Skocz do zawartości
roberttryb

Zasilacz Modecom CWT-550ADP (PFC)

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie wroce do zycia w przyszłym tygodniu, wraz ze mna dosc nowe ciekawe wiesci, takze w temacie modecoma ......

PMP żyjesz ??? Jak zdrowie ??? Mija już tydzień a od Ciebie żadne wieści nie dochodzą. Czekamy........ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takowy zasilacz i jest spox.... a to, że jest tańszy od ateca to dobrze, bo dystybutor anteca w polsce chyba na łeb się zwalił z pałacu kutury i to z samego czubka. oglądałem fotki anteców od środka na różnych fotrach i poza kondensatorami (kolor kilku sztuk, a więc i producent). fakt ten nie miał dla mnie dużego znaczenia, gdyż te różnice wystepowały nawet między poszczególnymi egzemplarzami anteca. antec został uposażony w dodatkowe przewody do wentylyli z regulacją obrotów i dodatkowe gniazdo z tylu (molex i to nie w każdej serii - w jednych jest, w innych nie). porównywałem testy anteców, noiseblockerów, firmowych cwt i jeszcze chyba jakichś dwóch marek.... wyniki wszędzie w testach były jednakowe. zasiłka napięcia trzyma jak skała i narzekać nie ma co... zwłasza, ze w sumie kosztowała mnie 480zika, a z tego co pamiętam antec stoi coś koło 600zika albo i więcej. ...i jeszcze jedno: z tego co wyczaiłem na podstawie fotek to modele anteca serii true power 480W i 550W to chyba jedno i to samo, tak samo jak 380 i 430 - to by wyjaśniało, dlaczego modecom sprzedaje tylko 2 modele z tej serii. i jeszcze coś na temat modecoma: w moim egzemplarzu były poplątane pojedyncze przewody z poszczególych wiązek (przez to wiązki są z sobą zczepione w odległości około 10cm od skrzynki) - w sklepie oglądałem jeszcze 430 i miała taki sam mankament - więc może są modecomy to poprostu egzemlarze z kosmetycznymi wadami.... acha dzieje mi się dziwna rzecz: czasami zanikają obroty wentylatoara, ale może być, że to wina mobo. jakość napięć: 5h katowania na UT2004 i drgnęło tylko jedno napięcie i to o 0,02V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi