dmanix Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 mam Epoxa 8RDA+, Athlona 2200+, 256 RAM 333MHz (Kingstony) (1 kosc), defaultowo komp mi chodzi na szynie 133MHz i pamieci tez na 133MHz, chce podkrecic szyne do 166, aby pamieci pracowaly tez z taka czestotliwoscia, ale zawsze jak zmienie szyne z 133 na 166 to komp nie startuje, tylko wydaje glosnie pikanie i trzeba restartowac CMOS-a i loadowac w biosie defaultowe ustawienia, probowalem juz wielu rzeczy, wkladalem kosc RAM-u do wszystkich slotow i zawsze to samo, obojetnie jaki bedzie mnoznik (czy 11, czy 12.5, 13.5) to nic nie zmienia, nawet jak ustawilem szyne fsb na 166, a pamieci na 133 to tez sie chrzanilo, choc szyne moglem podkrecic np na 150, ale wyzej to sie nie daje. Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Cóż... musisz zwiększyć napięcie na procku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 a ja mam inne pytanie, jaka masz serie proca t-bred A czy B , jesli A to nie spodziewal bym sie po tym za wiele, w ogole to 2200+ nie nalezy do demonow OC wiec wcale nie jest pewne ze dojdziesz do fsb 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...