dzieciol4 Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 czesc Nie wiem co sie dzieje wiec pisze. Ze strony producenta sciagnołem nowy bios 3.6a do tej płyty i go zainstalowałem. Miał obsłużyć Athlony do 2,4 Ghz. Włożylem do niej Athlona 2000+ i jedna wielka qpa. Bios wykrywa mi tego procka jako Unknow procesor 1,25 Ghz. O co kurcze chodzi? Sprawdzalem w biosie i przy ustawieniach czestotliwosci CPU najwyzsza czestotliwosc to 112 :( Ustawilem na nia i mialem zwis za zwisem - cieszylem sie ze dalem rade przestawic na 100. O co chodzi ?? Dzieki za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Poszukaj w instrukcji od płyty głównej, czy jest zworka, która przestawia fsb na 133MHz. Przestaw na 133MHz i będzie w porządku. Mimo, że procek nie jest poprawnie wykrywany, to powinien działać bez problemu. Jeżeli po przestawieniu zworki pokaże ci taktowanie procka 1666MHz to wszystko gra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 dzieki za odpowiedz :) Twoja rada byla trafna i teraz mi procek smiga na tych 1,67 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...