medievil Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Czesc. Zalozylem wlasnie cos takiego na gpu bo wiatrak z niej jest strasznie nieznosny i zaglusza mi nawet ten z procesora (karta jest z prolinka). Niby wszystko ok ale ten zalman strasznie sie grzeje podczas grania wiec dalem na niego CoolerMaster CP5-7JD1B-OL Silent zeby troche studzil. I tutaj mam pytanie: czy ktos ma taki radiator na 4 Ti i czy ma do tego jakies wiatraki i jaki to bedzie mialo wplyw na karte ?? P.S. gralem dzisiaj w chrome i po wyjsciu z gry robily sie male "artefakciki" w menu podrecznym, ale nie wiem czy to przez to wlasnie ze jest ten radiator czy przez gre bo wczytujac ostatniego savea gostek znajduje sie miedzy dachem wiezyczki snajperskiej i nie moze z niej zejsc :lol: (jakis blad gry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Sam Zalman to zdecydowanie za malo :!: 8O :lol: Z D E C Y D O W A N I E !!! Nie jestem w stanie okreslic jak bedzie sie sprawowal z nadmuchem, mysle, ze jak zalozysz cos sensownego to moze pociagnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 no zapodalem tego coolermastera ale i tak nadal jest bardzo cieply ten zalman, a z drugiej strony na ta blaszke "niby miedziana" polozylem drugi wiatrak. To mowisz zeby zalozyc ten oryginalny wiatrak :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Kup jakies miedziany cooler z procka i zaloz go na grafe, albo przerob Silencera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Masz szczęście że po dłuższym graniu ci sie nie spalił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 No masz, masz, ja swojego "kanapkowego" Zalmana 80c-HP zalozylem na GF4Ti i bez nawiewu, przy podkreconej karcie walil artefaktami, wiec miales sporo szczescia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 ten zalman jest dobry pasywnie ale na gf 2 mx wiec z twoim gf4 ti bym sie dalej tak nie bawil :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Mi GF4 Ti 4400 chodził bez problemu ponad pół roku na Zalmanie z rurą cieplną.Sprzedałem na allegro i chodzi dalej....Dobrze założony Zalman spokojnie wystarczy na GF4Ti. Ten z TOPIC-u ze skrzydełkami to faktycznie za mało na tę karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Mi GF4 Ti 4400 chodził bez problemu ponad pół roku na Zalmanie z rurą cieplną.Sprzedałem na allegro i chodzi dalej....Dobrze założony Zalman spokojnie wystarczy na GF4Ti. Ten z TOPIC-u ze skrzydełkami to faktycznie za mało na tę karte.no właśnie sie zastanawiam czy mam kupic od kumpla zalmana z rurka cieplna bo mi chlodzenie pada :) co wy poradzicie?? warto?? do tego radiatorki na pamieci za 17 zł na allegro styknie?? acha i czy pasuje ten zalman pasywny do wszystkich geforców z serii gf 4 tit 4200 ja mam akurat Creative ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 he he zobacz co ja dalem na swojego :D wczesniej byl ten zalman 80C ale zalozylem cos takiego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 A ja u siebie mam to: :D 600cm^2 ;) z 80*80@5v spisuje sie świetnie. bez nawiewu w 2d moze i by działało, ale w 3d radiator parzy[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 hmm taki zalman to dię do d nadaje :D:D:D:D przecież to jest na mostek północny :D:D:D Ty lepiej zrób coś takiego jak PIPANOL-PL lub JA Rdzeń podkręcony o ponad 180 mhz a jak dotykam radiatora to zimny :D:D:D Moje chodzenie kosztowało mnie 20zł + pasta termoprzewodząca + 2h przycinania wiercenia i szlifowania :D A jest midzio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 hehehe dzieki za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 e, tam. Ja na moim Radeonie 8500LE mialem Zalmana NB32J i jakoś wystarczał nawet w trybie 3D! Nie zgadzam się z opinią, jakoby ZM-NB47J przy DOBRZE WENTYLOWANEJ OBUDOWIE był za słaby! W końcu jest większy od "32" a taki GF4TI nie pobiera dużo więcej prądu od Radeona 8500! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...