sir Afeen Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ostanio znalazlem kilka kawalkow kapeli Boney Nem. Jesli nie znacie to polecam, taki death metal na wesolo :D Coveruja przeroznej masci hiciory, np livin la vida loca czy hafanana :) Gdyby ktos byl zainteresowany to niech da znac na priva, podziele sie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 a ja ostatnio słucham "klasyki" rocka, tzn Black Sabbath, The Darkness, i ogólnie starszych zespołow :) w porównaniu z dzisiejszymi, wymiatają :DTrue, true ;] Też dopiszę kilka swoich ;] Black Sabbath szczególnie takie kawałki jak Heaven and hell, Heaven in black, Rightwing i klasyk Danger Zone Metallica Apocalyptica Pink Floyd Scorpions troszku Led Zeppelin Z nowszych: Korn - szczególnie Untouchables, nowej jeszcze nie słyszałem i inne LimpBizkit'y i LinkinPark'i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ciekaw jestem dlaczego wszystkie muzyczne tematy "odklejono", ale niech będzie :) Dorwałem nową płytkę KATA - Mind Cannibals - jak stary kat z Kostrzewskim na pewno to to nie brzmi, ale według mnie ta płyta to kawał dobrej roboty, i nowy wokal bardzo mi się podoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Paulus Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Fakt, płytka bardzo fachowo zagrana. Nie od razu mi podeszła ale po kilkunastu przesłuchaniach oceniam ją wysoko. Jak ktoś lubi heavy/thrash to polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Black Sabbath - uwielbiam kawałek "TV Crimes" :) Guano Apes Offspring Papa Roach Rolling Stones no i ogólnie uwielbiam rocka z czasów NAMu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 ktos cos wie na temat tegorocznego przyjazdu ironow do polski i ich nowej plytki?? oficjalna strona miliczy :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 @pain.exe ... blehhhh Balck Sabbath z Dio to juz nie brack sabbath tylko iron sabbath ... bleee ( pomimo ze bardzo dobry wokalista jednak ma glos hewi metalowy a nie hard rockowy ) ... nawet ta okladka z Dehumanizer przypomina okladki Ironow Sabbaci tylko z Ozzym :P a moj ulubiony utwor to : hmm ojj sporo tego : Sabbath bloody sabbath Changes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) ktos cos wie na temat tegorocznego przyjazdu ironow do polski i ich nowej plytki?? oficjalna strona miliczy :< płyta podobno ma być na wiosne, a trasa na jesień.... Edytowane 29 Stycznia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jak to możliwe że przez tyle lat nie znalazłem tego tematu? 8O A tak do rzeczy czy ktoś słucha polskiego trashu i jest dobrym fanem przedstawiciela tego nurtu (Acid)? Bo jak tak to coś się obok nich ostatnio "kręcę" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jak to możliwe że przez tyle lat nie znalazłem tego tematu? 8O Widocznie źle szukałeś, albo wcale :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrano666 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 jesli chodzi o polski trash to pelecam TOTEM ( byli chyba jaks w sierpniowym Mistic Art ) sa tam wstawki death ale ogolnie polecam kalepe naprawde ciekawie graja B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Gdyby jednak komuś się zachciało zobaczyć AD w akcji to zapraszam tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Ja sobie czasami lubię posłuchać ACID DRINKERS :wub: Szczególnie podoba mi się jedna płyta, ale zapomniałem jej tytuł... Jak znajdę, to podam. Kazik, fabryczna.art jest na prezentacjach. Fajny materiał. 4/5 Ta płytka to: Vile Vicious Vision z 1993r. Spis utworów: 1. zero 2. (voluntary) kamikaze club 3. vile vicious vision 4. pizza driver 5. under the gun 6. marian is a metal guru 7. murzyn mariusz 8. balbinattor edzy 9. then she kissed me [jeff barry/ ellie greenwich/ philp spector] 10. hats off (2 this lady) 11. polish blood 12. you freeze me Wszystkie kawałeczki są miodzio :rolleyes: 13. midnight visitor Edytowane 3 Lutego 2006 przez Rocca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Może zrobimy ankietę pod tytułem: Kto się wybiera na tegoroczną Metalmanię? :D W tym roku będzie wyjątkowo czego posłuchać: Moonspell, Therion, Anathema, a to tylko niektóre z gwiazd :wink: Można tylko narzekać, że Toola nie będzie, a na Roskilde się pojawi :? Tyle że tam bilet kosztuje 184 ojro - złodziejstwo w biały dzień :angry: Pozdrawiam, Cypher. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 ja ostatnio odkurzylem plytoteke do ktorej dawno nei zagladalem tj : Sisters Of Mercy , Bauhaus i The Crüxshadows aa i XIII stoleti .. bardzo fajne i nastrojowe granie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Może zrobimy ankietę pod tytułem: Kto się wybiera na tegoroczną Metalmanię? :D W tym roku będzie wyjątkowo czego posłuchać: Moonspell, Therion, Anathema, a to tylko niektóre z gwiazd :wink: Można tylko narzekać, że Toola nie będzie, a na Roskilde się pojawi :? Tyle że tam bilet kosztuje 184 ojro - złodziejstwo w biały dzień :angry: Pozdrawiam, Cypher. a kiedy jest Metalmania? i po ile bilety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 http://www.metalmind.com.pl/metalmania/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Leee, marzec... nie bedzie mnie juz w kraju :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 ...słucham głównie dosyć mocno przesianego britt rocka z 70, czyli podstawa: -Pink Floyd i wszystkie odgałęzienia (no, może poza Zee :blink: ) -Deep Purple, najlepiej w składzie z Lordem i Morsem, chociaż Ritchie też był super (B Nights pominę, bo szkoda słów :? ) -ELO, czyli człowiek orkiestra Jeff Lynne (a przy okazji niezły producent) - szczególnie środkowy okres - od Eldorado, do Time -Alan Parsons - człowiek maczający swoje paluchy w Dark Side Floydów B) do tego: -The Cure -Placebo -Marilyn Manson -Danzig - trochę, dopiero zaczynam poznawać... B) Do tego wszystkiego trochę lżejsza muzyka, czyli Mike Oldfield i ostatnio Jarre (ale te trudniejsze, nie cukierkowe, np. Zoolook) Poza tym wszystkim, to zaczynało się od polskiego rocka, starsza siostra namiętnie słuchała IRY, O Zamkniętego, Shoutu... PYTANIE/PROŚBA znalazłem ostatnio w gratach starą kasetę Shout i przyjaciele - ballady, ale bez pudełka. Ma ktoś może tytułów piosenek z tego albumu...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Shout Ballady Utwory: 1. Przepraszam za miłość 2. Tylko dla ciebie 3. Wiatr 4. Jeszcze raz 5. Jeśli chcesz 6. Tak wiele spraw 7. Olśnienie 8. Długa droga 9. List 10. Do raju Edytowane 4 Lutego 2006 przez Rocca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Shout Ballady ...dzięki, ale właśnie nie o to chodziło - afair były dwie płyty nazwane Ballady: Shout i Shout i przyjaciele - to właśnie o tą drugą mi chodzi. Samego Shoutu były tam może ze 3 piosenki, reszta, to inne kapele i właśnie tego najbardziej potrzebuję - lista kto z jakim utworem tam był. Problem w tym, że na wszelkich stronach jest spis do ballad samego Shoutu, a do mieszanki nie ma... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Co do Acid Drinkers to płyta Infernal Connection jest bardzo dobra, bardzo często kawałki z niej grają na koncertach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) witam :) jest już pierwszy singiel z nowej płyty Godsmacka "IV" ("Four") zatytułowany "Speak" powiem jedno wymiata :gitarzysta2: data premiery nowego albumu 24 kwietnia :gitarzysta2: oj będzie się działo :D ps. chodzą głosy ;) żę 4 ma przypominać nieco nagrania TOOLa :huh: Edytowane 10 Lutego 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Jeśli te głosy się sprawdzą, kupię płytę Godsmacka bankowo :wink: Dziać, to się na pewno będzie działo :twisted2: ps. jak wyjdzie nowa płyta TOOLa, to się jeszcze okaże, że jest mniej TOOLowa niż ten Godsmack :lol2: (taki głupi joke :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i-love-mellen Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 cytat z pierwszej strony tematu: wątpie czy ten termat przetrwa<lol2> Ja lubie SlipKnoTa, In Flames, Iron Maiden... W nieco mniejszym stopniu Metallica, Creed, HIM, Opeth, Guns n Roses, Velvet Revolver i Apocalypticę ;) napewno o czyms zapomnialem :P ale co tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Ciekaw jestem dlaczego wszystkie muzyczne tematy "odklejono", ale niech będzie :) Dorwałem nową płytkę KATA - Mind Cannibals - jak stary kat z Kostrzewskim na pewno to to nie brzmi, ale według mnie ta płyta to kawał dobrej roboty, i nowy wokal bardzo mi się podoba... Tak, zgadzam sie dobra plytka inna, jakby powialo swiezoscia :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 to ja polecam nowa katatonie (The Great Cold Distance) ja wymieklem mimo iz z metalem rozstalem sie juz jakis czas temu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Rzeczywsicie nowa plyta Katatoni jest niczego sobie jednak nie ma w sobie tego "czegos". Plyty ktore maja moim zdaniem to "cos": In The Woods - Omnio Absolutna doskonalosc w kazdym nawet najdrobniejszym dzwieku. Na zawsze najpiekniejsze Omnio- Post. Novembers Doom - To Welcome The Fade Dziwne. Bo z USA - czasem nawet tam ktos nagra dobra muzyke. Empyrium - Weiland Delikatne dzwieki. Zupelnie nie metalowej, jednak zespol ten zaczynal grajac Doom-Metal wiec lapie sie pod kategorie. Cemetery Of Scream - Melancholy Dismal Euphony - Autumn Leaves - The Rebellion Of Tides Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Wreszcie jakieś pomyślne wieści :D Początkiem maja wychodzi nowa płyta Tool'a, "Elephteria". A 24 czerwca ich koncert w Spodku :banana: :banana: :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Tego co ja slucham to nikt z Was nie slucha ;P Działam w ciezkiej elektronice glownie industrial EBM i electro-goth ktora czesto biije na glowe caly metal, rock, itp gitarowe brzmienia Ale dark ambient tez mi nie obcy And One ASP Clock DVA Cyber-Tec DAF Deine Lakaien Deviant Electronics Fortification 55 Front 242 Frontline Assembly funker vogt Gridlock Haujobb Icon Of Coil Meat Beat Manifesto Neuroticfish Placebo Effect SA42 Sheep On Drugs Test Dept Cabaret Voltaire Covenant Dance or Die Leather Strip Nitzer Ebb Recoil Skinny Puppy VnV Nations Young Gods Delerium Clan Of Xymox Future Sound of London O.R.B Kraftwerk Anthony Rother Subgud Swayzak ZERO ONE Posthuman Biosphere Boards Of Canada Fluxion TWERK Qntal Adham Shaikh Aes Dana Alaura Aluna Asura Atmos B.E.L_ Synaesthesie Celtic Cross Diary Of Dreams A Split Second ABSCESS biotek DRP FLUKE Hocico needle sharing Orbital Paranoid Proyecto Mirage Psychic TV PSYCHOPOMPS SPK THX Vomito Negro X-Marks the Pedwalk Aphex Twin Autechre CYBERAKTIF Dopplereffekt Drexciya Elecktroids Miss Kittin Hybrid LASSIGUE BENDTHAUS M a n d r o i d PLASTIC NOISE EXPERIENCE THIS DIGITAL OCEAN Edytowane 21 Lutego 2006 przez THORGAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...