baca_18 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 yyyy innemu kumplowi nie robili problemow..... dowod odebral w zeszlym tygodniu, a 18 alt skonczyl 3.07.2003 :) przecie mozna sie paszportem legitymowac..... z tego co ja wiem to wedlug prawa masz 2 tygodnie na wyrobienie dowodu. i na komisji jak juz jestes z miesiac po urodzinach to moga sie bardzo czepiac jego braku. Z tego co ja wiem to ma sie pol roku na wyrobienie sam tyle czekalem i nikt sie do mnie nie przype*** ze tak pozno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 na wyrobienie dowodu ma sie 3 miechy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Ja mialem urodziny w czerwcu a dowod wyrobilem w kwietniu bo jakos tak zeszlo a na wku sie zapytali czy mam dowod ja im daje paszport i luz 0 bulwersa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 we wrocławiu jeszcze nie znalazłem sklepu w którym by zapytali niezależnie od wieku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Mnie sie tylko raz zapytali w supermarkecie jak byme z kumplami i powiedzialem ze niemam to facetka zapytala sie ochroniaza czy moze sprzedac. Tamten sie zapytal o rocznik, ja wypalilem odrazu 85' (naprawde 86') i spokojnie nam sprzedala to co chcielismy. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Bierzecie to od zlej strony, sprzedawca ktory sprzedaje piwo nieletniemu czy komus potocznie nazwijmy "pijanemu" podlega odpowiedzialnosci prawnej w obu przypadkach i on za to odpowiada, odpowiada więc za Was, mniejsza z tym bo to same glupoty w praktyce to zawsze wyglada jak cyrk :P, jestem po Waszej stronie, jednak tak jest - jesli to jest jej sklep ma prawo nie sprzedac i tyle, chocby to byly zapalki. Rozumiem, ze Niemiec nie mial dowodu, Power by AMD mial ale (ja tak to zrozumialem) "wygladal" na pijanego. W takim przypadku chyba nie ma sie czego czepic? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Ja osobiście bym już do takiego sklepu po prostu nie poszedł. Wolny rynek jest i konkurencja. Znajdźcie sobie inny skoro w tamtym nie potrafią zadbać o klienta. jest to jedyny sklep w miasteczku akademickim. do innego sklepu jest ok.2km ...: mrnt => Niemiec mial dowod i legitke a PBA byl jeszce wtedy trzezwy. dzisiaj znow tam pojde, bo jest fajny pomoscik, ladny zachod slonca i fajne kolonistki :D i jak mi piwa nie sprzeda to pojde do kierowniczki i zrobie wpis w ksiedze skarg, wnioskow i zazalen. to jest fotka z wczoraj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 ta woda to chyba P.S 2.0? :lol: ładnie tam macie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 http://niemczuk.republika.pl/obrazki/niebo.jpg to jest fotka z wczoraj ;] Daj prawdziwą fotę Niemiec, a nie screeny z HL2 :D A tak w ogóle to widoczek ekstra jeszcze piwko(oby Ci sprzedała), wlepianie się w kolonistki/niebo ehh... wakacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No to ja wam powiem co mnie kiedyś spotkało w knajpie we Wrocku. Knajpa nazywała się "Więzienna". Siedzimy se z kumpelą sączymy browarek. Około godź 22.30 pusta knajpa tylko ja i kumpela, no i barmanka. Gapi się na nas zza baru. Ja se myślę: może chce już zamykać, może czeka aż my skończymy i będzie mogła iść do domu. Podchodzę więc grzecznie i pytam: - Może chce pani już zamykać? Takie pustki dzisiaj. A ona odpowiada: - Nie, otwarte jest do 24tej ale... Itutaj pokazała mi tabliczkę, A tam: "młodzieży do lat 21 oraz osobom nietrzeźwym...itd" :lol: Ale miałem ubaw jak weszła ekipa rozhachanych ludków i siedli se przy stole. Podszedł koleś do baru i mówi: - Sześć browarków! Barmanka: - Dowód! Koleś uszczęśliwiony wyciągnął zielony, nowiutki dowodzik. A barmanka mu pokazała tabliczkę i powiedziała że mu nie sprzeda. Ekipa zabrała się i wyszła. Był wtedy jeden powód takiego zachowania barmanek/ów w knajpach. Mianowicie było to w dzień przed nawiedzeniem Wrocławia przez JPII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 ja dzis wreszcie dowod odebralem, koniec pokazywania legitki co sie w zasadzie zdarza w jednym pubie w wawie w ktorym sprawdzaja zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Był wtedy jeden powód takiego zachowania barmanek/ów w knajpach. Mianowicie było to w dzień przed nawiedzeniem Wrocławia przez JPII. W krk jak papa przyjechal to wogle byl zakaz sprzedawania alkoholu niezaleznie od wieku (tz. jak sie dobrze zagadalo to sie wszystko da kupic) Mnie juz o dowod od jakiegos czasu nei pytaja (a do 18 jescze pare miechów), ale pamietam te czasy kiedy mialo sie te 15 lat i zawsze przed wejsciem do sklepu taka adrenalinka... sprzeda czy nie sprzeda... o to jest pytanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 ... ja jeszcze czasami ma tąadrenalinke ....ale wieksza adrenalinka jest jak sie jest z laskami na miescie i przed wejsciem do pubu powastaje pytanie ..wejde czy nie wejde .. o to jest pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Tak to jest jak jest sie nieletnim alkocholikiem :P ( joke ;] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c2z Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 co do piwa, formalnie jeszcze nie mogę nabywać ale przydają się zgromadzone z pomocą kolegów zapasy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moderee Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Moja byla znajoma miala 25 lat ale wygladala jak 15 letnia kruszynka wiec pewnie wygladasz tak samo.Jak jakis gowniarz w oczach sprzedawcow wiec sie nie dziw:)Aparycja robi swoje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 frstjob => to prawdziwe foto ;] piwko mi sprzedaje ostatnimi czasy a kolonistki sa, ale sa to dzieci w wieku 14-16 lat :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Hyh ja tez kiedys mialem kilka ciekawych sytuacji z kupnem % ale opowiem najlepsza... 16 lat moze 170cm wzrostu wchodzimy z kolesiem do sklepu do koszyka siup jakies % (chyba jakies nalewator) idziemy do kasy a tu dowodzik koles szybko z textem swoj czy syna... zgadnijcie c obylo potem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 frstjob => to prawdziwe foto ;] piwko mi sprzedaje ostatnimi czasy a kolonistki sa, ale sa to dzieci w wieku 14-16 lat :/ hehehe, to zostaje Ci pejzaż :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 na wyrobienie dowodu ma sie 3 miechy... skad ty ten przepis wzioles?? z ksiazki kucharskiej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 we wrocławiu jeszcze nie znalazłem sklepu w którym by zapytali niezależnie od wieku No to albo wygladam na 11 (a mam 17) albo mowisz o innym miescie :P P.S. czy przepis nie brzmi mniej wiecej tak, ze Sprzedawca moze zażądac okazania dowodu jezeli osoba nie wyglada na pełnoletnią. Tzn. na dobrą sprawe nikt sie nie moze przyczepic, bo komus sie wydawało ze sprzedaje dorosłemu? ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 ja tam sie ciesze ze nie jest tu tak rygorystycznie jak w juesej tam nawet curce prezydenta nie podarowali ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 ja tam sie ciesze ze nie jest tu tak rygorystycznie jak w juesej tam nawet curce prezydenta nie podarowali ;]I dlatego tam jest porządek w przciwieństwie do naszego państwa, jakby u nas się władze wzieły za tych bandziorów to zupełnie by było inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 a w juesej nie ma bandziorow :lol: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 a wiecie co !! ja wole być uważany za młodszego... zobaczycie jak bedziecie juz stazi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 dzisiaj znow <span style="color:red;">[ciach!]</span> chciala odemnie dowodu a w niedziele ni chciala. PBA byl przed sklepem i trzymal mojego psa a w niedziele bylemm z kolezanka.... wkurz mnie ten sklep.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 na wyrobienie dowodu ma sie 3 miechy... skad ty ten przepis wzioles?? z ksiazki kucharskiej?? z poradni wedkarskiego... :P bede w piatek w ratuszu to sie zapytam jak nie zapomne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 ja juz 20 lat na karku ale kiedys byla taka sytuacja jak chcialem kupic piwo (nie mialem 18 ) wpadlem do sklepu z kumplem, humorki juz troche mielismy, spytany przez mloda ekspedientke "OSIEMNASCIE JEST?" odpowiedzialem "CENTYMETROW" :lol: dziewczyna sie usmiechnela i sprzedala hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Ja kiedyś miałem taką akcję, że (jeszcze wtedy bez dowodu) kupowałem browary i gościu zaczął ze mną dyskutować na temat piwa. Szczególnie był zdziwiony powodzeniem SuperPiwoszy w moim mieście..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 widze ze wedlug was dowód jest po to aby kupowac piwo i fajki ? ma tez wiele innych zalet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...