Juziu Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Kupuje płyte główną (Abit NF7-SL) i jako ze ma ona obsługe SATA, to musze dobrac odpowiednio zasilacz z takową wtyczką. Moim upatrzonym modelem był popularny - Chieftec-HPC360-302DF, ale ostatnio buszując po internecie znalazłem bardzo cieawy, niebieski, swiecący :D , o podobnej cenie zasilacz - Modecom CWT350 BDP http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas..._CWT350BDP.html ://http://www.benchmark.pl/artykuly/te...CWT350BDP.html który prawdopodobnie niewiele ustępuje wyżej wymienionemu. W związku z tym 2 pytania. Czy jest on wyposazony w wtyczke SATA i czy polecacie go gdyby miał w zastępstwie za Chiefteca? Jezeli odradzacie prosze o jakiś argument :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 mialem nieprzyjemnosc obcowania z tym zasilaczem. zachowywal sie on gorzej niz fortron 300w i wrocil do sklepu. za ~250pln proponuje neoteca 3800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 mialem nieprzyjemnosc obcowania z tym zasilaczem. zachowywal sie on gorzej niz fortron 300w i wrocil do sklepu. za ~250pln proponuje neoteca 3800.za 240zl masz chiefa 360df od sirteca wiec masz pewniaka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 dla mnie heotec jest tez pewniakiem a ma duzo mocniejsza linie 12V a teraz to podstawa. niestety chieftec na tym polu jest cieniutki ze swoimi 15 czy 16A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 dla mnie heotec jest tez pewniakiem a ma duzo mocniejsza linie 12V a teraz to podstawa. niestety chieftec na tym polu jest cieniutki ze swoimi 15 czy 16Awez mnie niemiec nie rozsmieszaj ta twoja 400 huntkeya na 100% by wymiekla z fortronem 400pfn ktory niby ma gorsze amperarze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Mam modecoma 350W BDP. Jestem zadowolony. W miarę cichy, stabilne napięcia. Nie ma wtyczki SATA. Jak bym miał go zmieniać to na Tagana, bo chieftec df nie wydaje sie być w czymkolwiek zasadniczo lepszy. Niemiec - może miałeś po prostu pecha i trafił Ci się walnięty egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Mam modecoma 350W BDP. Jestem zadowolony. W miarę cichy, stabilne napięcia. Nie ma wtyczki SATA. Jak bym miał go zmieniać to na Tagana, bo chieftec df nie wydaje sie być w czymkolwiek zasadniczo lepszy. Niemiec - może miałeś po prostu pecha i trafił Ci się walnięty egzemplarz. Przyłączam się - też mam modecoma od 4 miechów i chodzi jak złoto ..... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 jeszcze sie nieskapnelidcie ? on tak musi mowic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 jeszcze sie nieskapnelidcie ? on tak musi mowic :lol:o czym ty wogole pierdzielisz?? masz jakies problemy czy co? chcesz o tym porozmawiac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 jeszcze sie nieskapnelidcie ? on tak musi mowic :lol: 8) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 dla mnie heotec jest tez pewniakiem a ma duzo mocniejsza linie 12V a teraz to podstawa. niestety chieftec na tym polu jest cieniutki ze swoimi 15 czy 16A jeżeli ktoś ma czas bo z tego co wiem dostawa koniec lipca początek sierpnia pierwsza partia Juziu byłbyś pierwszym userem z tą zasiłką, mógłbyś zapodać jakieś wiarygodne info :D może się jednak zdecydujesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Mam tego modecoma, ale wersję czarną z czerwonym podświetleniem. Jestem z niego bardzo zadowolony. Napięcia trzyma oki i jest cichy, a z tyłu wygląda jakby się coś paliło hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 cyganos king => czesc zasilek jest juz porozsylana po ludziach jak i po redakcjach. gdzies juz jest jeden test tylko przyznam sie, ze nie pamietam gdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 artykuł jest na frazpc.pl ale ja wolę info od użytkowników jednorazowy test nigdy nie będzie tym samym co normalne codzienne uzytkowanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 dla mnie heotec jest tez pewniakiem a ma duzo mocniejsza linie 12V a teraz to podstawa. niestety chieftec na tym polu jest cieniutki ze swoimi 15 czy 16A myslalem ze chieftec 360W df ma 17A na 12V :idea: bo o takim byla tu mowa ja chcialem tego chefa 1135H co ma 18A na 12V, ale to przeciez tylko liczby, co z tego ze ten neotec ma >20A Popieram trzeba poczekac az go ktos przetestuje w warunkach domowych bo te testy ostatnio staja sie troche komercyjne :arrow: Jak neo wypadnie dobrze to wypruje z siebie to 300 pln zamiast na 420W chefa. Ale tu mowa byla o modecomie vs chef. wiec co powiecie o tym : http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...com_350GTF.html Podobno to Fortron, w testach ciut gorszy od tego BDB ale tanszy o 100zl I co na to powiecie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Też dobry i raczej wart swojej ceny. Na allegro można nabyć fortrona o podobnych parametrach za ~ 90zł, ale bez 3-letniej gwarancji i w sumie nie do końca wiadomo, czy nowy czy odnawiany. Z tym, że raczej wolałbym dołożyć do CWT BDP lub 302 DF. A najchętniej to Tagana 380W. Wiem, że droższy, ale jeśli zależy Ci na ciszy (i nie rozstawanie się z gwarancją) to jest w tej cenie raczej bezkonkurencyjny. Co do neotec - raczej poczekałbym na testy, poza tym jeśli dobrze doczytałem to "marka" ta jest robiona tylko na rynek polski a to jest trochę podejrzane.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_zero Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 jurek911 tak ten modecom ma identyczne parametry jak fortron 300w bt/gtp i zreszta w srodku wyglada rowniez niemalze identycznie :) wiec jaki jest sens kupowania modecoma za 150zl jak mozna kupic fortrona za 74zl? ja posiadam model bt wlasnie z allegro i jest on o wiele cichszy niz wspomniany modecom - moj kumpel go ma i wiem jak pracuje, a i oba trzymaja bdb napiecia - zero restartow nawet przy bardzo mocnych kompach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 CHIEFTEC 420 to tylko kręcona 360.mam 360 360-320 DF.jest ok.mam ABIT NF7(-s) ,A2500 barton 2x nagrywarka i idzie ok do tego masa wiatraczków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Spoko jak sie znajdzie glupi co mojego Huntkey'a kupi :twisted: to biore tego Forcia :P ps tylko ja bym wolal nowy model z gwara, czy ktos wie gdzie takiego mozna kupic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Ten ModeCom 350GTF to właśnie jeden z nielicznych fortronów ze sklepu z gwarancją. A w komputroniku kosztuje 135zł. W innej postaci nowych, sklepowych fortronów nie widziałem. P.S. Oczywiście ModeCom ma w swojej ofercie jeszcze inne fortrony, ale tamte są już znacznie droższe.... (za wyjątkiem tańszej 300W :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 A co wlasciwie jest z tymi polskimi fortronami :?: ktos mi rzekl, ze one sa poserwisowe :? :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 A co wlasciwie jest z tymi polskimi fortronami :?: ktos mi rzekl, ze one sa poserwisowe :? :? :?no a jakie myslisz w polsce nie ma dystrybutora fortrona oficjalnego ;) sa ta zasili za z achodniej granicy a czy poserwisowane kup a samemu sie przekonasz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 niewiem jak mode com ale chieftec jest głośny i nizabardzo trzyma 12 V. Mam 360 1136H chiefteca i jestem niezadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 moj fortron 300W to byla nowka, sam zrywalem z niego plabe gwarancyjna producenta :D jurek911 => liczby liczbami, ale przy firmowych zasilaczach dosc duzo mowia o jego osiagach. co Ci nie pasuje w tym bs3000?? BTW. juz w proline pojawily sie neoteci i maja status "w transporcie" i sa tansze niz przypuszczalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...