Skocz do zawartości
Gość Dabek

Mam kingstony, a pokazuje mi Samsungi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pamięci KINGSTON KVR400X64C3/256, ale w aidzie pokazuje mi Samsungi i tak samo mam w CPU-Z, czemu tak jest. Napewno mam kingstony, nie zrobili mnie w konia w sklepie mam pudełka i spradzałem nalepki na kościach. 8)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha inni mają też Kingstony i pisze im, że mają kingstony. To dobrze, że pisze mi Samsung??

Wydaje mi sie że lepiej. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz Kingstony na koostkach Samsunga - Kingston robi swoje pamieci na roznych kostkach. Na Twoich pisze Kingston, poniewaz czesto kostki sa oznaczane jako Kingston, ale tak naprawde to zupelnie cos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha to dobrze mi sie trafiło, czy źle??. Jade teraz synchronicznie z FSB 166MHz. Mam timingi 7-3-3-2,5, czy to dobre. Szukałem po forum, ale było tylko na FSB, a narazie nie podkręcam proca. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wykrywa normalnie kingston KVR ....... a kostki są infineon, podobnie na identyko kingstonkach value ale na samsungach aida/everest pokazywała kingston i tak powinno pokazywać. te value sąna inf (rzadkie) i samsungach bo kingston sam nie roki pojedynczych kostek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że są też takie Kingstony co moje, ale mają CL 2,5 na FSB 200 i CL 2 na FSB 166. A moje mają CL 3 na FSB 200 i CL 2,5 na 166. Bedza mi chodzily 6-2-2-2, bez podnoszenia napięcia. Najlepiej było by gdybym popróbował i sam wybrał najlepsze timingi, ale sie boje, że coś sie stanie (CodeShit 300W).

Na Aidzie mam 2461/928. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że są też takie Kingstony co moje, ale mają CL 2,5 na FSB 200 i CL 2 na FSB 166. A moje mają CL 3 na FSB 200 i CL 2,5  na 166. Bedza mi chodzily 6-2-2-2, bez podnoszenia napięcia. Najlepiej było by gdybym popróbował i sam wybrał najlepsze timingi, ale sie boje, że coś sie stanie (CodeShit 300W).

Na Aidzie mam 2461/928. 8)

Raczej nie pojda na takich timingach. Probuj smialo, watpie zeby przez @ pamieci siadl zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz trafić KVR400 CL3 żeby chodziły na 2-2-2-6/11 to wręcz cud. Większość niestety max 2-2-3-6 lub 2-3-3-11 i to na 2,9V. Cienizna.

Skonczyly sie pewnie te na BH-5/BH-6 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi