jurekp Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 WItam, pokrótce: bylem szczesliwym posiadaczem sprawnego zestawu (jak w temacie) do czasu az sie polakomilem na okazyjnego amd2200 - wrzucilem najnowszy bios, defaultowe ustawienia, wkladam niesprawdzonego amd2200 i... cisza. No coz przelknalem 230 pln (trzeci raz uzywka - 3 raz pudlo, jeszcze sie nie nauczylem) Wkladam z powrotem poczciwego amd2000 i ... dziala mi tylko na FSB 100MHz - jak dam mu 133 - cisza - odpalaja tylko wiatraki, znowu klir cmos. Czy moglem zepsuc plyte nie sprawnym amd2200? Dodam, ze wloozylem go do innej plyty no bez wiatraka i tylko sie cos z niego zadymilo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 hehe spaliles procesor bez wiatraka ,ale zeby plyte uszkodzic to raczej nie powinno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 WItam, pokrótce: bylem szczesliwym posiadaczem sprawnego zestawu (jak w temacie) do czasu az sie polakomilem na okazyjnego amd2200 - wrzucilem najnowszy bios, defaultowe ustawienia, wkladam niesprawdzonego amd2200 i... cisza. No coz przelknalem 230 pln (trzeci raz uzywka - 3 raz pudlo, jeszcze sie nie nauczylem) Wkladam z powrotem poczciwego amd2000 i ... dziala mi tylko na FSB 100MHz - jak dam mu 133 - cisza - odpalaja tylko wiatraki, znowu klir cmos. Czy moglem zepsuc plyte nie sprawnym amd2200? Dodam, ze wloozylem go do innej plyty no bez wiatraka i tylko sie cos z niego zadymilo :( ROTFL sorry ale nie moglem sie powstrzymac :lol: :lol: ;) :D a tak serio to mobo moglo sie uszkodzic ale tylko w wypadku gdybys na niej spalil proca w innym wypadku raczej nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Jak przełączyłeś fsb na 133 musisz ręcznie też zmienić dzielnik na 4:2:1 inaczej dysk miałby na pci=44,33 więc nie dziw się iż to nie zadziałało :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekp Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 dzieki tomasir, jak tylko wroce do domu to sprawdze (a ze spaleniem sam sie usmialem :)))), intele nie odlatuja tak szybko) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 dzieki tomasir, jak tylko wroce do domu to sprawdze (a ze spaleniem sam sie usmialem :)))), intele nie odlatuja tak szybko)bo nisko lataja :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekp Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Dzięki jeszcze raz tomasir - działa !!!!. Hmm, moze z tego 2000xp wykrece cos jeszcze? Zaczyna mi sie to podobac - sprawdz tylko jakie ma numery - moze to jkakis uspiony porszak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 A niby czemu miałoby nie działać 8O A kręć ile wlezie. Na początek spróbuj go na magistrali 166 puścić (zmień wówczas dzielnik na 5:2:1). Ta płyta jest całkiem niezła - ja n swojej ciągnąłem magistralę powyżej 200 (206) jednak wówczas ze względu na brak dzielnik 6 możesz uszkodzić np. swój dysk twardy. BEzpiecznie będzie w okolicach 180-185 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 kumpel jak odpalił płytę bez procka to sięchipset utlenił, normalnie wyparował :!: :lol: tu jarający się procek pewnie narobił zwarc i mobo bye bye. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekp Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Kurcze chodzi - robilem 3dMarka na fsb133 - 4700 a na 166 5100. To mam 2 GHz hehe, thx tomasir Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...