Razielo Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Kupilem płyte 8rda3i ver. 3.x 4 dni temu i temperatura płyty głównej 44 stopnie po 10 min pracy komputera jak dla mnie jest zbyt duza, temperatura proca 45-49 mam tez Abita nf-s v. 2.0 i temperatura 30 stres 33-35 moj znajomy ma tez 8rda3i i jego temperatura płyty max 36 stopni co jest przyczyna tak duzej temp.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 dotknij palcem chipseta płyuty głównej czy jest ciepły.Przy takiej temp to powinien być wyrażnie ciepły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Jeśli nie jest wyraźnie ciepły to wgraj nowy bios - poprawia odczyt temp. , stary ma z tym problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razielo Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Bios mam wgrany najnowszy a chipset jest wyczuwalny na ta temperature 44 stopni bylem w komputerowym powiedzili ze to normalna temperatura dla amd jak bedzie 70 to mozna sie martwic 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 W/g MBM chipset ma 35 stopni, mierze temperature takim termometrem z sonda i na nim mam 31. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Kupilem płyte 8rda3i ver. 3.x 4 dni temu i temperatura płyty głównej 44 stopnie po 10 min pracy komputera jak dla mnie jest zbyt duza, temperatura proca 45-49 mam tez Abita nf-s v. 2.0 i temperatura 30 stres 33-35 moj znajomy ma tez 8rda3i i jego temperatura płyty max 36 stopni co jest przyczyna tak duzej temp.? Te temperatury odczytywane z diody jak najbardziej w normie...poza tym idzie lato Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 44*C to nie jest normalna temp. dla NB ( a tym bardziej 70 ) tylko dla proca. U mnie nawet w upał jest max. 33*C. Na początek otwórz obudowę i zobacz , czy temp. spadnie . Jeśli tak to masz za słabą cyrkulację powietrza w obudowie. Na pewno pomoże wiatrak z przodu i pod zasilaczem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Może zwentyluj bude wiatrakami 80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...