Kamcio Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Witam Mam plyte taka jak w podpisie i wiem, ze jesli kupie pamieci 400 to i tak beda mi chodzic na 333. Ale nie w tym pytanie. Czy oznaczac to bedzie, ze na 100% bede mogl te pamieci podkrecic z 333 do minimum 400?? Bo na tych co mam teraz to max moge wyciagnac 352 i to blokuje mozliwosci wiekszego podkrecenia procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 jezeli dobrze cie zrozumialem to tak kupujesz ddr400 i oznacza, ze beda chodzic z fsb 200... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 bedziesz mogl jezeli : plyta pociagnie ci 200 fsb i proc pojdzie na fsb 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 bedziesz mogl jezeli : plyta pociagnie ci 200 fsb i proc pojdzie na fsb 200 Aha No na plycie niby moge maksymalnie osagnac FSB =220 - ale chodzi mi o to zeby cos jeszcze z procka wyciagnac. Czyli wymiana pamieci 333 na 400 powinna przyniesc jesli chodzi o podkrecenie jakies zyski (wieksze lub mniejsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Wyłącz w biosie synchronizację taktowania pamięci z prockiem. Wtedy sprawdź jakie osiągniesz FSB na procku. Jeśli będzie wyższe niż na synchro to znaczy, że musisz zmienić pamięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Wyłącz w biosie synchronizację taktowania pamięci z prockiem. Wtedy sprawdź jakie osiągniesz FSB na procku. Jeśli będzie wyższe niż na synchro to znaczy, że musisz zmienić pamięć. No wlasnie tu jest duzy problem i nie wiem dlaczgo tak sie dzieje bo: przykladowo po zresetowaniu biosa mam wszystkie ustawienia default i wtedy wchodze sobie na pamieci i moge ustawiac pomiedzy HCLK, HCLK+33 itp (czyli chodzi tu o ta synchroniczne/asynchroniczne taktowanie). Jednak kiedy wejde do opcji podkrecania FSB procka i np zwieksze ja o niewazne ile to jak powracam do ustawien pamieci to mam tylko HCLK (czyli synchro) jest zablokowane i nie moge tego zmienic, moze ktos wie dlaczego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 bo na Twojej lycie nie mozna ustawiac asynchronicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Te pamieci > Pamięć DDR 400 - 256 MB HYNIX ( HY5DU56822BT-D43 ) < powinny byc chyba spoko - tak zeby je z 333 spowrotem na 400 (albo wiecej) ustawic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...