Skocz do zawartości
dzieciol4

Athlon 2, 2.2, 2.4 xp box czy nie box?

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

nie wiem czy kupowac procka w boxie? chodzi mi glownie, po

1. o gwarancje (3 lata), po

2. o wiatrak

i mam pytanie. Teraz albo za jakis czas bede chcial podkrecac procka i dlatego pytam czy lepiej kupic osobno procka i osobno jakis dobry wiatraczek ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chcesz kupic boxa to nie napodkrecasz sie zbytnio.

jesli uda Ci sie kupic 'boxa' konfekcjonowanego przez firme Action, to dodatkowo bedziesz mial badziewny wyjacy wentylator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem box athlona 2400 firmy mint no i po pierwsze dostalem procka z odblokowanym mnożnikiem po drugie dostałem cooler (jakiś cooler master) z miedzianą płytką na spodzie który jest wydajniejszy od spire WhisperRock IV tylko że głośny. A kumpel kupił tego samego boxa athlona 2400 w tym samym sklepie i dostał procka z zablokowanym mnożnikiem i jakimś badziewnym całym aluminiowym radiatorem. Więc różnie to bywa z tymi boxami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale ja dostałem całkiem wydajny cooler. Zamieniłem go później na WRIV i temperatura była wyższa o jakieś 5 st.

No ale nie ma porównania do mojego obecnego pentagrama. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jeżeli kupisz w sklepie, to w razie awarii procka będziesz mógl go reklamować na zasadzie niezgodności towaru z umową przez 2 lata. Swoją drogą to jeszcze nie słyszałem, żeby komuś procek umarł tak sam z siebie - bez oc.

2. Kupując OEMa sam dobierasz sobie wiatrak, uwlgędniając potrzeby tzn. oc, głośność pracy itd., więc chyba warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem o jeszcze jednym - jeśli chodzi p procka, to do kręcenia najlepsza będzie wersja 2000XP, dlatego że jest bardzo duża szansa pracy na fsb 166MHz, przy nominalnym lub lekko podniesionym vcore (napewno dużo większa niż w przypadku 2200XP, a tym bardziej 2400XP).

Co do chłodzenia, to jeśli nie masz kasy - kup Spire whisper rock 4, ale chyba będziesz miał kasę, jeśli wybierzesz 2000XP zamiast 2400XP :) , więc możesz się rozejrzeć za jakimś lepszym coolerem np. Pentagrama. Ale w kwestii coolera proponuję założyć osobny temat w dziale chłodzenie konwencjonalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...