Skocz do zawartości
Franius

Radzion 9100 od szafira - pytanie odnosnie chlodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

mam takowego (taktowanie standard 250/460) i padl mi wiatrak... czym moge go zastapic? dodam ze wokolo gpu nie ma dziur na kolki montazowe wiec tylko cos przyklejanego... myslalem o samym radiatorze z athlona... dosc duzy jednak jak to radiator z procka ma pomidzy przezebrowaniami szpare ( w ktorej szla zapinka) czy to nie pogarsza odprowadzania ciepla? I na koniec jak wy sobie radzicie z chlodzeniem tej karty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam przyklejonego blueorba, z wyłączonym wentylatorem jest w 100% stabilny, nawet po kilku godzinach grania.

hmm a powiedz mi czy masz bude wentylowana, lub otwarta? i jaka jest temeperatura w srodku radiatora po dlugim wygrzewaniu? Bo musze cos tam wykombinwac myslaem nawet od zalmanie takim z NB tym niebieskim jako ze ma wieksza powierzchnie odprowadzania ciepla i na to by cos bardzo wolno dmuchalo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może warto poszukać czegoś takiego?

http://pclab.pl/modules.php?op=modload&nam...rticle&sid=7773

fajny pomysl... ale te decybele 33 :(

obecnie mam odlaczony wiatrak i na sasiedniej karcie lezy witrak z athlona na gumowych nuzkach (zeby weliminowac wibracje) i dmucha na tego radka i jest wszystko ok - z tym ze ja bym chcial bezgoosnie to rozwiazac.... jesli sie da troche sie boje dac sam wileki aluminiowi radiator z Athlona (produkcji colermaster bodajze)

ewentualnie moge jeszcze zwolinic obroty temu wentylowi bo przeciez on chlodzil athlony do 2000 palomino...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam przyklejonego blueorba, z wyłączonym wentylatorem jest w 100% stabilny, nawet po kilku godzinach grania.

hmm a powiedz mi czy masz bude wentylowana, lub otwarta? i jaka jest temeperatura w srodku radiatora po dlugim wygrzewaniu? Bo musze cos tam wykombinwac myslaem nawet od zalmanie takim z NB tym niebieskim jako ze ma wieksza powierzchnie odprowadzania ciepla i na to by cos bardzo wolno dmuchalo...

mam zamkniętą obudowe, nawet jak mam nie wentylowaną to i tak jest 100% stabilna. Blue orb nagrzewa się znacznie, po dłuugim graniu prawie że parzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi