Skocz do zawartości
wilk100

mam 200000 pkt w swojej noki a ty..... ?

Rekomendowane odpowiedzi

SPMark04 - benchmark telefonów

Futuremark - znany twórca "3D Mark'ów" i "PCMark'ów" dla pecetów - zdecydował się wpędzić w obłęd testowania również posiadaczy telefonów komórkowych. Co raz to nowsze modele telefonów wyposażane są w zaawansowane chipy graficzne 3D, zatem można je już "zbenchmarkować". SPMark04 testuje ogólną wydajność, wydajność 2D i 3D grafiki, oraz żywotność baterii.

Można go używać na telefonach wyposażonych w system Symbian 6.1/7.0, potrzebuje 1.2 MB wolnego miejsca w pamięci i 3MB pamięci podczas testowania. Szczegółowe informacje o programie na stronie www.futuremark.com/products/spmark04. Natomiast na stronach www.elitebastards.com można przeglądnąć pierwszy test telefonów Nokia 7610, Nokia 6600 i N-Gage.

i teraz bedzie Kaziu a ile masz na swojej Nokii bo ja wyrwalem 2000 pkt

heheh bez kitu ale wydajnosc baterii ok czy test jak telefon laczy sie z nadajnikiem ale grafika 3D . No coz zacznie sie pewnie podkrecanie ,WC for Nokia hhehe . Chyba jestem staroswiecki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może w końcu przyjdzie moda, na OC komórki...Tak, każdy "eee...a po co :?: " Teraz jest powód ;) Szkoda na N7650 nie pójdzie :( Sam bym się pościgał ;]

UPDATE: Jednak idzie, tylko ja nie wiem jak z tą pamiecią zrobić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anyone who has used 3DMark 2000 will notice that the 3D game test has more than a passing resemblance to the first game test in that benchmark, feature helicopters flying around a 3D landscape, firing missiles and the like.

Dołączona grafikaDołączona grafika

SPMark's 3D game test in action

Dołączona grafika

Za kilka lat benchmarki na komórki pewnie będa takie same jak na PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze juz konkurs ogłośmy na WC do Nokii.

ale zanim to nastapi trzeba softłerowo NokiaTuner 0.9 Beta :)

pozniej miedziany zalman tu i i tam przykleic .

ps.Panowie to jest pomysl zima bedzie a kieszeni grzac będzie :)

Pokrowce nie wskazane

oto mój patent :) Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze juz konkurs ogłośmy na WC do Nokii.

ale zanim to nastapi trzeba softłerowo  NokiaTuner 0.9 Beta :)

pozniej miedziany zalman tu i i tam przykleic .

ps.Panowie to jest pomysl zima bedzie a kieszeni grzac będzie :)  

Pokrowce nie wskazane

oto mój patent :)  http://www.lodz.mm.pl/~wilku/new_se.jpg

Eee.. ale to nie nokia ;/ Ale pomysl niezly.. Ale czy to uciagnie pasywne chlodzenie ? No nie jestem taki pewny.. Daj na to moze jakiegos Papsta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadacze Noki 7650, mogli byście podać wyniki bo szkoda mi usówać wszystko tylko po to żeby Benchmarka odpalić :roll:

Puki co każdy ma 104MHz procka i 8MB Ramu więc wyniki pewnie identyczne będą...

Jakby co to napiszcie od razu jaką wersję oprogramowania macie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadacze Noki 7650, mogli byście podać wyniki bo szkoda mi usówać wszystko tylko po to żeby Benchmarka odpalić :roll:  

no ludzie a jenak zaczelo sie :)

Eee.. ale to nie nokia ;/ Ale pomysl niezly.. Ale czy to uciagnie pasywne chlodzenie ? No nie jestem taki pewny.. Daj na to moze jakiegos Papsta Very Happy

mam papsta ale 80 -ke a na na 3,6 V nie pojdzie albo bedzie noiseless hahahahahah

dobra dobra my tu sie smiejemy a zobaczymy jak na forum pojawia sie posty typu:

-jak wyciszyc 7650 ?

-7650 150 MHz!!! Kto da wiecej ?

- Nokia XXX tnie mi sie Doom 4. Pomóżcie !!!!!

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ram masz na CL2 czy 2.5 ? W sumie to podciagnij troche FSB i zmniejsz timingi.. :D Ciekawe czy wypuszcza nowa wersje BH5 na komorke ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja poczekam aż wyjdzie benchmark na kuchenki mikrofalowe 8)

To se wyobraz.. Zeby otworzyc lodówke musisz najpierw uruchomic windowsa ;]

powodzenia smierc głodowa bo windows zaliczył bsoda :D

ten pomysł to już chyba troche przesada tak jak zapalniczka thermaltejka do kompa ( chciaz pale ) ale to [ciach!]o jednym slowem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wyczytałem to do użytku prywatnego ma wyjść dopiero w 3 Kwartale 2004r. więc sobie jeszcze poczekamy... Oby nie tak jak na DNF ;)

PS. A może benchmark dziewczyny :?: ;) To by się działo... :twisted: (Oj dziewczyny tylko mnie nie osklapujcie za takie pomysły, przecież wiecie, że to joke :) ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy sie śmiejecie z podkęcania komórek. Zobaczymy za rok albo dwa kiedy będzie topic ,,Podkęciłem swoją komórę o Xmhz" a odpwiedź to słabo bo ja swoją o Ymhz, i inni zaczną podawć o ile. Albo ile masz ramu w swojej komórce, albo jaki masz dysk przecież już powstał dysk do komórek co ma 4Gb niedługo zaczną go seryjnie montować do kmórek. I wtedy ja wam przytocze cytat z waszego niewierzenia w rozwój techniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tu w Boulderdasha i Tetrisa na komórce zagrywam... Co do komórek, to jeszcze poczekamy ... Na razie są palmofony - tak powinno się to ustrojstwo z np. Symbianem nazywać - są też dość drogie - chociaż w porównaniu do palmtopa za parę tys zł - nie jest tak źle, operatorzy dają niższe ceny - ale patrząc jak przez rok rozwinęły się komórki, to pewnie za 2 lata będę na coś takiego wymieniał...

A same palmtopy - z zegarami 400MHz i 32MB RAM, to już mozna coś pokazać - jeszcze jakiś akcelerator 3D i gierki będą mykać pięknie... Na palmach i palmofonach chodzą emulatory np. Commodore 64, więc już jakiś początek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi