topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Mam problem z bardzo niską wydajnością mego FX'a. Karta to GAINWARD z FX 5900 XT. W 3D Marku 2001 ma żenujące 6300 pkt. :cry: Reinstalowalem system, zainstalowalem nowe patch'e do sys'a i nic. Mój komp to: P4 Northwood 1,8 Ghz, ECS z SIS'em 645, 256 Mb DDR, 400 W zasilacz. Co jest nie tak :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Maiden Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Ta karta sama w sobie jest mało wydajna wiec nie ma sie czemu dziwić niestety moze sprzedaj ja a za otrzymane pieniądze kup GF3 lub GF4 ale tylko Ti będą za 100% wydajniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Może puść 2003? U mnie na 2001 przeciętnie 9200 na R9550Xt a na 2003 3200 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 sprawdź czy antyalising i antistropic filtering masz wyłączone i użyj driver clean czy cleaner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Maiden Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Ale ta karta jest sama w sobie mało wydajna a mozliwe ze ma szyne pamięci 64 bo dużo kart z tej serii tak właśnie miało jak napisze jaka ma szyne to bedziemy wiedzieli dlaczego...:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 bartek ty albo lecisz w przysłowiowego .... albo cię udar słoneczny złapał i nastąpiło zaćmienie mózgu i jego totalna destrukcja zamień 5900xt na 3ti lub 4ti będzie 100 wydajniejsze to chyba żart bo inaczej lol dnia i kolejny lol nie ma fx5900xt z szyną 64 bit pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Ma szyne 256 bit tak pisze w RiviaTunerze. A FSAA jest wyłączony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Tak, super, niech kupi 2MX - i ta szyna 64-bit ahahaha... Robiłeś format po zmianie karty ? Jak sie karta sprawuje w grach ? Jaki masz zasilacz (ale raczej masz mało prądożerne części) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zasilacz 400 W. Po zmianie starej karty zrobilem format im ialem 2003 SERVER EE. Ale się kraczylo w Call of Duty (artefaktopodobne) i 6000 w 3d Mark 2001. Kolejny Format = XP SP1 + patch'e, DX 9.0b, Drivery do SIS'a, Najnowsze detonatory. I dalej niska wydajność (ale artefaktopodobnych rzeczy brak). CO DO GIER: w UT 2004 wszystko na MEDIUM chodzi nieżle; w NFS Underground High det. Blur, Light trails = kiepsko nawet w 800x600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Maiden Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=27851174 masz taka kartę?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Nie ja mam 5900XT!!! Ma ona 8 potoków (8x1) i 256 bit. A między 5600XT a 5900XT jest różnica. Ja mam tą : http://sklep.benchmark.pl/pelny_8561.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 nie no napisał przecież że 5900xt od gainwarda a 5600xt to zupełnie inna karta. Bartek wyspij się odpocznij. A zasilacz do niskiego wyniku w 3dmarku nie ma nic wspólnego raczej by mu komp restartował. a karta jest bardzo wydajna nie jest to 9800pro ale jest bardzo wydajna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=27851174 masz taka kartę?? koles pisze po byku w temacie 5900XT, czytaj czasem ze zrozumieniem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Maiden Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 OKO juz jest dobrze kumam pomyliłem sie a moze nie masz zainstalowanych sterowników do AGP ja tak miałem to mi sie wynik dość dużo obniżał zobacz w sterownkach typ magistrali jaki masz czi AGP(pCI MODE) czy AGP BLE BLE BLE BLE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 to wyglada na to ze karta jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a wes ja do kolego jakiegos i zobacz na innym sprzecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 racjonalnie myśląc to jakbys miał w systemie zero sterów do agp kupę śmiecia i stare stery po ati agpx2 to i tak duuużo więcej musi być więc sam niewiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Maiden Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=27851174 masz taka kartę?? koles pisze po byku w temacie 5900XT, czytaj czasem ze zrozumieniem :? Ej czy ty taki brzydki jestes czy nei bo wygląda na to że tak....:P :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Mam nowe detonatory. I drivery do motherborda (AGP117 jakieś najnowsze do AGP). A ma coś do tego AGP Fast Writes??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 I mam AGP x4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Maiden Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Wiesz co załącz i zobacz:D ale co ci isze w sterownikach a moze w biosie masz AGP wyłączone czy cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 o kurfa 1100 zeta za 5900xt nie no 9800pro za tysia można kupić. Oddaj ją do sklepu bierz 1100 zeta i kupuj 9800pro 256 bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 W BIOSIE jest ok. Przegrzebalem caly i wszystko jest wączone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 o kurfa 1100 zeta za 5900xt nie no 9800pro za tysia można kupić. Oddaj ją do sklepu bierz 1100 zeta i kupuj 9800pro 256 bit tyle kasy a taki Gniot hehe :) :lol: :lol: :lol: moze da sie go wymienic na 9800pro 256bit :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 bierz karte do kumpla co ma tez karte nvidi i niech ja wsadzi i bez niczego zapusci demarka zobacz wynik i bedziesz wiedzial wsio... a jak mozesz to moze faktycznie na radzia wymien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Dobra wsadze do mojego drugiego kompa ale tam jesst Celek 1,7 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Tylko troche to potrwa ale on ma tego samego motherboarda (oops). SIC. Zapomnialem... Więc nie sprawdzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 hmmm ja miałem podobny problem z moim prolinkiem 5900xt...w grach bardzo słabe osiagi,ale juz jestem pewnie ze była to win zjedwabiszczonego mobo (via p4x266 jakostak) teraz mam taki sprzet jak w podpisie i cyko wszytsko pięknie,wiec moze to byc kwestia mobo. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Kurka. Sam już nie wiem. Ale jak wymienie na Radka 9800 Pro i dalej będzie do duszy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Wtedy pozostaje już tylko zmiana płyty. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Kurka musze sprzedać tą, mam jeszcze kontroler Fire Wire (3 Porty) i WinFasta GeForce2 MX 32 RAM. Ile za to dostane/ktoś chce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...