liberator Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zastanawiam sie czy moje temp na cpu sa prawdziwe. Srednio temp mojego cpu wynosi 64 stopnie(barton 2500). Ale ostatnio bawilem sie regulacja obrotow w speedfanie i przez jakis czas wyloczony byl wentyl o czym nie wiedzialem i temp jak sie spostrzeglem doszla do 100 stopni wg speedfana. I komp normalnie dzialal. Mam plyte asus a7n8x. Radiator od spire whisperrock 3 a wentyl to noiseblocker S2. Komp sie nie zawiesza wszystko jest w porzadq. Procesor qpilem 2 tyg temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 a sprawdzales organoleptycznie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Ja dziś w speedfanie wyłączyłem sobie wiatrak na coolerze i zostawiłem tak na 30 sekund :D Temperatura w tym czasie wzrosła o 2 stopnie do 45 :) Ciekawe na czym by sie skończyło :P Pewnei nie powiększałoby się aż tak zbyt szybko bo proc działa na napięciu 1,4 co daje mu troszke chłodu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liberator Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Dotykalem radiator przy cpu i jest goracy nie na tyle zeby sie oparzyc ale naprawde bardzo cieply. Procesor nie jest podkrecany. A kompa skladali mi w serwisie wiec nie wiem na ile dobrze zamontowali chlodzenie na cpu. Wlasnie sie zastanawiam czy to zglosic do serwisu czy olac. Bo za jakies 2 tyg zakladam chlodzenie wodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MATRIX5000 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 jak zakłasz wodne chłodzenie to zostaw to i tak bedziesz pózniej wszystko demontował i od nowa podłaczał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Olej czekaj na WC. A swoją drogą to chyba radiator jest źle założony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Temperatura może być prawidłowa, bo przecież używasz wiatraka, który na max obrotach ma przepływ powietrza rzędu 12 CFM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Moj Zalmanek w duecie z Prescottem 3.2 ma w idle temp. ~53*, zas w stresie dochodzi do 65*. Wydaje mi sie to niemozliwe, gdy go dotykam jest zaledwie letni (i to tylko na spodzie), w idle sklaniajac sie nawet do zimnego :? Paste mam tą, ktora byla dolaczona do box'a. Dodam, ze coller pracuje caly czas na najwyzszych obrotach (czyt. ~2400-2700) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liberator Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 maksymalny przeplyw noiseblockera S2 to 50 CFM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 maksymalny przeplyw noiseblockera S2 to 50 CFMNiestety, chodzi o 50 m3/h (ja chętnie kupiłbym takie cudo, które ma 50CFM przy 2000 obr. :) ). Ja też popełniłem błąd, bo spojrzałem na SE2, który ma max 64m3/h. S2 ma 50 m3/h =~9CFM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liberator Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Artic przy obrotach 1000 ma 12.2 CFM. Wiec Noiseblocker ma CFM ze 30. http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=193. A poza tym zdjelem tego noiseblockera i zalozylem wiatrak od spire whisperrock 3 i temp w tej chwili wynosi 67 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Kurde! Ale namieszałem :oops: Pomyliłem się przy przeliczaniu. 50 m3/h = ~30CFM oczywiście przy 2000obr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Tia... to co wy wiecie o temp na procku 'z serwisu' :D Ja gdy kupywałem swojego, też poprosiłem, żeby złożyli w serwisie (już daaawno;)). Po jakimś ROKU pracy z tym komputerem postanowiłem zainstalować coś do mierzenia temperatury na procku... Patrzę... 80*C. No spoko, powiedziałem. Pewnie się grzeje bo w miarę szybki (1Ghz). Pewnego dnia chcąc zatrzymać wiatrak na procku z nudów palcem urwałem jedną z łopatek. Polazłem do sklepu, kupiłem nowy wiatrak, zdzjąłem stary i... co się okazało? Tak... NIE BYŁO PASTY NA RADIATORZE. A że radiator był czarny to aż się na nim napis z procka wypalił... Zamontowałem nowy radiator, nowy wiatrak i... temp. nie przekracza 60* (RPM 5600). W ogólę cieszę się, że ten procek jeszcze działa i się nie wypalił... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...