Lumperator Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Witam. Męczyłem szukajkę, ale nie znalazłem osoby, która miała taki sam problem (może kiepsko szukałem ^_-). Powiem mozliwie jasno: 1. Uruchamiam kompa 2. Łączę się Neo (standardowym, windowsowym programem) 3. Zapuszczam emule (jak zawsze z resztą) 4. Ide spać, budzę się a Neo rozłączona :| 5. Ponowne łączenie... błąd 721 (ten niby od usługodawcy) 6. Reset kompa 7. Łączenie z Neo i jest OK Tylko problem w tym, że po rozłączeniu nie mam szans uruchmić Neo bez ponownego restartu (i zawsze błąd 721). Normalnie problemy techniczne opisan w 721 są ze strony TP i jakiś tam czas trwają. Nie wiedzieć czemu, taki bład wyskakuje u mnie od tak bez powodu i Neo sie rozłącza. Trochę wkurzające. Wczesniej tak nie miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dm Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Też to dzisiaj miałem.... Olałem to całe oprogramowanie z neostrady i zainstalowałem CiDial 2.3 Wszystko teraz dobrze chodzi :D A więc zrób to samo!! Nie powiem ci skąd możesz go sciągnąć bo ja miałem go na niezbędniku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja programu od TP nie uzywam bo to syf na syfami. Takie akcje dzieją mi się na zwykłym windowsowym dial-up. O dziwo narazie jest dobrze od paru dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freyja Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 lumperator, ja normalnie slowo w slowo mam ten sam problem co ty ;p normalnie jak bym czytala o sobie :-) a ten caly problem jest od neostrady czy u mnie w kompie cos nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Moze sie powtarzam ale poustawiajcie tak jak tu napisalem i powinno byc oki: 1.Problem "niechęci" startu systemu przy włączonym modemie rozwiązujemy wyłaczając w BIOS-ie w zakładce POWER MANAGMENT parametr APM. 2.Modem nie lubi też kart USB PCI - sprawdzone i udowodnione "organoleptycznie"- stare komputery bez USB na płycie głównej , nie licząc dodatkowych - poza plytą główną z USB 1.0 kart PCI z USB 2.0. 3.Problem kart chipem VIA rozwiązuje TPSA - na płycie instalacyjnej jest odpowiedni soft. Jeżeli i to nie pomoże, w PNP/PCI CONFIGURATION BIOS parametr Plug and Play ustawiamy na YES, a jeżeli i to nie pomaga ustawiamy BULK w monitorze modemu i restartujemy PC-ta. 4.W laptopach Toshiba Satellite brak SP3 dla Windows 2000 powoduje ulubiony przez wszystkich "niebieski ekran", a niekontrolowane restarty wyleczy zakup i włączenie modemu do USB HUB-a z zewnętrznym zasilaniem. 5.Jeżeli przyjdzie Wam ochota zwolnić pracę łącza po FTP i HTTP, zainstalujcie sterowniki z wersji niższej niż 2.0.6/ - a propos zwolnienia transferu, w wersjach Neostrada 128 i 320 mamy limity do 5 giga, po ich przekroczeniu polecam Kafejki Internetowe aż do pierszego dnia następnego miesiąca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 ja używam AutoConnect i jest wszystko git http://shider.net/AutoConnect/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...