sstary Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No wiec jest tak, mam wielki problem z wlanczaniem kompa, bo jak sie wcisnie "guzika" to chwile slychac rzygotanie i cisza, dopiero trzeba wylaczyc i odrazu wlaczyc zeby zaskoczyl, nie wiem czemu ale mnie sie zdaje ze to chodzi o integralnosc grafiki z plyta, bo jest na plycie(ms7308et) zintegrowana, a ja nie chcialem miec tego syfu i wpakowalem mniejszy syf:) Rive 2 16mb pci i wylaczylem w biosie grafike(tzn zmienilem z AGP na PCI), no i od tego czasu zaczelo mi szalec, a jak przeloze kabelek od minitora na ta karte zintegrowana to wlacza sie normalnie! I o co chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Sprawdź w instrukcji obsługi płyty czy tej zintegrowanej karty graficznej nie trzeba dodatkowo wyłączyć zworką na płycie głównej. I skasuj jeden z tematów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 rivka może byc uwalona. pożycz od kiegoś fumfla i sprawdź. pozatym to zmiana w biosie powinna być z "on board" na slot w którym masz osadzoną rivkę. nie znam twej płyty ale powinna być też opcja wyłączenia zinta. jeżeli nie wyłączysz integry a riva odpali -> nic sie nie stanie, będziesz miał poprostu obsługę dwóch monitorów. @Złoty - nie spotkałem sie w integrch ze zworą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sstary Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 no niby mam 2 monitory ale jak mam zainstalowane sterowniki ze zintegrowanej i wloze rivke to rivka dziala a zintegrowana jest jako standartowa karta graficzna pci(vga), wiec ja juz nic nie kumam, a myslalem ze cos wiem o kompach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sstary Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 tak wiec nie widac nic w instrukcji zeby szlo wylaczyc grafike zworkami wiec to nie to, no ale dzieki, nie potraficie mi pomoc, szkoda:) pozdrqawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 a może po prostu "guzik" ci siadł i styki dobrze nie łączą też miałem kiedyś zabawe integra kontra PCI na dwóch płytach i wyszedł remis,jak istalowałem gf2mx na pcchipsie z integra to dałem rade,przełączyłem VGA na PCI + przydział przerwań (auto) a w windzie wyłączyłem integre i chodziło elegancko ale już na ecesie nie dałem rady w ogóle sterów nie przyjmowało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...