R@F@L Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 No wiec mam taki malutki problem. Mam 2 karty sieciowe: jedna Realtek na złaczu PCI a druga zintegrowana na EPOX. Czy jest taka mozliwosc zeby internet podlaczyc normalnie pod karte na PCI (teraz tak mam) i te polaczenie internetowe wyprowadzic na sieciówkę zintegrowaną a potem poprzez kabel sieciowy na drugiego kompa ?? Kombinowalem z jakimiś mostkami i nic z tego :( Ja mam WinXp a drugi komp ma Win98 BTW) nie chce płacić 2x abonament i przez to takie modyfikacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PPPiotrek Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Pewnie że można. 1. W komputerze z internetem ustaw IP i maskę (IP 10.0.0.1 maska 255.255.255.0) na karcie do której masz podpięty drugi komputer. I zainstaluj program do udostępniania internetu np. Sygate Home Network. Program chyba od razu po zainstalowaniu udostępnia internet, bez jakiejś skomplikowanej konfiguracji. 2. Na drugim komputerze ustaw IP 10.0.0.2 maska 255.255.255.0 oraz bramkę jako 10.0.0.1 Powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Cytat Pewnie że można. 1. W komputerze z internetem ustaw IP i maskę (IP 10.0.0.1 maska 255.255.255.0) na karcie do której masz podpięty drugi komputer. I zainstaluj program do udostępniania internetu np. Sygate Home Network. Program chyba od razu po zainstalowaniu udostępnia internet, bez jakiejś skomplikowanej konfiguracji. 2. Na drugim komputerze ustaw IP 10.0.0.2 maska 255.255.255.0 oraz bramkę jako 10.0.0.1 Powinno działać. dzialac powinno. ale czemu pokreciles adresy i maski ?? adres z klasy A, a maska z klasy C ?? po co uzywac takiej klasy adresowej na dwa kompy ? jasne ze mozna..... w zasadzie to sie czepiam. ale to niefajnie wyglada :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PPPiotrek Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Moze nie ładnie ale w każdym razie działa ;) A dla kogoś kto w ogóle nie zna się w temacie sieci takie informacje wystarczą, najważniejsze by działało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...