale rozumiem że Ci chodzi o jakis power metal...a ze lubię ten gatunek to Ci cos polecę :] : Freedom Call Gamma Ray Hammerfall Avantasia Dragonforce Masterplan Rhpasody Sonata Arctica Stormwind ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Deamons & wizards : touch by crimson king , inspirowana Mroczną Wierzą Kinga - piękna płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 A lubicie słuchać Hoobastank i Autopilot off :wink: Jak dla mnie to spox zespoły B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 A lubicie słuchać Hoobastank i Autopilot off :wink: Jak dla mnie to spox zespoły B) 1615956[/snapback] Ja bardzo lubie hoobastank i prócz tego wszystkie zespoły które grają ten gatunek muzyki: - Nickelback - 3 Doors Down - Evanescence - Seether - Green Day Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Green Day to chyba bardziej pod punka podchodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...