PPPiotrek Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Mam dwa komputery połączone ze sobą skrętką(kabel krosowany) w obydwu komputerach są karty 10/100Mbps. Kiedy przesyłam pliki transfer jest na poziomie 1 megabajta/s a chyba powinien byś dużo większy mając takie karty. Jaki może być tego powód? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 A obie karty chodzą na 100Mbit? Przy 100Mbitach transfer wynosi ~8MB/s przeważnie, uzależniony jest też od szybkości odczytu i zapisu na medium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PPPiotrek Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Ustawiłem obie na 100. Jeden dysk jest starszy Seagate 13GB a w drugim komputerze nowy dysk Seagate 80GB, nie wydaje mi się ze któryś dysk spowalnia... nawet ten starszy ma transfer przy odczycie/zapisie po kilka MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 To, że są ustawione na 100 nie znaczy, że na 100 chodzą. Poza tym zobacz czy kabel jest dobrze złożony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PPPiotrek Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Kabel wydaje się być ok. Mam XP i na ikonce połączenia pokazuje mi 100 Mb/s..... Hmmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 ten dysk 13gb bedzie mulil. jak jeszcze jest pofragmentowany to juz w ogole mogila.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 poza tym jesli sieciowki sa np realteka (albo zaintegrowane) to pochlaniaja troche mocy obliczeniowej proca, jak zaczniesz cos robic musi zwalniac... jesli bardzo zalezy Ci na duzych transferach warto zainwestowac w jakas lepsza sieciowke (intel, 3com - mozna czasem tanio dostac na allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PPPiotrek Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Okazało się że powodem słabego transferu jest twardy dysk ten 13GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...