Totalny Laik Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Cześć Prośba o pomoc i poradę. Planuje kupić płytę główną Asus A7N8X-X lub jeśli starczy kasy A7N8X-E Deluxe I teraz jaka pamiec do tego ? Raczej Kingston ale Kingston pc333 lub 400 za 216 zł Kingston pc 400 CL 2,5 za 299 Kingston HYPER-X pc 333 CL.2 za 285 Czy taki zwykły szaraczek odczuje różnice poza ceną ?:) I co to jest te CL ? może ktoś oświecić ? No i jeszcze czytałem tu o różnych kościach 8O jak sie w tym połapać ? NO i ten timing cały 2222 czy lepiej 555 <lol> Ok może ktoś coś poradzi Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Po co taką droga płytę weź raczej Solteczka albo Abitka są lepsz jak dla mnie, a pamięci jeżeli Kingstony to tylko Hyper albo tańsze inne Twinmosy Hynixy lub Kingmaxy 433!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Jak to po co taką drogą??? Ona droga jest jak na swoje mozliwości? Niech lepiej kupi bardziej przyszłościową płyte, niż potem żeby sobie pluł w brode:) Co do pamiątek, mam zamiar kupić 2x512 (dual) a też się zastanawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Polecam Kingston HyperX 256MB PC-400 po 352zł. Mam takie i jestem bardzo zadowolony, są stabilne i mają dobre timingi:D I co to jest te CL ? może ktoś oświecić ? Tu jest cały temat o CL http://tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=5898 Co do timingów to generalnie im niższe tym lepiej. Gdzieś czytałem porównanie szybkości ramu przy różnych timingach na chipsetcie nForce 2, ale już nie pamiętam gdzie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...