mafia35 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Problem polega na tym ze po flashu biosu niedostepne mam AGPx8 tylko na sztywno x4; wylaczone jest takze FW i SBA. Probowalem naprawic to x-bios editorem ale nic - dalej kaszana. Karta ogolnie dziala w porzadku nie zawiesza sie, artow tez nie ma. Jak moge zmienic AGP i wlaczyc FW & SBA? Moze trzeba zedytowac bios hex'em? Czy ktos z was moze rozwiazac ten problem? Karta: Asus V9950GE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Problem polega na tym ze po flashu biosu niedostepne mam AGPx8 tylko na sztywno x4; wylaczone jest takze FW i SBA. Probowalem naprawic to x-bios editorem ale nic - dalej kaszana. Karta ogolnie dziala w porzadku nie zawiesza sie, artow tez nie ma. Jak moge zmienic AGP i wlaczyc FW & SBA? Moze trzeba zedytowac bios hex'em? Czy ktos z was moze rozwiazac ten problem? Karta: Asus V9950GE Najpierw przetestuj osiągi karty jakimś markiem. Może się okazać, że nowa karta mimo AGPx4 (x8 to zwykła ściema) i braku SBA oraz FW będzie działała szybciej niż na starym biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 W marku 2003 mam ~6000 pkt. (wczesniej mialem ~5200)... Ale to poczucie AGPx4, brak FW i SBA mnie wnerwia :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 W marku 2003 mam ~6000 pkt. (wczesniej mialem ~5200)... Ale to poczucie AGPx4, brak FW i SBA mnie wnerwia :-( Więc jest wyraźnie szybciej (tyle ile powinno być na @karcie). AGP, FW i SBA to tylko czysty marketing w tym przypadku (co zresztą widać). Jak bardzo ciebie to wnerwia, to wróć do starego biosu i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Nie no... Podoba mi sie napis nVidia GeForce FX 5950 Ultra na starcie :-) Jak wroce do starego biosu to timingi na pamieciach sie zmienia i juz nie bedzie tyle MHz :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Nie no... Podoba mi sie napis nVidia GeForce FX 5950 Ultra na starcie :-) Jak wroce do starego biosu to timingi na pamieciach sie zmienia i juz nie bedzie tyle MHz :-( zrób sobie kupke i napisz do kasi skoro masz takie problemy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...