peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Witam wszystkich. Jestem nowym uczestnikiem i mam pytanie do bardziej doswiadczonych ode mnie. Mam problem z restartami pojawiającymi się jedynie w czasie gry. Komputer uruchamia się ponownie lub wychodzi do xp. W czasie normalnej pracy ( internet, filmy) pracuje stabilnie. Zdaję sobię sprawę, że tematy restartów pojawiały się już, ja jednak chciałbym poznać wasze zdanie w odniesieniu do mojej konfiguracji sprzętowej. Będę wdzięczny za opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 a przystaw jakis waitrak do tej karty i zobacz czy dalej tak bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Przeleć 3DMark 2001 ze 3 razy i zobacz, czy Cię wyrzuca. Też bym obstawiał zasilacz. Cóż. Ten zasilacz ewidentnie jest za słaby do tego kompa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Przed chwilą włączałem komputer, doszedł do pulpitu xp i się zrestartował. Uruchomiłem go po jakiejś godzinnej przerwie, więc chyba nie był nagrzany czy coś w tym stylu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 zasilacz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 zasilacz lub chłodzenie.. ile masz * na procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Asus Probe pokazuje 50 a Motherboard Monitor i Speedfan 44. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Przed chwilą włączałem komputer, doszedł do pulpitu xp i się zrestartował. Uruchomiłem go po jakiejś godzinnej przerwie, więc chyba nie był nagrzany czy coś w tym stylu?Poodlaczaj nagrywarke i zobacz czy ci wychodzi ? Ale krzycze jak reszta - zasiłka ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Asus Probe pokazuje 50 a Motherboard Monitor i Speedfan 44.A jakie masz napiecia w speedfanie (mernikiem sie powinno) no ale na razie to wypisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Przy tym zasilaczu nie dziwilbym się, że wywala mnie przy nowych grach ale wyrzuca mnie też z Tomb Raider The Last Revelations. Gra jakby nie patrzeć kilka lat na karku ma i raczej dużych wymagań sprzętowych nie potrzebuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 bez obciazenia to o kant d*** rozbic. niech odpali prime95 torture test i wtedy poda napiecia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 bez obciazenia to o kant d*** rozbic. niech odpali prime95 torture test i wtedy poda napiecia!Fakt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 W teście primem miałem napięcia na 12V skakały od 12.85V do 13.1V a na 5V 4.7V 4.82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Przy tym zasilaczu nie dziwilbym się, że wywala mnie przy nowych grach ale wyrzuca mnie też z Tomb Raider The Last Revelations. Gra jakby nie patrzeć kilka lat na karku ma i raczej dużych wymagań sprzętowych nie potrzebuje.Podaj wreszcie te napiecia obciazajac jak ci mowi wojs, a nie gadaj w co grasz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 podałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 W teście primem miałem napięcia na 12V skakały od 12.85V do 13.1V a na 5V 4.7V 4.82A jeszcze 3.3 ? Bo dla mnie to juz w miare jasna sytuacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Więc tak: 12V - przekroczona norma w górę i to ostro. Max to 12,6!!! 5v - za niskie! Minimum to 4,75V! Prawdopodobnie zamiast 3,3V masz 3,10 , bo to typowe dla Codegenów, więc i tu poniżśej normy by było! Jak dla mnie to wystarczajacy sygnał do zmiany zasilacza, no chyba, że chcesz ryzykować. Ceny marklowych zasilaczy naprawde są teraz niskie jak NIGDY dotąd. Już za 60PLN kupisz 300W Huntkeya na Allegro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Więc tak: 12V - przekroczona norma w górę i to ostro. Max to 12,6!!! 5v - za niskie! Minimum to 4,75V! Prawdopodobnie zamiast 3,3V masz 3,10 , bo to typowe dla Codegenów, więc i tu poniżśej normy by było! Jak dla mnie to wystarczajacy sygnał do zmiany zasilacza, no chyba, że chcesz ryzykować. Ceny marklowych zasilaczy naprawde są teraz niskie jak NIGDY dotąd. Już za 60PLN kupisz 300W Huntkeya na Allegro! Amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papik Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Maiłem te same problemy - wymieniłem zasiłke i po kłopocie ... więc jak masz kase to zmień zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Nie pamiętam jaki był dla 3,3V sprawdzę jeszcze raz primem. Alarmy ustawione w motherboard monitor wyskakują tylko dla 12V i dla 5V. Teraz Prime działa przez chwilę i dla 5V wyskakuje alarm, że osiągnięto 4.72V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Z testów które czytałem skusiłbym się na chiefteca lub tagana. Są też te nowe neoteci ale podobno testy są jak na razie mało wiarygodne bo to nowa rzecz na rynku. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Z testów które czytałem skusiłbym się na chiefteca lub tagana. Są też te nowe neoteci ale podobno testy są jak na razie mało wiarygodne bo to nowa rzecz na rynku. Co o tym sądzicie? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47796 Prywatnie to plecam ten co mam w podpisie jak masz kase i chcesz wydac ponad 200 zeta, a zreszta poczytaj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Prime pokazuje na 3,3V 3.30V ale już na 12V najwyższa była 13.8 a na 5 jest 4.74V a działa dobiero kilk minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Ne Neotec'i to właśnie Huntkey'e! :) Ta sama fabryka. Ja bym wszedł albo w tego 380W, albo Chiefteca 360W bym wziął. Tagany to też solidne konstrukcje :) Nie szarp się jednak na zasilacz za 300PLN. Lepiej zmień grafę na Radka 9550 a na zasilacz przeznacz 100-150PLN. Tu już kupisz min. używanego Chiefa 360W! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Prime pokazuje na 3,3V 3.30V ale już na 12V najwyższa była 13.8 a na 5 jest 4.74V a działa dobiero kilk minutNie rob juz tych testow jak chcesz zeby komp do jutra pozyl :lol: Idz i kup jakas przyzwoita zasilke ... chocby modecoma 300GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Dzięki dla wszystkich za poświęcony czas. Nie zawracam już głowy o opinie na temat zasilaczy bo tego już było przecież pełno i pewnie nie macie ochoty się powtarzać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Mam nadzieję, że jeszcze trochę pożyje na tym zasilaczu. Do czasu gdy nie kupię czegoś lepszego. Już wyłączyłem testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 @peahi. Jak kupisz zasiłkę, to daj znać, jak komp działą. Myślę, że będziesz zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peahi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Pewnie, że dam znać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...