kuebk Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Witam! Mam problem z ustawieniem na tej płycie AGP 4x, moja grafa to Prolink GF2 Ti 64MB DDR, mianowicie wchodze do biosu i zmieniam opcje AGP4x Feature (czy jakoś tak) na Enabled i mi WinXP już nie chce bootować, natomiast gdy dam Disbled (czyli AGP 2x) to wszystko jest ok. Płyta miała zmieniane kondensatory, i uważam że to raczej nie jest ich wina :) Mój konfig to: Duron 800 (AMCA) ABIT KT7-RAID rev 1.01 Prolink GF2 Ti 64 MB DDR 256 SDR Kingston CL3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Z tego co mi wiadomo to zdaje mi sie ze KT7a ma z lekka niedovoltowane AGP - kumpel mial bardzo podobny problem ze swoim GF3Ti200, cos tez nie za bardzo chcialo mu to wspolpracowac na AGP 4x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 No thx, ale ten problem rozwiązałem, niestety mam jeszcze jeden. A mianowicie wgrywam GTA VC i sobie na relaxie gram i po paru minutach, wszystkie samochody oraz ludzie zmieniają kolory na np niebieski, a potem na np zółty albo rózowy, dodam że problem odnosi się tylko do przechodzniów, głównego bohatera i furek, takich problemów nie mam z terenem, drzewami, wodą itp. Sypią się tylko kolory furek, przechodzniów i mego herosa. Dodam że w innych grach nie mam takich problemów (Q3A, CMR 2) nawet w 3D Marku na demie w loopingu nie ma takich problemów. Niestety wydaje mi się że przyczyna może tkwić w tym że przełączyłem z AGP 2x na 4x, ale musze to jeszcze dokładnie sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...