Skocz do zawartości
medievil

Gf 4 Ti a Zalman ZM-NB47J ??

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Zalozylem wlasnie cos takiego na gpu bo wiatrak z niej jest strasznie nieznosny i zaglusza mi nawet ten z procesora (karta jest z prolinka). Niby wszystko ok ale ten zalman strasznie sie grzeje podczas grania wiec dalem na niego CoolerMaster CP5-7JD1B-OL Silent zeby troche studzil. I tutaj mam pytanie:

czy ktos ma taki radiator na 4 Ti i czy ma do tego jakies wiatraki i jaki to bedzie mialo wplyw na karte ??

P.S. gralem dzisiaj w chrome i po wyjsciu z gry robily sie male "artefakciki" w menu podrecznym, ale nie wiem czy to przez to wlasnie ze jest ten radiator czy przez gre bo wczytujac ostatniego savea gostek znajduje sie miedzy dachem wiezyczki snajperskiej i nie moze z niej zejsc :lol: (jakis blad gry)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi GF4 Ti 4400 chodził bez problemu ponad pół roku na Zalmanie z rurą cieplną.Sprzedałem na allegro i chodzi dalej....Dobrze założony Zalman spokojnie wystarczy na GF4Ti. Ten z TOPIC-u ze skrzydełkami to faktycznie za mało na tę karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi GF4 Ti 4400 chodził bez problemu ponad pół roku na Zalmanie z rurą cieplną.Sprzedałem na allegro i chodzi dalej....Dobrze założony Zalman spokojnie wystarczy na GF4Ti. Ten z TOPIC-u ze skrzydełkami to faktycznie za mało na tę karte.

no właśnie sie zastanawiam czy mam kupic od kumpla zalmana z rurka cieplna bo mi chlodzenie pada :) co wy poradzicie?? warto?? do tego radiatorki na pamieci za 17 zł na allegro styknie?? acha i czy pasuje ten zalman pasywny do wszystkich geforców z serii gf 4 tit 4200 ja mam akurat Creative ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm taki zalman to dię do d nadaje :D:D:D:D przecież to jest na mostek północny :D:D:D

Ty lepiej zrób coś takiego jak PIPANOL-PL lub JA

Dołączona grafika

Rdzeń podkręcony o ponad 180 mhz a jak dotykam radiatora to zimny :D:D:D

Moje chodzenie kosztowało mnie 20zł + pasta termoprzewodząca + 2h przycinania wiercenia i szlifowania :D

A jest midzio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e, tam.

Ja na moim Radeonie 8500LE mialem Zalmana NB32J i jakoś wystarczał nawet w trybie 3D!

Nie zgadzam się z opinią, jakoby ZM-NB47J przy DOBRZE WENTYLOWANEJ OBUDOWIE był za słaby!

W końcu jest większy od "32" a taki GF4TI nie pobiera dużo więcej prądu od Radeona 8500!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi