tHuNaR Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Slyszeliscie nowy album Megadeth ? :) J bardzo przyjemna melodyjna myzyka, podoba mi sie ta plyta. Jak dla mnie rewelacja, najlepsza płyta jaką ostatnio słyszałem. Megadeth na najwyzszym poziomie. Chyba jeszcze nie pojawiła się tutaj kapela Bush - grunge całkiem przyzwoity. (polecam np Cold Contagious, Adrenaline, Gliceryne) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Heh, duzo na temat KoRna tu padlo.. fakt teraz komercha, ale jak dla mnie to pierwsza plyta w 94 to bylo jakies wydarzenie... jak ja uslyszalem to mialem jakies 16 lat (95 rok :D ) i ta muza do mnie przemawiala :wink: no i kolesie troszke tez namieszali w ciezkiej muzie - kupa nasladowcow. Teraz to co innego.. oprocz tego to sporej czesci z tego co tu sie przewijalo slucham badz sluchalem. nie widzialem tu nigdzie: -Devil Driver (death) (koles z Coal Chamber (Dez Fafara zdaje sie) na wokalu) -Stuck Mojo - hc, proste, mocne i bez zbednych udziwnien :wink: co do lzejszej to Gov't Mule jest za.. wiadomo co, Allmansi tez spoko heh... jest jeszce Brian Setzer - to jest jazda :lol: rockabilly + big band - polecam koncert z Japonii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 a ja mam coś nowego :P The Dresden Dolls - to taki muzyczny teatr dziś ten albumik wpadł w moje ręce i już od pierwszego kawałka płytka mnie wciągła... słucham tego non stop! co za klimat! po prostu MISTRZOSTWO :!: normalnie brak słów... jeszcze takiego wykonanie nie słyszałem i nie widziałem :wink: podaje linki do teledysku "Coin-Operated Boy": :arrow: w pliku MOV; :arrow: w pliku WMV na oficjalnej stronie mozna zassać jeszcze jeden teledysk oraz clipy ale live pozatym polecam utworek "Half Jack" - The BEST :!: zresztą wszytkie są nie do zdarcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 jezeli ktos chcialby pojechac do konstancina na koncert punk rockowy dzisiaj, to zapraszam pod kolumne zygmunta o godzinie 13 :) wjazd 5 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 ? w kostancinie? chyba w piasecznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ehh zawiodlem sie troche na Cradle of Filth - Amphetamine :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Tommy Emmanuel In Concert - Live at the Historic Sheldon Auditorium, St. Louis, Mo. :o Jestem w szoku. Polecam!!!! A najlepsze jest to, ze ten pan bedzie 26-27 listopada we Wrocu :) Takiej okazji nie przegapie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Sorry, ale dawno w temat nie zaglądałem, ale nie wiecie po ile będzie wjazd na koncert Rammsteina 1 XII :?: A tak to ostatnio przesłuciach!e nawet spoko kapelę o nazwie Hatebreed i jej album "The Rise of Brutality" i powiem jedno: ich utwory są do siebie bardzo podobne. Ale ogólnie OK :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Sorry, ale dawno w temat nie zaglądałem, ale nie wiecie po ile będzie wjazd na koncert Rammsteina 1 XII :?: A tak to ostatnio przesłuciach!e nawet spoko kapelę o nazwie Hatebreed i jej album "The Rise of Brutality" i powiem jedno: ich utwory są do siebie bardzo podobne. Ale ogólnie OK :wink: http://www.odyssey.pl/koncerty.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Sorry, ale dawno w temat nie zaglądałem, ale nie wiecie po ile będzie wjazd na koncert Rammsteina 1 XII :?: A tak to ostatnio przesłuciach!e nawet spoko kapelę o nazwie Hatebreed i jej album "The Rise of Brutality" i powiem jedno: ich utwory są do siebie bardzo podobne. Ale ogólnie OK :wink: http://www.odyssey.pl/koncerty.html Danke schon :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Sorry, ale dawno w temat nie zaglądałem, ale nie wiecie po ile będzie wjazd na koncert Rammsteina 1 XII :?: A tak to ostatnio przesłuciach!e nawet spoko kapelę o nazwie Hatebreed i jej album "The Rise of Brutality" i powiem jedno: ich utwory są do siebie bardzo podobne. Ale ogólnie OK :wink: http://www.odyssey.pl/koncerty.html Danke schon :wink: ke? To mozna jeszcze bilety dostać? :D Myslałem, ze juz dawno wyprzedane :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Sorry, ale dawno w temat nie zaglądałem, ale nie wiecie po ile będzie wjazd na koncert Rammsteina 1 XII :?: A tak to ostatnio przesłuciach!e nawet spoko kapelę o nazwie Hatebreed i jej album "The Rise of Brutality" i powiem jedno: ich utwory są do siebie bardzo podobne. Ale ogólnie OK :wink: http://www.odyssey.pl/koncerty.html Danke schon :wink:Keine Ursache ;) ke? To mozna jeszcze bilety dostać? :D Myslałem, ze juz dawno wyprzedane :lol:na allegro widzialem jak ludzie dawali za bilety na plyte po ponad 150 zl :) ze dwa dni temu :) licytacje pewine jesio trwaja :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 własnie odgrzebałem stare płyty i jeden kawałek wciąż za mną chozi , mimo ze metalu niewiele juz słucham Bathory - Enter the Eternal Fire - 6:55 (z 1986 roku) zna ktoś tą kapelkę i ten niepowtarzalny okulstystyczny klimat ?? miodzio juz takie płyty jak Under A Sign .. nie wychodzą :( OKŁADKA PŁYTY OKŁADKA PŁYTY 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Moze zaczne jeszcze raz temat o prog-rocku. Cos odkryliscie nowego , fascynujacego? ja ostatnio odkrylem zespol U.K. album o tej samej nazwie dla mnie fenomenalny , gra w nim w czlonkow z King Crimson Wetton i Bruford. Wszystkim ktorzy chca wejsc glebiej w muzyke ogolnie pojeta jako rockowa to polecam zglebic sie w King Crimson - dla mnie najlepszy zespol. Ich muzyka ma olbrzymi zakres od lagodnych rockowo jazzowych ballad po przesycone elektronika , mellotronem , sounscapeami albumy , a takze bardziej typowe rockowo-metalowe albumy. King Crimson wydalo bardzo duzo plyt i ciezko mo byc sie komus zdecydowac:) ale zareczam ze od czego nie zaczniecie ,to bedzie to muzyka na najwyzszym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 ja z king crimson najbardziej lubie Larks Tongues In Aspic (utwór tytułowy ma ok. 20 min.) -- co ciekawe ten album ukazał się tydzien wcześniej lub później po legendarnej The Dark Side Of the moon wiadomego zespołu. Własnie zasysam Van der Graff Generator - ponoć jest dobre, jest jeszcze Heavy Wheater, ELP, no i Genesis :D :D polecam jeszcze Pink Floyd - Animals (dosc mało znana , a genialna) z młodszego pokolenia to Dream Theater - Images And Words i ewentualnie coś z Opeth ale uważam ze nie jest to muzyka dla szerszej publiczności --> zbyt trudna w odbiorze i będzie zanudzać takie osoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Jak zapewne zauważyliście, poprzedni topic gdzieś wcieło i poki co niewiadomo, czy uda sie go odzyskać... Dlatego zakładam nowy ;) EDIT: Widzę, ze stary topic się odnalazł;] Szkoda tylko, ze bez ostatnich kilku miechów :( Ja ze swojej strony polecam te kapele: Apocalyptica Arch Enemy Blind Guardian Children of Bodom (w szczególności świetny kawałek "Touch like an Angel of Death") Deftones Dimmu Borgir Guns 'n' Roses Iron Maiden KoRn Marilyn Manson Metallica Muse Nightwish Prodigy Rage against the machine Rammstein Rhapsody Rob Zombie Sepultura Type O Negative SOAD Ponawiam tutaj prośbę o najlepsze utwory Blind Guardian - w tamtym topicu dostałem wiele odpowiedzi, ale nigdzie nie zapisałem sobie tytułów :mur: Edytowane 5 Lutego 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) IMHO: BG w kolejnosci chronologicznej do Imaginations from the Other Side - z "Battalions of fear" cala plyta z wyjatkiem "Martyr" ktorego nie wiem dlaczego uwaza sie za najlepszy z tej plyty - z "Follow the blind" Banish from sanctuary Follow the blind Beyond the ice Don't break the circle Valhalla - z "Tales from the twilight world" przede wszystkim "Traveler in time", "Lost in the twilight hall" i "The last candle" ale cala plyta jest dobra - z "Somewhere far beyond" "Time what is time" - zajebisty tekst, obydwa "Bard's songi" (IMHO The Hobbit lepszy) i tytulowa - z Imaginations Born in a mourning hall, tytulowa i Bright Eyes Nightfall mi sie nie podoba, pozniejszych dokonan nie znam... i wole ich jak graja ciezko..... co do kapel: * Stratovarius * Heavenly * Nostradameus * Sonata Arctica * Dionysus * Edguy i jego pochodna czyli Avantasia a z ciezszych rzeczy: * Kat * Slayer * Testament * Kreator i dodatkowo * Death * Deicide * Obituary * Napalm Death * Cannibal Corpse tego przynajmniej nie bylo jak edytowalem posta... :D Edytowane 5 Lutego 2005 przez odbytorq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 + Slipknot Evanescence Cradle Of Filth Within Temptation Godsmack (niestety juz RIP :( ) :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 +Iron Maiden +Gamma Ray +Running Wild +Therion +Children of Bodom +Dimmu Borgir +Primal Fear +Rhapsody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartosH Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 +In Flames +A Perfect Circle +Tool +Megadeth +Monster Magnet +Static-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 *A Perfect Circle, *Audioslave, *SOAD, *RATM, *After Forever, *Dream Evil, *Pearl Jam, *NIRVANA, *NIN, *SlipKnot, *Kazik, *Kult, *Blur, *Faith no more, *REM. Jest tego więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 +Rammstein +SOAD +RATM +Slipknot +Pearl Jam +Static X +Godsmack +Metallica +Disturbed +Sepultura +KoRn +Apocaliptica +Children of Bodom +Rob Zombie +Theatre of Tragedy +Motorhead +AC/DC i jeszcze kilka ale w tej chwili nie przychodzą mi do głowy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) to i ja się z wami podzielę głównie muzyka z winylowych płyt ( muzyka z winylu brzmi najlepiej ) taka dziesiątka najczęściej męczonych płyt 1. DYSMORFOFOBIA / JUDE split 10"Lp ( industrial ) dysmorfofobia - wawa, jude - łódź 2. TRAGEDY s/t 12"lp ( ciężki walcowaty hardcore) usa -memphis 3. HIS HERO IS GONE absolutnie wszystko ( wcześniejsze TRAGEDY ) 4. ANTICHRIST "The blind" 12"Lp ( mocarny ciężki hardcore / punk ) lublin 5. S.O. WAR wszystko bez wyjątku ( pierwsza graindcorowa kapela w polsce ) strzelce opolskie 6. RAMZES & THE HOOLIGANS wsio co wydali ( oi/punk czysty i skondensowany ) rydułtowy 7. THE ANALOGS ( stretpunk ) szczecin 8. DOG ON A ROPE / SANCTUS IUDA spliy 7"EP (crust) wielka brytania - białystok 9. SIEKIERA (punk) puławy 10. DROPKICK MURPHYS cały dorobek (punkrock) boston tak dla wyjaśnienia: 12"lp to longplay winylowy o srednicy 12" 10"lp to samo tylko żę 10 calowy 7"ep sigiel winylowy split dwie kapele na jednej płycie oczywiście jest jeszcze dużo fajnych kapel ale nie będę wymieniał wszystkich stay rude Edytowane 6 Lutego 2005 przez pałeł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Witam ponownie na forum po dość długiej nieobecności Widze ze topic się lekko rozkręcił, padają różne ciekawe składy... A ja mam pytanie - słucha ktoś z Was starego blacku/paganu w klimatach DarkThrone, Bloodthorn, Carpathian Forest, Graveland, Gehenna, Gorgoroth, Kampfar, Dodheimsgard, Borknagar etc. ? Ostatnio troche porzuciłem folk metal (który i tak jest świetny - vide Mithotyn) i zacząłem znowu słuchać "zgrzytów". Szkoda że już nic ciekawego nie powstaje... Tak pozatym polecam Isvind "Stille sjel" kto się orientuje ten doceni :razz: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 RAMMSTEIN Marilyn Manson Oomph! Megaherz Clawfinger AC/DC Dimmu Borgir TEHACE Amon Amarth ogolnie wszystko co leci na Hells Kitchen na vivie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 prezes: niezla mieszanka.... ostatnio slyszalem u kumpla Amon Amarth i musze przyznac niczego sobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Amon Amarth jest swietne, a nie niczego sobie ;] w tym roku na metalmanii beda razem z moim ukochanym CoF ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Tool i A perfect circle akurat u mnie na glosnikach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CemetaryGates Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Witam! To ja jakoś inaczej i podam albumy, na których często się męczą moje głośniki :) * A Perfect Circle - Emotive * My Dying Bride - 34.788%... Complete * Opeth - Blackwater Park * Cradle of Filth - Cruelty and the Beast * Nightwish - Once * Metallica - Ride the Lightning * Iron Maiden - Dance of Death To by było na tyle :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir Jedi Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 hehe: +KoRn +Soad +Apocalyptica +Sex Pistols +Rammstein +Chylińska ;) +Iron MAiden +AC/DC <++> :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...