lukirg Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Witam! Kupilem radiator na proca Arctic Cooling Cooper silent 2 TC rev.2 i dostalem z nim paste silikonowa tej firmy (50% silicone , 20% carbon, 30% metal oxide included). Po poprzednim coolerze titana zostala mi srebrna pasta (TTG-S104). Moje pytanie jest nastepujace: ktora paste lepiej polozyc / na ktorej bedzie nizsza temperatura??. Odrazu mowie ze szukalem na forum ale nic nie znalazlem! Sprawdzil bym metoda probi bledow ale tej srebrnej titana zostalo mi juz niewiele i wolalbym jej nie tracic! prosze o szybka odpowiedz bo chcialbym zamontowac ten cooler jak najszybciej!! Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz!! Łukasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darro Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Hmm szczerze mowiac nie wiem z czego do konca sklada sie ten titan, ale jesli ma nawet jakies minimalne zawartosc srebra to powinien byc lepszy. I pamietaj, naprawde cieniutka warstwa na proca, juz nie chodzi nawet o to, ze gdzuies sie moze wylac ta pasta i spalic proca ale za duzo pasty to tez nie dobrze bo wlasciwosci termoprzewodzace sie pogarszaja. A moze niedlugo bys sie zaopatrzyl przynajmniej w Arctic Ceramique http://www.cooling.pl/product_info.php?man...products_id=152 ? niedrogo a dobrze:) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 tak przy okazji, miał ktoś styczność z pastą cooler master premium??? po kolorze to chyba na miedzi jest oparta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darro Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Niestety, ale polecam ci moze Arctic Silver 5 lub OCZ Ultra 5+ http://www.cooling.pl/product_info.php?man...products_id=528 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 ej ta pasta titana jest nowa, w tubce?? nie wiem czemu ale jakos mi przez mysl przeszlo ze ty mozesz chciec radiatorek zamontowac na starej pascie... ja jak zmienialem to tez miealem wczesniej srebrna, tylko raczej juz zjarana -> sam proszek jak zdjalem radiator. BTW: polecam Arctic Ceramique, od AS5 nie jest gorsza, a prawie o polowe tansza!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 z tych co podałes to titan jest lepszy wiem bo stałem przed taką samą sytuacją jak ty teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukirg Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 ok dzieki ale juz sobie poradzilem :) napisalem w temacie "pilne" czyli chodzilo mi o szybka odpowiedz (temat zalozylem 2 dni temu :P ) Proca posmarowalem oczywiscie Titanem. Pozdro i dzieki za odpowiedzi!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...