Skocz do zawartości
Marta

Problem z Monitorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam monitor samsunga lcd chciałam przenies wszystko do innego pomieszczenia po ponownym podłaczeniu monitor działa ale nie ma białego koloru jest czerwień co sie mogło stać prosze o pomoc lub dobrą rade Pozdrawiam Marta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  mam monitor samsunga lcd chciałam przenies wszystko do innego pomieszczenia  po ponownym podłaczeniu monitor  działa ale nie ma białego koloru jest czerwień co sie mogło stać prosze o pomoc lub dobrą rade Pozdrawiam Marta

Jeżeli masz go podłączony przez kabel cyfrowy to spróbuj podłączyć na kablu analogowym lub podłączyć do komputera inny monitor :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biały kolor jest tworzony poprzez połączenie trzech barw podstawowych przenoszonych z kompa do lcd za pomocą kabla sygnoałowego.

uwaliłaś kabelek i nic więcej.

wystarczyło mocniejsze skręcenie....

sprzwdź lcd u kogoś znajomego, jeśli dalej będie to samo to są dwa rozwiązania:

1) jeżeli kabel jest mocowany do monitorka za pomocą wkrętów - kup nowy (pamiętaj by miał dławiki)

2) jeśli natomiast z monita wychodzi zamocowany na stałe kabelek sygnałowy - masz problem - godzina pracy serwisanta kosztuje ponad 40 zł :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi