Skocz do zawartości
arch

jakie chłodzenie ;o

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak zapewne widać jestem zielony jeśli chodzi o overclocking, ale zamierzam to w niedalekiej przyszlosci zmienic O_O. Na poczatek takie pytanie: jaki wiatrak (lub coś innego) polecilibyście na mój procesor (athlon 3000+ xp, jak latwo sie domyslic socket A)? Problem jest w tym, że mam dość małą obudowę i zmieści się tam najwyżej wiatrak o promieniu 4 cm (od środka gniazda). I jeszcze jedno: czy potrzebne będzie jakieś dodatkowe chłodzenie na NB? Moja płyta to FIC AU13, tamtejszy radiator prezentuje się dość mało ciekawie ; thx za konstruktywne wypowiedzi i niemieszanie mnie z błotem

BTW. Na razie mam chłodzenie boxowe, czy opłaca się je zmieniać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na razie to proponuje nic nie podkręcaj poznaj swój sprzęt opanuj go poczytaj troche a potem to dasz se rade zbyt ogólne i każdy cie oleje bo widać że dopiero co kupileś sprzęt i z tego co widać to niewiem kto ci go doradził ale powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżili chodzi o chłodzenie płyty, to możesz zapiąć coś z tych radiatorów od Zalmana. Lepszy ten niebieski - 47J chyba. Dobrą opinię mają tu, na forum.

Co do chłodzenia CPU.. dobry jest Spire Whisperrock IV, ale nie wiem, czy będzie ci pasował. Jakby co, to zobacz stroną AMD i polecane przez nich coolery. Będą one raczej głośnbe, ale będą też pasowały na każdą płyt,e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są różne sposoby tanie i drogie ale jak sie niewie co sie ma to po co inwestować i ryzykować straty chyba że kogoś stać ale ja uważam że za tanie rzeczy można mieć ten sam efekt

np coler za 170 zł = 70zł tylko trzeba sie znać a nie firmy i ogół wybierać

http://www.mod-works.com/forum_viewtopic.php?10.5450

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi