raki Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Ja również jestem ZA!!! Pomysł naprawdę jest spoko i z chęcią bym posłuchał takiego radyjka :D POWER BY AMD >>> Czy Ty czasami nie wpadłeś na ten pomysł słuchając Megastacji?? Bo tak mi się wydawało jak bym Cię kiedyś na czacie tam widział :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Ja również jestem ZA!!! Pomysł naprawdę jest spoko i z chęcią bym posłuchał takiego radyjka :D POWER BY AMD >>> Czy Ty czasami nie wpadłeś na ten pomysł słuchając Megastacji?? Bo tak mi się wydawało jak bym Cię kiedyś na czacie tam widział :) :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P .....zgadłeś no słucham meguski cały czas ale jak patrze na tych liponych dj co nic nie mixuja a pozdrowienia czytaja kogrzej niz 7 latkowie elementarz to postanowiłeś sam coś pomyślec a ze akurat mam znajomego co mógłby mi w tym pomóc to zagadałem do niego on tak ..raczej przychylnie... poweidział zebym na tweak obczauił temat ..napisałęm posta .. widze spore poparcie .. jegoe dzisiaj juz nie bedzie pewnie jutro od 9 bedzie to pewnie zapadnie decyzja czy dostaniemy serwa i łacze :D ale juz mozna po mału robić stronke forum i angkiete zbierać oc powazniejszych ludzi i tych oc maja doświadczenie z prowadzeniem radia ..sam nie iwem jak sie do tego zabrać i jak to prowadzic ... myśle ze poczatki beda trudne i na poczatku bedzie to bardziej paridioa niz radio wszsko bedzie sie dogrywać docierac a.le z czasem mysle wyjdzie pożanda kompstacja :D .. no niezapomnijmy ze trzeba wymysleć nazwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 PBA no i jak te lacze :?: zalatwiles :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 mamy 3 MBit tylko musimy nie przekroczyć 10 GB z serwera musze sie dowiedzieć jaki to dział dokładnie takie radiao prowadził ktoś kiedyś coś takiego ..?? napiszcie co wiecei na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Cy s moiom dyksjom na profasącego sie nadam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 to działa na zasadzie ze na serwerze tym co ma to lacze musilmy postawic serwer Shoutcasta dac mu hasla itp. puzniej te hasla musimy dac tym co maja to prowadzic i do tego plugina do winampa w tym pluginie wpisuje sie haslo, laczy sie on z serwerem i juz radio nadaje z winampa tego kolesia co w danej chwili jest polaczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Cy s moiom dyksjom na profasącego sie nadam?jak tak czytasz jak piszesz to sie raczej nie przydasz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 a jakie to stwaza obciazenie dla serwera ile to będzie danych serwer musiał wysyłać jak to jest pakowane ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 a jakie to stwaza obciazenie dla serwera ile to będzie danych serwer musiał wysyłać jak to jest pakowane ??W ustawieniach Shoutcasta, ustawiasz z jaką jakością chcesz nadawać i wtedy pilk mp3 jest zmniejszany(bo słabasza jakośc) i wysyłany na serwer. A innego pakowania chyba nie ma bo wtedy nie można było by na zywo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No odrazu proponuje, jakos 128kbps, wiekszych nie ma specjalnie sensu, to wkoncu tylko radio i-netowe, a przy mniejszych juz sluchanie staje sie srednia przyjemnoscia. Dlatego odrazu przydaliby sie ludzie z wmiare okej laczami, ja osobiscie mam na upload 3kb/s wiec odpadam, chociaz chetnie cos bym porobil. wrazie czego, moge zajac sie stronka, jakas grafa itp bajerki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 to swietnie bo stronka tez bedzie potrzebna a domenke tez sie da załątwić jak radio wypali i bedzie jakoś sie prowadzić ..a nie szlajać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 aha ktoś potrafi obliczyć ile te radio bedzie ciągneło ?? starczy nam 10 GB ?? z serwera ?? jezeli byśmy nadawali w 128kb/s i mieli poweidzmy 30 złuchaczy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjaku Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 128 kbps to bedzie 16 kilobajtow na sekunde, razy 30 userów to jest 480 kilobajtów na sekunde. 10 gb / 480 kb = ok. 2083 sekundy(~35minut), ale mam nadzieje ze sie sypnałem w obliczeniach, bo tez bym byl chetny na dejota :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 to chyba jest 20 000 sec co daje okolo 5h 30 min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 10gb to raczej nie pogramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 jakby bylo nadawane w kilku bitrate, gadali by ciekawie, nie grali zadnej muzyki "popularnej" oraz prowadzacy bedzie umial mowic to czemu nie, poslucham z checia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 128 kbps to zdecydowanie za duzo... mozna spokojnie nadawac w 96kbps. Radyjko w ktorym gram ma 56kbps a jakosc jest prawie jak na 96kbps i nikt nie narzeka. Zreszta jesli bylo by te 128kbps i 30 userow (w co osobiscie nie wierze) to zeby wyciagnac ~500kBs potrzeba lacza 4-5 mbit. Napisales ze dysponujesz laczem 3Mbit. Sadze ze zeby mocno go nie obciazac to 56kbps to max z jakim mozna nadawac. No i to daje jakies 12h dziennie (przy limicie 10Gb). Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 128 kbps to zdecydowanie za duzo... mozna spokojnie nadawac w 96kbps. Radyjko w ktorym gram ma 56kbps a jakosc jest prawie jak na 96kbps i nikt nie narzeka. Zreszta jesli bylo by te 128kbps i 30 userow (w co osobiscie nie wierze) to zeby wyciagnac ~500kBs potrzeba lacza 4-5 mbit. Napisales ze dysponujesz laczem 3Mbit. Sadze ze zeby mocno go nie obciazac to 56kbps to max z jakim mozna nadawac. Pozdro.daj adres swojego radyjka ja se posłucham jaki jest dzwiek na 56 a kta pozatym to napisz jeszcze co wiesz na temat prowadzenia takiego radyjka ...ja nidy sie tym nie interesowałem tak apropos - to mam powiedziane ze jezeli to bedzie miało rece i nogi to bedzie trzeba pomysleć nad zmianą limitów na razie trzeba to odpalić i zobaczyc w jakim czasie zezremy 10 gb kolejny gb kosztował by 20zł chyba, ale zawsze mozna zmienić abonament :P ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Adres radyjka to www.radiofb.com Co do prowadzenia radyjka to wiem tylko jak ustawic klienta ktory nadaje, karty muzycznej, mikrofonu itp. Nie znam sie na ustawieniach serwera bo od tego jest adminek radyja :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c2z Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No ja jestem na tak.. Punk rock musi byc.. A co do HH.. Mowicie kiedy jest bo bede wtedy przelaczal radio :Pcałkiem dobry pomysł... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 ja wiem jak serwer skonfigurowac o ile muwimy o Shoutcascie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 56kbps spokojnie wystarczy!!! Ja się zgłaszam na dj muzyczki Techno, hh, trance, rnb, i tym podobne kawałki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 ares: skonfiguruj spella ;) ...:::Piter:::... : troche mocna mieszanka. ilosc sluchaczy na pewno zalezy od rodzaju muzy. bardzo zalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c2z Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 ja mogę coś w klimatach th/hm/pr/r. na dodatek teksty o i-net :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Moim zdaniem to i 48 kbps starczy, jak ktoś nie wierzy to niech sobie wejdzie na radyjko cyberstacji ((http://play.cyberstacja.com:8000/) <- mam nadzieję że moderatorzy nie uznają tego za reklame), tam puszczają w 48, i moim (skromnym) zdaniem jest dobrze :) A te 10Gb to jaki limit :?: Na miejsce, czy miesięczny/tygodniowy/dzienny transfer :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 to jest chyba dzienny limit o ile dobrze zalapalem a jezeli nie dobrze to miesieczny, btw. od hip hopu jak juz ma byc ktos to ja sie zglosilem pierwszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Bardzo ladnie maja ustawione te 48kbps. Plusem jest jeszcze to ze w 44khz. Nic tylko sluchac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c2z Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 pewnie będzie zależeć jakość od tego jakie będzie łącze i transfer... ale zawsze więcej znaczy lepiej (przy net-audio)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Bardzo duze znaczenie ma akurat glosnosc na wyjsciu i equalizer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Pomysł bardzo fajny, pod warunkiem jednak, że będzie to radyjo o kompach - czyli prowadzący (specjalnie nie piszę DJ'e) będą mieli przygotowany ciekawy program (co wymaga już zaangażowania) a nie tylko puszczali muzę i pozdrawiali na lewo i prawo :P . Propozycje nazw: Radio Tweak, Tweakstacja, Radio OK (Overcloking Kompy), KOT (Kompy OC Tweak) narzie tyle może coś jeszcze wymyślę :P . PS. "Tweak" w nazwie oczywiście jak zgodzą się na to właściciele/twórcy tegoż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...