Skocz do zawartości
tomassini

Która seria Bartonów?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam możliwość zamiany procka Bartona 2500+ AQZFA411RPMW na Bartona 2600+ RIUGAO336EPMW i nie wiem która seria jest lepsza. Kiedyś miałem .pdf'a z opisem oznaczeń ale gdzieś mi się zapodział...

Proste pytanko - nie zamienię siekierki na kijek?

Z góry dzięki za info...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logan"]a ten aqzfa jak ci sie kreci?

Nie kręciłem go jeszcze - musiałbym wymienić bios na płycie, co wiązałoby się ze stratą gwarancji. Na dzień dzisiejszy wystarcza mi nie kręcony Barton2500+ (mam sporo RAM'u i dobrą grafikę). Zastanawiam się co będzie, powiedzmy za pół roku i chciałbym się mieć procesor który potrafi coś więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

banialuki jakies! zmiana biosiu nie wiaze sie z utrata gwarancji!

Żadne banialuki, chodzi o bios zrobiony przez kogoś innego niż producent płyty. Czasem nawet najnowszy fobryczny bios niczego nie wnosi (przykład AsRock).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mieszasz dali ci ludzie odp. po co nowy topik zakładasz?

moderatorzy na urlopie albo trzeba ich zastapić

siedze tu od 04.03 na forum i widze że tu co rok to prorok

moderatorzy na urlopie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki jak ty.. i bez zmiany napięcia leci na 3200... jednak seria z "AQZFA" trzeba podnosić napięcie.. sprawdzałem na moim kompie te dwa procki. Ale to nie jest piosenka, każdy proc (nawet ten co ma te same oznaczenia), kręci się inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki jak ty.. i bez zmiany napięcia leci na 3200... jednak seria z "AQZFA"  trzeba podnosić napięcie.. sprawdzałem na moim kompie te dwa procki. Ale to nie jest piosenka, każdy proc (nawet ten co ma te same oznaczenia), kręci się inaczej.

no racja nawet te same serie maja jakies drobne roznice ja bylem zmuszony podciagnac napiecie a u ciebie na standartowym leci,kupilem go w 40 tygodniu wtedy juz wychodzily z fabryki bodajze zablokowane no ale przeciez na bank kupowalem z zapsow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...