Marcin_gps Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Racja, nie można się ograniczać, zresztą co jest ciekawego w ciągłym słuchaniu tego samego? Trzeba sobie jakoś życie ubarwiać nowymi odkryciami. :) ... ojjj, mylisz się są albumy które nigdy mi się nie znudzą After - Endless Lunatic Devil Doll - The Girl who was dead Frost - Milliontown Galahad - Empires never last Landberk - One Man Tell's Another Peter Gabriel - Car Primus - Antipop Quidam - surREvival Rage Against The Machine - Rage Against The Machine Riverside - Out Of Myself Sonus Umbra - Digging for Zeros Sylvan - Artificial Paradise, Posthumous Silence, X-Rayed Solaris - Nostradamus, the book of prophecies[/b] to tak na szybko + wszystko Diary of Dreams, setki razy odsłuchane albumy, teksty na pamięć, ale żadna muzyka tak na mnie nie działa [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 ojjj, mylisz się są albumy które nigdy mi się nie znudzą ... Nie zaprzeczam, sam np. Iron Maiden'owskie "Iron Maiden" czy 'The Number of the Beast" (chodzi o albumy) mogę słuchać cały czas, ale jednak życie było by monotonne jeśli słuchałbyś ciągle tego samego nie przesłuciach!ąc nawet czasem innych utworów/albumów. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Uwielbiam jeden kawalek który mocno chwyta za serce http://pl.youtube.com/watch?v=Fjiapiq-hqY to były jego ostatnie nagranie,mimo ciezkiej choroby ktora zmieniła jego wyglad,spiewal tworzyl praktycznie do samej smierci Edytowane 15 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Była jeszcze jedna piosenka, nagrana później, gdzie w teledysku było to jeszcze bardziej widoczne...Freddie się nie poddawał... a teraz May trzepie kasę nagrywając z nowym wokalistą...Freddie się w grobie przewraca :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zapewne wszyscy wiedzą, ale i tak napisze Metallica gra 28 maja w Chorzowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Gdyby to byla "stara" Metallica, to bym sie wybral... Natomiast na nowa absolutnie sie nie pisze... Za to w sierpniu Ironi, bileciki juz zakopione ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 A w Wawie koncert Vadera, Behemoth i Frontside juz 7 stycznia Idzie ktos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 co tu tak cicho? Circus Maximus - Isolate polecam fanom Dream Theater poezja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 A w kwietniu nowa płyta In Flames :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) poszukuje jakiejś kapel pokroju Incubus, Audioslave (pod względem "natężenia"), czyli takie lżejsze klimaty, łatwo wchodzące w ucho :) bo jak patrze po raz kolejny na moją bibliotekę, bez nowych pozycji to już odechciewa mi sie włączać cokolwiek. Edytowane 9 Marca 2008 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 poszukuje jakiejś kapel pokroju Incubus, Audioslave (pod względem "natężenia"), czyli takie lżejsze klimaty, łatwo wchodzące w ucho :) bo jak patrze po raz kolejny na moją bibliotekę, bez nowych pozycji to już odechciewa mi sie włączać cokolwiek.Jak Audioslave słuchałeś to RATM pewnie też;p Solowe albumy Chrisa Cornella też niczego sobie są. Z łatwo wchodzących w ucho mógłbym jeszcze polecić Dredg z albumem Catch without Arms i pierwszy album Velvet Revolver - Contraband. Jak chcesz więcej to wal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 RATM jakoś mi umkneło ;) mam drugi album Chrisa, a i Contraband również posiadam, przesłucham i jakby co to sie zgłosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Ostatnio poprzez znajomego wpadłem na zespół Eluveitie. Całkiem zacna grupa: "Sami muzycy nazywają siebie prekursorami nowego gatunku w muzyce metalowej: folk/new wave/pagan metal" Dodatkową ciekawostką są (w większości) teksty w wymarłym języku galijskim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Carkon dawaj więcej, Dredg super :) prosiłbym więcej w klimacie Dredg :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Carkon dawaj więcej, Dredg super :) prosiłbym więcej w klimacie Dredg :DPo pierwsze - sorry że tak długo nie pisałem. Po drugie - coś podobnego do Dredg powiadzasz? Hmmm. Może spróbuj Filter. Ich muzyka nie jest jakoś super zbliżona do tej co znamy z Dredg, ale krąży w podobnych klimatach. Co jeszcze? Z polskich kapel całkiem podobna zdaje mi się NOT... Bardzo przyjemnie się tego słucha - no i nie jest to szmira jak niektóre polskie kapele "rockowe". Spróbuj tych kapel. Myślę, że Ci podejdą. Poza tym zachęcam do przeczytania ostatniej strony topicu "Industrial..." (na końcu) ==>MoodWheelMood. BTW. Pisz na priv next time. Pozdrówka! [edit] Ogólnie do tematu - polecam Diablo (bynajmniej nie OST z gry:p) Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez Carkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 a ja ogólnie do tematu polecę dwie nowe płytki, rodzimej produkcji: Moonrise - The Lights Of A Distant Bay i Nemezis rozbudowane kompozycje, piękne melodie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) Małe pytanie mam, jakis czas temu(dosyć dawno), ktoś zapodał linka do jutuba z sympatyczną piesnką pewnej sympatycznej kapeli. Wokalistką była jakas blondyna która naprawde wiedziała co to dobry growling jest. Na gitarze naparzał łysy pan jakowy. Tematyka teledysku była dosyc antywojenna z tego co pamietam, pokazywano twarz Busha a blond pani wyła, z tego co pamietam, "Infidel". Za nic nie moge przypomniec sobie nazwy ni zespołu ni utworu. Pomoze ktoś :>? Edytowane 9 Kwietnia 2008 przez Caehl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 To ja lubie: Ayreon Star One Iron Maiden Metallica Nightwish Within Temptation King Diamond Therion Avantasia Edguy Gamma Ray Epica After Forever Saviour Machine Rhapsody HammerFall Rammstein S.O.A.D Turisas Tyr Helloween Children of Bodom Jorn Lande Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Mam małą prośbę do znawców tematu ;p Moglibyście polecić mi jakąś kapelę która robi kawałki takie jak ten: ? Nie chodzi mi konkretnie o cały kawałek tylko o przedział mniej więcej od 2:05 do 2:30 - czyli taki chórek najlepiej z kobiecym wokalem ;p Oprócz Nightiwsha :) Dzięki za wszelkie wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a proszę bardzo :) Eilera a z ambitniejszych nowy album Nemezis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a proszę bardzo :) Eilera a z ambitniejszych nowy album Nemezis chodzi Ci o ten Nemezis http://www.nemezis.org.pl/video.html ?? Patrzylem na tagi to jest napisane ze to Ambient... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 nieee, chodziło mi o to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Mam małą prośbę do znawców tematu ;p Moglibyście polecić mi jakąś kapelę która robi kawałki takie jak ten: ? Nie chodzi mi konkretnie o cały kawałek tylko o przedział mniej więcej od 2:05 do 2:30 - czyli taki chórek najlepiej z kobiecym wokalem ;p Oprócz Nightiwsha :) Dzięki za wszelkie wskazówki.Sirenia ;) Oprocz tego Therion, szczegolnie albumy Secret of the Runes i delej, Epica, niektore kawalki After Forever, Within Temptation i Tristanii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 byłbym zapomniał bardziej jarmarcznie Ambeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Sirenia ;) Oprocz tego Therion, szczegolnie albumy Secret of the Runes i delej, Epica, niektore kawalki After Forever, Within Temptation i Tristanii.Therion odpada... A reszte już słyszałem :huh: :) Ale i tak dzięki. Marcin_gps - dzieki, cos sobie wybiore, ale to Nemezis i Moonrise to chyba cholernie trudno zdobyć... Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Carkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Therion odpada...Czemu, jesli mozna wiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Czemu, jesli mozna wiedziec?Słuchałem kiedyś Theriona(chyba tych pierwszych albumów) i jakoś nie przypadł mi do gustu. Nie wiem czemu, ale nie pamiętam żeby tam były chórki (nie słuchałem całej dyskografii więc nie mówię że ich tam nie ma). Dobra, po głębszym zastanowieniu spróbuję tego albumu co mi podałeś - może nie potrzebnie się uprzedziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Specjalnie napisalem o albumie, bo stary Therion rzeczywiscie zupelnie ine pasowal do zapytania. Dwa przyklady: Asgard (z Secret of the runes): (teledysk oczywiscie nieoryginalny ;) ) Call of Dagon: (z Lemuria/Sirius B): http://youtube.com/watch?v=Ua1djJGJaEA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Specjalnie napisalem o albumie, bo stary Therion rzeczywiscie zupelnie ine pasowal do zapytania. Dwa przyklady: Asgard (z Secret of the runes): (teledysk oczywiscie nieoryginalny ;) ) Call of Dagon: (z Lemuria/Sirius B): http://youtube.com/watch?v=Ua1djJGJaEA Call of Dagon daje radę;p Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 U mnie też ostanio same starocie, więc może polecicie coś w klimatach Slayer/Mayhem? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...