wadim Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Witam mam pytanko przyszedł do mnie kumpel i sie pyta o tania i dobra płyte pod THOTRONA 2000 XP bo właśnie ma zamiar zmienic z celerona 1.8 :) Wiec was drodzy koledzy prosze o rade czy ten EPOX bedzie dobry do OC. Czy ma on funkcje ustawiania FSB co jeden i do ilu mozna max ustawic napiecie?? Płyta ma fsb 400 z tego co przeczytałem wiec taki thorton powinien ładnie poleciec ale niestety kolega ma codegena wiec musze mu chyba jeche poradzic zmiane zasilacza :) czy ktos urzywa na tej płycie codegena 300 i czy startuje wszystko?? narazie musiał by sie obyc bez OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Czy ma on funkcje ustawiania FSB co jeden i do ilu mozna max ustawic napiecie??Takie informacje znajdziesz w instrukcji obsługi, którą możesz sciągnąć ze strony Epoxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 napiecie do 2.2v, pamieci do 2.9 , chipsetu do 2v, fsb co jede do 250, ale codegena niech na tym nie trzyma ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 nOrbi czemu nie Codegen?? będą skoki napięcia, ciśnienia i adrenaliny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 DoctorPulse - hehe no beda ;) ja mialem na poczatku codegenika 300 to podczas 3dmarka sie zwieszal ;) potem na noname 350 bylo lepiej przez 2 tygodnie po czym znowu podobna sytuacja ;) dopiero przy fortronie 300 sytuacja jest w normie, chociaz czasami jak dam za male napiecie na procka to tez sie zwiesza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Czy epox będzie dobry do OC ?? Kurde, zmieniłem wczoraj z asrocka... EPOX to cudo !!! FSB co 1 mhz, napięcie Vcore 1,4-2,2V , łazi stabilnie. Miałem małe problemy z ustawieniem radeona bo AGP cały czas uparcie twierdziło że jest "off" Najnowsze sterowniki Nforca nie pomagały.... Dopiero po zainstalowaniu tych z płyty wszystko wróciło do normy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Niech kumpel bierze Epoxa i cieszy się radosnym kręceniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 nie chce zakładać nowego wątku wiec zapytam tutaj... 1. Jest jakiś program dla tej płyty (8rda3i) którym można pod windowsem zminiać VCORE ? Kiedyś zdaje sie czytałem że do któregoś epoxa coś takiego jest, tylko nie umiem już znaleźć jak sie to nazywa i do jakiej to jest płyty... Jeśłi ktoś o takim cudzie wie to prosze tylko o nazwe.... 2.Szukam jakiegoś dużego tematu o tej płycie (ogólnie od RDA) i jakoś nie potrafie znaleźć... To chyba tyle... UPDATE TEMAT ZNALAZŁEM W STATYSTYKACH FORUM... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 nie chce zakładać nowego wątku wiec zapytam tutaj... 1. Jest jakiś program dla tej płyty (8rda3i) którym można pod windowsem zminiać VCORE ? Kiedyś zdaje sie czytałem że do któregoś epoxa coś takiego jest, tylko nie umiem już znaleźć jak sie to nazywa i do jakiej to jest płyty... Jeśłi ktoś o takim cudzie wie to prosze tylko o nazwe.... 2.Szukam jakiegoś dużego tematu o tej płycie (ogólnie od RDA) i jakoś nie potrafie znaleźć... To chyba tyle... UPDATE TEMAT ZNALAZŁEM W STATYSTYKACH FORUM... :) Zapodaj link. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26241 o epoxach RDA... Programik już też znalazłem :) Fajne cacko !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 witam czy może ktoś wie jak ustawić w biosie parametry: Memory frequency jest od 50%-200%,lub auto AGP frequency:50MHz-100MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Tak płyta tania i dobra tylko tez zasilacz. Mialem tez codegena 300 W na napedzal 1700+@2200+ i po miesiacu zaczel sie problemy. KLasyczny to chyba bedzie dziwne zachowanie przy prubie wylaczenia prze przycisk power czasem trzymac trzeba bylo z 15 sekund innym razem gasły diody wentylatory chodzily dalej chodzc monitor tez nieswiecil. Lepiej zmien go na cos wiare taniego np. modecom 350 W. Jezeli chodzi o te ustawienia z poprzedinej wypowiedzi to : Memory frequency auto - athlony lubią prace synchroniczną, czyli pamieci bedą 2*190 u ciebie. AGP frequency:66 MHz zwiekszenie nawet do 83 (bo tyle prubowalem) nic prawie nie daje jesli chodzi o 3dsmarka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendan Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Siema ! Nie chcialem nowego topica zakladac a tez mam Epoxa. Oto malutki problem. Mam Athlona XP 2400 (15*133). Wszystko dziala ok. Plyta taka jak w podpisie. Jak probuje go puscic na 166Mhz (15*166~2500mhz) to komp sie wlacza na ... 83 Mhz fsb :-| a pamiec zamiast na 400 to smiga na 333 mhz (no tak powinno byc przy fsb 166). No i dziwne - przy tym ustawieniu o polowe mi spada fsb procesora do tych 83mhz i mam atka 1125mhz :/ Dalem napiecie na 1,7 no ale dalej nic. Teraz chodzi na FSB140 (2100mhz) i jest stabilny, ale chcialbym troszke wiecej sprobowac bo chyba mozna wyciagnac jeszcze cos z tego sprzetu (GF na 499|880). Jakies pomysly co do tej magistrali 83 ? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 witam czy może ktoś wie jak ustawić w biosie parametry: Memory frequency jest od 50%-200%,lub auto AGP frequency:50MHz-100MHz Ja ustawiam memory na wartość 100% - wtedy procek chodzi synchronicznie z pamięciami. AGP na normalinie 66Mhz, ale tam nic nie zmieniałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...