Skocz do zawartości
hapek88

Nowa zasilka - pros is dead :(

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji witam wszystkich przy moim pierwszym poscie na forum :).

Wymienilem sobie obudowke a wraz z nia zasilke z Megabyte300 na Ultra-Media 400W :(. Moj byly broc to co w podpisie. Spalil sie po wymianie zasilki. Jestem jescze lama w tych sprawach i mam pytanie. Czy to moglo stac sie dlatego ze zasilacz dedykowany jest pod pentiawke 4 ( tak pisze na zzasilaczu) ?

W starym zasilaczu mialem jedno wyjscie do plyty glownej, a wtym nowym sa dwa (dodatkowe jest to 4pinowe). Trzeba podlaczyc te dwa czy jedno wystarczy ?

Chce sprawic sobie bartonka 2500+ i wole sie spytac niz go spalic :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienilem sobie obudowke a wraz z nia zasilke z Megabyte300 na Ultra-Media 400W :(. Moj byly broc to co w podpisie. Spalil sie po wymianie zasilki.  Jestem jescze lama w tych sprawach i mam pytanie. Czy to moglo stac sie dlatego ze zasilacz dedykowany jest pod pentiawke 4 ( tak pisze na zzasilaczu) ?  

W starym zasilaczu mialem jedno wyjscie do plyty glownej, a wtym nowym sa dwa (dodatkowe jest to 4pinowe).  Trzeba podlaczyc te dwa czy jedno wystarczy ?  

boto shity nie zasilki :) kup jakiegos modecoma chief itd a jaki zalezy od tego ilemasz kay ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc spalil sie prawdopodobnie dlatego ze miales h** [ch**] zasilke i pewnie poszlo za duzo V na procka i papa :lol:

zle podlaczyles kable :?: no nie wiem jak wczesniej chodzilo to chyba nie a pozatym trzeba byc kompletnym :lol: zeby je zle podlaczyc

dodatkowa wtyczka 4-pinowa (jezeli masz na plycie gdzie podlaczyc) czesto poprawia stabilnosc, daje wyzsze OC ect.

zanim kupisz nastepnego proca poczytaj o DOBRYCH zasilkach i wymnien swoja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 4-pinowe złącze musisz podłączyć bo to dodatkowe napięcie na proca z linii 12V ( jak podkręcisz proc. to w USDM widać jak ładnie skacze ), a poza tym wszystkie płyty z nForce mają już to złącze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 4-pinowe złącze musisz podłączyć bo to dodatkowe napięcie na proca z linii 12V ( jak podkręcisz proc. to w USDM widać jak ładnie skacze ), a poza tym wszystkie płyty z nForce mają już to złącze.

puknij sie :D asus np nie ma:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienilem sobie obudowke a wraz z nia zasilke z Megabyte300 na Ultra-Media 400W :(. Moj byly broc to co w podpisie. Spalil sie po wymianie zasilki.  Jestem jescze lama w tych sprawach i mam pytanie. Czy to moglo stac sie dlatego ze zasilacz dedykowany jest pod pentiawke 4 ( tak pisze na zzasilaczu) ?  

W starym zasilaczu mialem jedno wyjscie do plyty glownej, a wtym nowym sa dwa (dodatkowe jest to 4pinowe).  Trzeba podlaczyc te dwa czy jedno wystarczy ?  

a mozesz napisac czy wyjmowałes z plyty procka i potem go wsadzales i co jeszcze robiles innego z kompem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8rda3i do pracy nie potrzebuje dodatkowego zasilania (wtyk 12V), mam takowa i 3 miesiace chodzila bez tego, zmienilem zasilacz wlozylem ta wtyczke i nie widze roznicy, poczytaj temat o 8rda3i, ludzie roznie sie o tym wypowiadaja, niektorym po wyjeciiu tego 12v zwiekszyly sie mozliwosci oc, troche to dla mnie dziwne ale wystapilo to u kilku osob.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi